VESTI FK Čukarički

Omladinci slavili u Vršcu, kadeti na čelu tabele, blistaju golgeteri Brđana-NikšaDelibašić,MihajloCvetković,AndrejSubotić-

Omladinci slavili u Vršcu, kadeti na čelu tabele, blistaju golgeteri Brđana

Prethodnog vikenda aktivne su bile mlađe kategorije Čukaričkog, od petlića do omladinaca. Čak šest od sedam takmičarskih selekcija zabeležile su pobede. Omladinci su igrali na Gradskom stadionu u Vršcu, gde su slavili sa 2:1 protiv istoimenog tima. Pobedu izabranicima Pavla Delibašića obezbedili su Veljko Radosavljević golom u 58. i Nikša Delibašić, koji je pogodio u 63. minutu, dok je počasni pogodak za domaće postigao Milićević u 90+2. minutu.

Inače, Delibašić je postigao osmi gol ove sezone u Omladinskoj ligi Srbije i prvi je strelac ovog takmičenja, iako je godinu dana mlađi od većine igrača. Omladinci su posle devet kola na petom mestu sa 17 bodova, jednim manje od vodećih Partizana i Radničkog 1923. U narednom kolu, Čukarički će na stadionu BASK-a na Carevoj ćupriji ugostiti ekipu Napretka.

Kadeti su takođe bili uspešni u gostima, oni su u “Zemunelu” slavili trijumf protiv Teleoptika – 3:1. Ekipi Lazara Popovića trijumf su obezbedili Mihajlo Cvetković golovima u 42. i 55. minutu, odnosno Stefan Đorđević, koji je pogodio u 69. minutu, dok su optičari do počasnog gola došli preko Stamenkovića u 84. minutu.

Kadeti belo-crnih su lideri na tabeli, iz devet utakmica imaju 24 boda, tri više u odnosu na Crvenu zvezdu. I u ovoj kategoriji Čukarički ima najbolje strelce takmičenja, i to dvojicu, listu predvodi Mihajlo Cvetković sa 13, dok je drugi Andrej Subotić sa deset postignutih golova. U narednoj rundi, Brđani će na terenu BASK-a na Carevoj ćupriji ugostiti ekipu Napretka.

Mlađi kadeti su slavili trijumf na gostovanju Brodarcu – 2:0. Golove za ekipu Slobodana Dinčića postigli su Uroš Đorđević u 41. i Stefan Mladenović u 72. minutu. Ova selekcija Brđana trenutno je prva na tabeli, sa 22 boda iz devet mečeva. U narednom kolu mlađi kadeti će ići u goste Radničkom sa Novog Beograda.

Poraz su zabeležili jedino pioniri Čukaričkog, na domaćem terenu poraženi su sa 3:1 od Crvene zvezde. Gosti su do trijumfa došli pogocima Štulića u petom i Kostova u 13. i 80+1. minutu, dok je gol za Brđane postigao Mateo Maravić u 47. minutu. Belo-crni posle pest odigranih mečeva imaju 13 bodova, a u narednom kolu pioniri Čukaričkog gostovaće ekipi OFK Beograda.

Mlađi pioniri (2009. godište) bili su bolji od Železnika na domaćem terenu – 2:0. Pobedu ekipi koju sa klupe predvodi Nebojša Savić doneli su Vanja Antić i Andrej Jovanović, golovima u desetom, odnosno 31. minutu. Mladi Brđani posle pet odigranih mečeva imaju 12 bodova, a u narednom kolu gostovaće ekipi PFK Žarkovo 2000.

Mlađi pioniri (2010. godište) pod komandon Aleksandra Tomovića bili su najubedljiviji prethodnog vikenda, protiv BSK-a slavili su pobedu od čak 11:1. Het-trik je postigao Danilo Fekete, pogađao je u 4, 41. i 42. minutu, po dva pogotka postizali su Pavle Šmigić, Đorđe Jovanović i Matija Sikimić, dok su se po jednom u listu strelaca upisivali Lazar Perić i Mateja Radosavljević. Čukarički je u tri meča sakupio sedam bodova, a u narednom kolu gostovaće ekipi Obilić 1924.

Na kraju, uspešni su bili i petlići koje sa klupe predvodi Milan Momirović, oni su sa 3:1 savladali ekipu Gardoša. Golove za belo-crne postigli su Andrija Lalović u 13, Dušan Mirković u 32. i Luka Savić u 34. minutu, dok je za domaće pogodio Savković u 22. minutu. Brđani posle pet odigranih mečeva imaju 11 bodova, a u narednom kolu ugostiće ekipu Sinđelića.

Komentari (0)

Napiši Komentar