VESTI FK Čukarički

Pankov: Vrlo bitan meč protiv Vojvodine, imamo čemu da se nadamo-RadovanPankov-

Pankov: Vrlo bitan meč protiv Vojvodine, imamo čemu da se nadamo

Svaki meč do kraja plej-ofa u Super ligi Srbije biće od velikog značaja. Posebno to važi za susrete diretknih konkurenata za raspodelu pozicija koje vode u Evropu. Derbi četvrtog kola doigravanja biće igran na Banovom brdu, Čukarički će u ponedeljak od 18 časova ugostiti Vojvodinu.

Prethodno, oba tima su izborila plasman u polufinale Kupa Srbije, Novosađani pobedom protiv Radničkog u Nišu, Brđani nešto južnije, trijumfom u Surdulici protiv Radnika. Pred ovaj meč, Čukarički ima četiri boda više od Vojvodine, protiv koje u dosadašnjem toku sezone ima pobedu i poraz.

- Nisam bio na Banovom brdu u prvom delu sezone, kad je Čukarički uz odličnu igru savladao Vojvodinu. Ali, jesam u Novom Sadu, tada smo izgubili sa 3:2. Počeli smo veoma loše primili dva gola u ranoj fazi meča. To su naših najlošijih 15 minuta u drugom delu polusezone. Jasno je da tako nešto ne smemo da ponovimo u ponedeljak protiv izuzetno kvalitetne Vojvodine – kazao je rođeni Novosađanin, Radovan Pankov, sada već iskusni štoper koji je prošao omladinsku školu ovog kluba, a zabeležio je i 46 nastupa za prvi tim.

Sa velikom dozom respekta štoper na pozajmici iz Crvene zvezde pričao je o Vojvodini, ali je isto tako napomenuo da Čukarički ima velike ambicije u tom susretu.

- Vojvodina nije izgubila u prethodnih 20 utakmica, to je podatak za poštovanje. Ali, i mi smo u dobrom ritmu, tako da očekujem zanimljivu utakmicu. Možda ne toliko lepu i kvalitetnu, s obzirom da je ovo meč koji bi mogao da bude okarakterisan i kao najvažniji u dosadašnjem toku sezone za oba tima. Jesu oni u sjajnoj seriji, ali smo i mi odlični u drugom delu sezone. Zaostajali smo za Partizanom osam, dok nam je TSC bežao četiri boda. Sada je situacija mnogo povoljnija po nas, četiri boda smo ispred Partizana, izjednačeni smo sa ekipom iz Bačke Topole. To znači da je iza nas sjajan period, posle Crvene zvezde najuspešniji smo tim prolećnog dela sezone.

Istakao je Pankov da Vojvodinu odlično poznaje.

- Imaju izuzetno kvalitetne pojedince, ali su jaki i kao tim. Veljka Simića poznajem 15 godina, nije mi drugar, on mi je kao brat. Ista smo generacija, igrali smo zajedno u mlađim reprezentativnim kategorijama, potom u Crvenoj zvezdi, opasan je igrač. Ali, tu su i Čumić, Uroš Nikolić, njegov prezimenjak Nemanja, da ne nabrajam dalje... – kazao je Pankov, koji je potom dodao:

- Ipak, igra se na Banovom brdu i mi se nešto pitamo. Nadam se da će ishod biti kao u prvom delu sezone. Ponavljam, sada lepota igre nije toliko bitna, već se gleda samo rezultat. I tako će biti u svakom susretu do kraja sezone koja klubu može mnogo da donese. Ulazimo sa velikim ambicijama u finiš sezone, želimo da zadržimo treću poziciju, a ako se ukaže prilika i ako TSC kiksira u nekoj utakmici, da probamo i da ih prestignemo.

U utorak će biti održan i žreb polufinala Kupa Srbije, pored Čukaričkog u bubnju će biti još kuglice sa imenima Crvene zvezde, TSC-a i Vojvodine.

- Pre svega, voleo bih da igramo na Banovom brdu, da budemo domaćini, s obzirom na to da smo prethodne tri runde gostovali. Ako bih mogao da biram, neka to bude TSC, da pokušamo da im se revanširamo za nedavni poraz u Bačkoj Topoli, kad su nas zasluženo savladali. Svakako ne bih voleo Crvenu zvezdu, između ostalog i zbog činjenice da Popović, Lučić i ja ne bismo imali pravo nastupa. Neka nas oni sačekaju u finalu, a tamo bi već sve bilo moguće, u jednom meču koji odlučuje o trofeju. Ali, na nama je da prvenstveno razmišljamo o meču protiv Vojvodine u ponedeljak – naglasio je Pankov.

Komentari (0)

Napiši Komentar