VESTI FK Čukarički

Poraz Čukaričkog od Tventea u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za LK--

Poraz Čukaričkog od Tventea u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za LK

Čukarički - Tvente 1:3 (0:3)

Strelci: 0:1 - Rods u 8, 0:2 – Vlap u 30, 0:3 – Brenet u 43, 1:3 - Kovač u 58. minutu. Stadion Partizana. Gledalaca: 3.500. Sudija: Harald Lehner. Pomoćnici: Andreas Hajdenrajh i Maksimilijan Kolbitč (svi iz Austrije). Žuti kartoni: Badamosi (Čukarički), Smal, Sadilek (Tvente).

ČUKARIČKI: Mićović, Docić (od 46. Lučić), Stevanović, Ivanović (od 46. Adžić), Vujadinović, Badamosi (od 82. Spasojević), Mijailović, Drezgić (od 57. Kovačević), Endijae (od 46. Ovusu), Kovač, Roganović.

TVENTE: Unerstal, Hilgers (od 81. Kjolo), Pleguezuelo, Smal, Zeruki (od 81. Proper), Volfsvinkel, Misiđan (od 67. Černi), Rots (od 67. Colis), Vlap (od 76. Steijn), Brenet, Sadilek.

Čukarički je poražen u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije od Tventea – 1:3. Holanđani su iskoristili greške Brđana u prvom poluvremenu, kad su i ostvarili veliku prednost, golovima Rodsa, Vlapa i Brenet. Zaigrali su Brđani mnogo bolje u nastavku, ali je to bilo dovoljno samo za počasni pogodak, posle asistencije Adžića pogodio je Kovač.

Revanš je za nedelju dana u Enšedeu. Prvu priliku na meču imali su gosti, posle samo 30 sekundi najopasniji igrač Tventea Volfsvinkel umkao je odbrani Čukaričkog, ali je njegov udarac odbranio Mićović, a potom je loptu gotovo sa gol-linije izbacio Stevanović.

U sedmom minutu još jedna vrlo dobra prilika za Holanđane, slobodan udarac sa 18 metara izveo je Smal, pametno je šutirao ispod živog zida, ali je Mićović još jednom fantastično intervenisao, izbacio je loptu u korner. U osmom minutu, posle ubacivanja iz ugla i “pomoćne igre” Misiđan je sjajno centrirao, a Rots je ostao usamljen u petercu i glavom je poslao loptu u mrežu gola Čukaričkog - 0:1.

Nisu Brđani pali posle primljenog gola, pa su u kratkom vremenskom intervalu imali nekoliko kornera i dve dobre prilike. Prvu, Endijae u 12. minutu, atraktivno je zahvatio loptu, ali je šutirao pored gola. Nedugo potom, visok presing belo-crnih urodio je plodom, posle greške odbrane tima iz Enšedea Badamosi je šutirao, ali preko gola Tventea.

Ipak, vrlo brzo su gosti preuzeli inicijativu, imali su nekoliko šuteva koji su izblokirani, ali u 30. minutu odbrana Brđana je ponovo kapitulirala. Misiđan je ubeležio još jednu asistenciju, ovoga puta je dodao do Vlapa, koji je preciznim udarcem sa 12 metara savladao Mićovića - 0:2.

Samo četiri minuta kasnije sjajna prilika za treći gol Tventea, posle centaršuta sa leve strane Volfsvinkel je glavom zahvatio loptu, ali je Mićović još jednom fantastično intervenisao. Ipak, u 43. minutu odbrana Čukaričkog je ponovo kapitulirala.

Bio je to mat u tri poteza, na kraju su dupli pas razmenili Volfsvinkel i Brenet, a ovaj drugi je lako prebacio Mićovića - 0:3. U finišu poluvremena, vrlo dobru priliku imao je Endijae, ali je golman gostiju Unerstal odbranio. Načinio je trostruku izmenu na poluvremenu trener Brđana Kerkez, u igru je uveo Ovusua, Adžića i Lučića, i uspeo je da koliko-toliko promeni ritam meča.

U 58. minutu belo-crni su posle prelepe akcije postigli i gol, Badamosi je počeo akciju, dodao do Adžića, koji je prošao po levoj strani i uputio povratni pas do Kovača, a ovaj je lako ubacio loptu u protivničku mrežu - 1:3.

U 70. minutu pokušao je i Ovusu, posle dodavaja Lučića, ali je reprezentativac Gane slabije šutirao iskosa sa leve strane, sa ivice šesnaesterca. Probao je i Lučić u 86. minutu sa 17 metara, ali je šutirao pravo u golmana Tventea.

Komentari (0)

Napiši Komentar