VESTI FK Čukarički

Omladinci Čukaričkog poraženi od prvog tima litvanskog Žalgirisa--

Omladinci Čukaričkog poraženi od prvog tima litvanskog Žalgirisa

Čukarički (omladinci) – Kauno Žalgiris 1:3 (0:1)

Strelci: 0:1 – Šešplaukis u 29, 1:1 – Savić u 50, 1:2 – Otele u 61, 1:3 – Mena u 89. minutu. Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 50.

ČUKARIČKI: Mićović (od 46. Kožul), Ignjatović (od 78. Denić), Kadijević (od 46. Rogan), Drezgić (od 66. Grgić), Radojičić, Đukić (od 46. Mihailović), Terzić (od 66. Nikolić), Fratrović (od 36. Daničić), Savić (od 80. Ajdar), Ergelaš (od 46. Lukić), Rakonjac (od 66. Milovojević).

KAUNO ŽALGIRIS: Mikelionis, Daokus, Sadauskas, Rudinilson, Vaitkunas, Širvis, Pilibaitis, Šilkaitis, Šešplaukis, Urbis, Otele. Igrali su još: Vilkas, Smirnov, Mockus, Leuteneker, Bisman, Sirgedas, Putrijus, Vinckus, Anisas, Emanuel, Mena.

Omladinci Čukaričkog, pojačani novajlijom Milanom Savićem, kao i trojicom prvotimaca koji su prošle jeseni bili na pozajmicama, Andrijom Fratrovićem, Nikolom Terzićem i Markom Rakonjcem, odigrali su prvi meč na pripremama na Kipru. Brđani su poraženi od prvog tima Kauno Žalgirisa. Litvanci su u vođstvo došli pogotkom Šešplaukisa, izjednačio je Milan Savić u 50, a trijumf timu sa Baltika obezbedili su Otele i Mena golovima u 61, odnosno 89. minutu.

Izabranici trenerskog tandema Veličko Kaplanović – Vladimir Bulatović hrabro su ušli u meč sa starijim i daleko iskusnijim igračima litavanskog tima, pa su imali i prve dve šanse iz kategorija vrlo dobrih. Najpre se Ergelaš izborio za loptu u vazdušnom duelu sa rivalom, potom je napravio korak-dva i šutirao sa 17 metara, krajnjiim naporom Mikelionis je izbio loptu u korner.

U 11. minutu posle centaršuta sa desne strane glavom je loptu zahvatio Rakonjac, bio je za malo neprecizan. Žalgiris je prvu priliku imao tek u 15. minutu, posle kornera Širvis je nadskočio čuvare i glavom ciljao, pogodio je prečku Mićovićevom gola.

Iskustvo Litvanaca, ili neiskustvo mladih igrača sa Banovog brda, došlo je do izražaja u 29. minutu. Kadijević je promašio loptu kad je trebalo da je ispuca sa linije svog šesnaesterca, Šešplaukis nije oklevao, pogodio je suprotni deo mreže Mićovićevog gola – 0:1.

Tri minuta kasnije na ivici šesnaesterca usamljen je ostao Otele, šutirao je, ali je Drezgić hrabro podmetnuo glavu i izbio loptu u korner. U 41. minutu opasno je zapretio Šilkaitis, šutirao je Litvanac vrlo precizno sa skoro 25 metara, ali je Mićović maestralno intervenisao. U završnici poluvremena Rakonjac je pozakao sjajan napadački instikt, jednu ispucanu loptu sa polovine Čukaričkog je odlično ispratio, zahvatio je volej i gotovo sa ivice šesnaesterca šutirao, golman litvanskog tima je bio na mukama, ali je krajnjim naporom uspeo da odbrani.

Na startu drugog poluvremene zaigrali su Brđani daleko agresivnije, a posle samo pet minuta u nastavku kao nagrada stiglo je izjdnačenje. Milan Savić je sjajno primio loptu u šesnaestercu i sa 15 metara iskosa sa desne strane šutirao, postigao je fantastičan gol – 1:1.

Uzvratili su Litvanci, do drugog vođstva na utakmici došli su posle prekida, bila je to akcija u tri poteza, iskosa sa leve strane loptu je paralelno sa linijom peterca ubacio Dapkus, Anisas je na drugoj stativi ugledao usamljenog Otelea, kojem nije bilo teško da savlada Kožula. Samo dva minuta kasnije mogao je Čukarički do izjednačenja, ponovo je glavni akter bio Savić, zaobišao je litvanskog golmana, ali je pogodio stativu, iskosa sa desne strane.

Ukazao je potom trener Kaplanović šansu i momcima sa klupe. Upravo su oni kreirali priliku u 68. minutu, Grgić je centrirao, a Nikolić zahvatio loptu glavonm, ali je šutirao daleko do gola.

U 82. Minutu odličan prodor Milivojevića po desnoj strani, prevario je čuvara i ušao u šesnaesterac, potom prelepo proigrao Grgića, koji je sa sedam metara iz vrlo dobre pozicije slabo zahvatio loptu. U finišu meča još jedna greška odbrane Čukaričkog je skupo plaćena. Sjajno je akciju svog tima ispratio Vinsen Mena, pa je rutinski savladao Kožula u 89. minutu – 1:3.

Komentari (0)

Napiši Komentar