VESTI FK Čukarički

Petrović i Vidosavljević: Respekt Partizanu, ali idemo na pobedu-MilutinVidosavljević,ĐorđePetrović-

Petrović i Vidosavljević: Respekt Partizanu, ali idemo na pobedu

Čukarički i Partizan će igrati u derbiju 13. kola Super lige Srbije, u sredu od 15,30 časova (TV Arenasport 1). Biće to duel trenutno drugoplasiranog domaćina i četvrtoplasiranog tima iz Humske. Obe ekipe napravile su lepu uvertiru za derbi, Čukarički je slavio u Inđiji sa 3:1, Partizan protiv Spartaka na domaćem terenu sa 4:0.

- Iako to možda krajnji rezultat ne pokazuje, bilo nam je zaista teško da dođemo do bodova u Inđiji. Čvrsta su ekipa, sa novim trenerom, samim tim bilo je mnogo teže da se spremimo za utakmicu, nismo ni znali koji će stil igre forsirati. Prvo poluvreme nije bilo baš najbolje, ali je naš trener Veselinović znao šta da nam kaže u pauzi u svlačionici. „Stegli“ smo se u nastavku, na vreme postigli vodeći pogodak, potom i drugi, pa je bilo lakše u finišu meča – istakao je golman Đorđe Petrović, novopečeni mladi reprezentativac Srbije.

Sa njegovom ocenom složio se i ofanzivni vezista Milutin Vidosavljević, najmlađi u timu Čukaričkog. On je bio jedan od džokera Aleksandra Veselinovića za meč protiv Inđije.

- Odigrali smo tvrd meč protiv Inđije, sa mnoštvom duela, ne toliko možda trčanja, s obzirom da je bilo mnogo dugih lopti. Meni je bilo lakše, ušao sam u igru kad smo već vodili sa 2:0, utakmica se tad otvorila, bilo je šansi i prostora za igru. Opet, primili smo gol posle naše greške, nismo dobro stajali u tom momentu, ali smo ipak zasluženo osvojili tri boda. Pogotovo smo dobri bili u drugom poluvremenu.

I Petrović i Vidosavljević su bili među boljim pojedincima na susretu. Golman Čukaričkog je „skinuo“ dva zicera u kriznim momentima utakmice, vezista je iznudio drugi jedanaesterac, za treći pogodak Brđana.

- To je moja uloga u timu, kad se „lomi“, kad možda i ne ide ekipi, tad uloga golmana dodatno dolazi do izražaja. U prvoj situaciji sam ispratio protivničkog igrača koji je šutirao glavom, kontra rukom sam izbio loptu u korner, u drugoj sam izašao na Branu Ilića, skratio mu ugao, kad mu se vratila lopta, išao do kraja, svestan da u blizini nije bilo mojih saigrača – objasnio je Petrović.

Na kraju, Petrović je ipak kapitulirao, zanimljivo ovo je njegov prvi primljen gol u Super ligi, od debija između stativa Čukaričkog, 21. septembra protiv Mladosti. Prethodno je Petrovićeva mreža bila mirna, računajući i duel u Inđiji, čitavih 449 minuta!

- Nije ni meni najjasnije kako je lopta ušla u mrežu. Bio je to centaršut sa desne strane Inđijaca, lopta je tom prilikom zakačila Endijaea, promenila pravac, došla do Ilića, koji je uspeo da šutira, lopta je tada udarila i Šapića, opet promenila pravac i završila u mojoj mreži. Nema veze, neka se nastavi tako, da primam jedan gol na 449 minuta – našalio se Petrović, koji je potom dodao:

- Nadam se da će naša mreža mirovati protiv Partizana, ali da to neće biti slučaj i sa njihovom. To su želje mladog golmana, a kakva je realnost?

- Partizan igra vrlo dobro ove sezone, videlo se to u Evropi, ali i na domaćoj sceni. Protiv Spartaka ih je predvodio trio stranaca, Suma, Sadik i Natho doneli su ono što se od igrača sa strane traži, dodatni kvalitet. Naravno, na golu je sjajni Vladimir Stojković, mogu samo da kažem da Srbija od samostalnosti nije imala boljeg golmana, ostavio je dubok trag u reprezentaciji. Partizan ima, koliko sam video, po 15-tak i više šuteva po meču, to dovoljno govori kakav fudbal igraju u ovom trenutku. Naravno da nam neće biti lako, ali se nadamo da ćemo igrati pred punim tribinama, sa što više naših navijača. Što se naše igre tiče, jedno je sigurno, braniti se nećemo. Ne odstupamo od našeg stila, bez obzira ko je sa druge strane terena – kazao je Petrović.

Sa Petrovićem se složio i Vidosavljević, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca prošle sezone u duelu Čukaričkog i Partizana na Banovom brdu, kad je meč završen nerešenim ishodom (1:1).

- Bila je to svakako moja najbolja utakmica prošle sezone, ušao sam u finišu i za kratko vreme imao tri vrlo dobre prilike. Nisam imao sreće da mom timu tada donesem pobedu. Mislim da je ove sezone Partizan dosta jači nego tada, što dovoljno govori o njima. Posebno su dobro igrali u Evropi, parirali timu kao što je Mančester junajted, od kojeg su i nezasluženo izgubili. Ali, naš cilj je jasan, idemo na tri boda, igraćemo sa svakim protivnikom isto, bilo da se radi o Inđiji, Partizanu, Mačvi, Crvenoj zvezdi... Postoje principi koje od nas trener traži, nemamo čega da se plašimo, ako to ispoštujemo, bićemo blizu dobro rezultata – kazao je Vidosavljević, koji još dodaje:

- Možda je naša mala prednost u odnosu na Partizan, to što nemamo imperativ. U fudbalu je normalno da se ponekad i izgubi, svesni smo toga. Za sada odlično guramo, drugi smo na tabeli, a da bismo ostali u vrhu moramo da odigramo na istom nivou do reprezentativne pauze. Za sada je fokus samo na Partizanu, ali očekuje nas potom još mnogo teških mečeva. Kod crno-belih ne bih nikoga izdvajao, čitava ekipa je na visokom nivou, definitivno igraju dobro i znaju šta rade.

Komentari (0)

Napiši Komentar