VESTI FK Čukarički

Ostojić: Lične ambicije se poklapaju sa klupskim, a to je izlazak u Evropu-MilošOstojić-

Ostojić: Lične ambicije se poklapaju sa klupskim, a to je izlazak u Evropu

Posle transfera Borisa Kopitovića u BATE Borisov, uprava Čukaričkog je brzo reagovala, ugovor sa Brđanima potpisao je iskusni štoper Miloš Ostojić. Saradnja je ozvaničena na godinu dana, a nekadašnji prvotimac Teleoptika, Partizana, zanimljivo kratko i BATE Borisova, potom Napretka, istakao je da je zadovoljan ponudom koju je dobio sa Banovog brda.

- Po okončanju saradnje sa Napretkom, postao sam slobodan igrač. Čekao sam najbolju opciju za nastavak karijere, sve dok se nije pojavila ponuda sa Banovog brda, po odlasku Kopitovića u Belorusiju. Svidelo mi se sve što sam čuo o klubu, dogovorili smo se i potpisali ugovor do kraja sezone – kazao je Ostojić, koji je potom još dodao:

- Tek nekoliko dana sam u klubu, ali sam za kratko vreme uvideo da je sve besprekorno organizovano, da sve savršeno funkcioniše.

Istakao je momak rođen u Kovoskoj Mitrovici da nekolicinu igrača poznaje od ranije, kao i da je već gledao Čukarički ove sezone.

- I to baš protiv Napretka na Banovom brdu. Bili su igrači Čukaričkog tada umorni posle evropskog meča, Kruševljani su igrali baš dobro, ali su opet sva tri boda ostala na Banovom brdu. Znao sam i ranije, a video sam i tada da Čukarički ima dobru, dosta mladu ekipu, sa mnoštvom talentovanih igrača. I sa mnogo materijala da se naprave velike stvari, samo treba da nastave da rade u istom ritmu. Znači mi i što od ranije poznajem Bogosavca, Birmančevića i Stojanovića.

Priznao je Ostojić da se tokom karijere ni u jednom klubu nije susreo sa toliko mladih igrača.

- Možda u jednom trenutku u Partizanu, ali ne u toj meri.

Kad već pominje crno-bele, Ostojić nas je kratko proveo i kroz svoju fudbalsku karijeru.

- Rano sam došao u Beograd, sa sedam godina, a već posle godinu i po dana počeo sam da treniram u jednoj školi fudbala pri Partizanu. U tom klubu sam od petlića, prošao sam sve selekcije do prvog tima, uključujući i igranje u Teleoptiku. Možda je to bio i najbolji deo moje karijere, poklopilo se tada da sve bude idealno, i ekipa i trener, uz moje igračko sazrevanje. Lepo je bilo i u Napretku, posle povrede koju sam doživeo bio mi je potreban klub da se vratim u život. Kruševac je dobra, zdrava sredina za igru.

Prisetio se Ostojić i momenta kad je postigao jedini pogodak u dresu Napretka.

- Bilo je to baš protiv Čukaričkog na Banovom brdu, ali nije to bila baš najbolja utakmica za mene, s obzirom da smo izgubili sa 5:2.

O konkurenciji u belo-crnom timu provereni štoper je govorio sa uvažavanjem:

- Zaista jaka konkurencija, nemam tu šta specijalno da dodam. Od maja sam bio bez kluba, jesam radio individualno, odigrali smo i tu prijateljsku utakmicu protiv Mačve, ali biće mi potrebno malo vremena da uhvatim ritam.. Biće sve kako šef kaže, a na meni je da se maksimalno potrudim. Jasno mi je da su ambicije kluba da se ponovo igra u Evropi, te ambicije se poklapaju sa mojima – zaključio je Miloš Ostojić, četvrto ovosezonsko pojačanje Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar