VESTI FK Čukarički

Poraz Čukaričkog od Paritzana u derbiju kola--

Poraz Čukaričkog od Paritzana u derbiju kola

Partizan - Čukarički 3:2 (1:1)

Strelci: 0:1 - Docić iz jedanaesterca u 38, 1:1 – K. Belić u 42, 2:1 - Pavlović u 47, 2:2 - Drezgić u 75, 3:2 - Urošević u 85. minutu. Stadion Partizana. Gledalaca: 1.500. Sudija: Milan Stefanović. Pomoćnici: Nikola Obradović i Nikola Borović. Žuti kartoni: Marković, Rikardo, Traore (Partizan), Tošić, Ovusu, Janković (Čukarički). Crveni karton: Ovusu (Čukarički) u 86. minutu.

PARTIZAN: Popović, Andrade (od 46. Rikardo), K. Belić (od 82. Baždar), Dijabate, Fejsa (od 46. Natho), Marković, Menig, Pavlović (od 70. Traore), Saničanin, Urošević, Živković.

ČUKARIČKI: N. Belić, Badamosi, Docić (od 90+1. Lukić), Drezgić, Kovač (od 57. Ivanović), Kovačević, Endijae (od 46. Janković), Ovusu, Rogan, Sisoko, Tošić.

U sjajnom meču, punom preokreta, Partizan je slavio pobedu protiv Čukaričkog u derbiju 15. Kola Super lige Srbije – 3:2. Brđani su poveli golom Docića iz jedanaesterca, ali su potom primili golove u finišu prvog i na startu drugog poluvremena, oba puta pogađali su bivši igrači belo-crnih, najpre Kristijan Belić, potom Pavlović. Zaigrao je tada mnogo bolje gostujući sastav, a izjednačenje je prvencem u seniorskoj konkurenciji doneo Drezgić. Ipak, u 85. minutu Urošević je preciznim udarcem postavio konačan rezultat.

Prvu priliku na meču imali su domaći, posle dodavanja Uroševića Menig je šutirao sa 18 metara, ali je bio neprecizan. Tej u 22. minutu novo uzbuđenje i velika prilika za crno-bele, Dijabate je na trenutak ostao sam, šutirao je sa 15 metara, iskosa sa desne strane, ali je Drezgić fantastično izblokirao njegov pokušaj.

Sedam minuta kasnije Urošević je kreirao šansu za nekadašnjeg igrača Čukaričkog Pavlovića, koji je odlično primio loptu, ali je potom sa 15 metara šutirao visoko preko Belićevog gola. Čekali su Brđani i dočekali svoju šansu u 38. minutu. Posle ubacivanja Tošića Endijae nije zahvatio loptu, ona je došla do Badamosija, koji je šutirao, lopta je u ruku pogodila Markovića, a sudija Stefanović je posle pregledanog snimka opravdano pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Docić, Popović je pogodio stranu, ali je kapiten Čukaričkog bio izuzetno precizan – 0:1. Ipak, Partizan je inicijativu krunisao u 42. minutu. Posle ubacivanja iz kornera nešto lošije je reagovala odbrana Čukaričkog, lopta se odbila do Kristijana Belića, a bivši igrač Brđana je odlično reagovao i uspeo je da savlada prezimenjaka Nemanju na golu gostujućeg tima za izjednačenje - 1:1.

Samo što je krenuo sa centra, Čukarički je imao solidnu priliku, ali je Kovač šutirao preslabo za Popovića sa 25 metara. Do kraja prvog poluvremena, sjajnu priliku imao je Andrija Pavlović, posle ubacivanja sa desne strane šutirao je glavom, ali je Belić maestralno intervenisao.

Ipak, isti igrač je pogodio u 47. minutu. Živković je odlično centrirao sa desne strane, a Pavlović je glavom odlično reagovao, ovoga puta je glavom savladao Belića - 2:1. Rasplamsala se igra na oba dela terena posle preokreta Partizana. Mogli su crno-beli do dva gola viška koji minut kasnije, Rikardo je umakao odbrani belo-crnih, ali je sa 14 metara šutirao prilično neprecizno.

Nedugo zatim, sjajna prilika Čukaričkog, Kovač je spojio sa golom Badamosija, najbolji strelac Brđana je vrlo dobro šutirao, ali je Popović maestralno odbranio. U 62. minutu još jedna fantastična prilika za goste, Ovusu je dodao loptu do Dociću, ovaj je odlično centrirao, a Ivanović je usamljen, glavom sa sedam metara šutirao preko Popovićevog gola.

U 63. minutu sjajna prilika za Partizan, Menig je prošao po levoj strani, odlično je dodao do Rikarda, koji je primirio loptu i šutirao iz okreta, ali je zatresao samo prečku Belićevog gola. Odmah potom, u 71. minutu vrlo dobraprilika za Brđane, Janković je primio loptu, ušao u šesnaesterac, driblingom izbacio čuvara i šutirao zamalo pored gola Partizana.

“Visio” je gol u vazduhu na obe strane, a Čukarički je svoju priliku iskoristio. U 75. minutu Badamosi je iznudio faul gotovo na ivici šesnaesterca sa leve strane, Docić je maetsračlno centrirao, a Drezgić glavom zakucao loptu u mrežu Partizana, bio je ovo njegov prvenac u seniorskom fudbalu – 2:2.

I ne samo to, u 80. minutu Čukarički je imao fantastičnu priliku, Ovusu je krenuo sa svoje polovine, ispred sebe je imao samo golmana Popovića, ali ga je prilikom šuta sa 17 metara sustigao i fantastično izblokirao Belić. Kazna za taj promašaj je stigla u 85. minutu. Ovusu je napravio faul, Natho je spustio loptu na zemlju i odmah dodao do Uroševića, koji je preciznim udarcem sa 12 metara treći put savladao Belića - 3:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar