VESTI FK Čukarički

Ovusu: Na Kupu Afričkih nacija predstavljam moju reprezentaciju, ali i klub iz kojeg dolazim-Samuel KwameOwusu-

Ovusu: Na Kupu Afričkih nacija predstavljam moju reprezentaciju, ali i klub iz kojeg dolazim

Gana je pobedom protiv Gvineje Bisao, prvom na Kupu Afrički nacija, ostvarila plasman u osminu finala. I ne samo to, „Crne zvezde“ su osvojile prvo mesto u F grupi, sa pet bodova, ispred Kameruna, Benina i već pomenute Gvineje Bisao. To im je u osmini finala donelo, uslovno rečeno, lakšeg rivala, reprezentaciju Tunisa, taj meč biće igran tek 8. jula u Ismailiji. Samuel Ovusu, prvotimac Čukaričkog, jedini je predstavnik super lige Srbije na kontinentalnom šampionatu čiji je domaćin Egipat. U prva dva duela koja je selekcija Gane igrala ulazio je u ranim fazama meča, protiv Benina (2:2) i Kameruna (0:0), dok je u poslednjem duelu sa ekipom Gineje Bisao u Suecu bio starter.

– Iskreno, nisam očekivao da ću ovako brzo doći do startne postave u reprezentaciji. Razlog je jednostavan, na mojoj poziciji je mnogo kvalitetnih igrača, sa daleko većim iskustvom, ali tokom priprema, pa i kroz nastupe u prva dva meča zadobio sam poverenje selektora Kvesija Apije – istakao je u telefonskom razgovoru Samuel Ovusu, vezista četvrtoplasiranog tima Super lige Srbije.

U odlučujućem duelu protiv Gvineje Bisao, Ovusuoa selekcija pokazala je karakter, s obzirom da bi ih eventualni poraz koštao eliminacije sa Kupa Afričkih nacija.

– Najveći problem na tom meču bio nam je teren, koji nije u najboljem stanju, uz sve to nije bilo ni vode na stadionu u Suecu. Na takvoj podlozi mi je bilo teško da kontrolišem loptu, ali sam se trudio da odigram što je bolje moguće, na kraju je rezultat bio odličan, a u stručnom štabu su svi bili zadovoljni. Najbitnije je naravno da smo se kvalifikovali u osminu finala – rekao je Ovusu, koji je prošle sezone u dresu Čukaričkog postigao sedam golova, a zabeležio je i deset asistencija.

Priznao je Ovusu da je njegova selekcija sa dosta rezerve odigrala prva dva susreta, protiv Benina i Kameruna.

– Nismo najbolje krenuli, bio je to težak start prvenstva Afrike za nas, ali ni tada nismo izgubili protiv dva odlična protivnika. Sada se mečevi u grupi zaboravljaju, više nemamo pravo na grešku, ukoliko želimo da stignemo do cilja. A to je da igramo na završnom meču na Kupu Afričkih nacija – optmista je Ovusu.

Tokom priprema u Sloveniji, rukovodstvo kluba, stručni štab i prvotimci Čukaričkog su bodrili Ovusua, a ta praksa biće nastavljena i u duelu protiv Tunisa.

– Čuo sam se sa saigračima, poželeli su mi mnogo sreće pred svaki od duela koji sam igrao. Na turniru u Egiptu reprezentujem moju zemlju, ali ujedno i Čukarički i elitnu ligu Srbije iz koje sam i stigao u nacionalni tim. Zbog toga mi i znači podrška koju imam iz kluba – zaključio je Ovusu.

Momak rođen u Akri 28. marta 1996. godine jedan je od najtraženijih igrača na Banovom brdu. Kako je u nekoliko prethodnih dana isticao tehnički direktor Vladimir Matijašević, za Ovusua je bilo konkretnih pinuda, ali je odlučeno da se sačeka završetak Kupa Afričkih nacija, s obzirom da je procenjeno da će cena ofanzivnog veziste Čukaričkog dodatno porasti.

Komentari (0)

Napiši Komentar