VESTI FK Čukarički

Poraz Čukaričkog od Zvezde, meč obeležila teška povreda kapitena Docića--

Poraz Čukaričkog od Zvezde, meč obeležila teška povreda kapitena Docića

Čukarički – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Strelci: 0:1 – Milunović u 3, 0:2 – Ivanić u 49, 0:3 – Kanga iz jedanaesterca u 54, 1:3 – Savić u 84. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Lazar Lukić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Bojan Banović. Žuti karton: Kajević, Savić, Lukić (Čukarički), Boaći, Gajić, Rodić, Sanogo, Pankov (Crvena zvezda).

ČUKARIČKI: Đ. Petrović, Ćirković, Šapić, Ostojić, Tošić, Docić (od 63. Lukić), Kajević, Savić (od 83. Vidosavljević), Pantić, Birmančević (od 75. Rakonjac), Eze. CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Ivanić (od 78. Nj. Petrović), Degenek, Kanga, Boaći (od 6. Vukanović), Milunović, Nikolić, Rodić (od 56. Pankov), Gavrić (od 56. Spiridonović), Sanogo (od 78. Falćineli).

Crvena zvezda je slavila u derbi meču sedmog kola Super lige Srbije protiv do sada neporaženog Čukaričkog na Banovom brdu. Iskoristili su gosti prve dve prilike u oba poluvremena, na taj način su i rešili meč – 1:3. Ipak, meč će se pamtiti po teškoj povredi kapitena Brđana Marka Docića, kojem je Sanogo neopreznim startom teško povredio, a za to je dobio žuti karton.

Već u prvom minutu Čukarički je imao priliku, Docić je izveo korner, a Šapić je nogom zakačio loptu, ali je Borjan odbranio. I Crvena zvezda je prvu priliku imala posle ubacivanja iz ugla, nespretno je reagovala odbrana belo-crnih, trenutak nepažnje bio je dovoljan Milunoviću da reaguje i savlada Petrovića – 0:1. Pritom se napadač Zvezde Boaći povredio, pa ga je Vukanović zamenio.

Imala je Crvena zvezda dobru priliku u devetom minutu, Ivanić je ostao usamljen, šutirao je sa 20 metara, Petrović je krajnjim naporom izbio loptu u korner. Sjajnu priliku za izjednačenje imao je domaćin u 13. minutu, Birmančević je poveo kontru, Gajić koji je već imao žuti karton nije smeo da ga dira, pa je prvotimac Brđana uposlio Savića, koji je lobovao istrčalog Borjana sa 17 metara, ali je pritom promašio gol.

Usledio je nešto mirniji period igre, u kojem je Zvezda imala dve prilike, najpre je Kanga oprobao udarac iz velike udaljenosti, a potom je u 43. minutu Vukanović odlično uposlio Gavrića, koji se nije najbolje snašao. Imali su i belo-crni dve solidne prilike, ali su Eze i Savić bili neprecizni.

Bio je Borjan na mukama na startu drugog poluvremena, kad je Docić pokušao direktno iz kornera, ali je golman Crvene zvezde odlično reagovao. I prvu priliku u drugom poluvremenu gosti su iskoristili, posle kombinacije Nikolića i Ivanića, ovaj drugi je sa ivice šesnaesterca šutirao, lopta je na putu do gola zakačila Šapića i prevarila je nemoćnog golmana Petrovića – 0:2.

U 54. minutu jedanaesterac za Crvenu zvezdu, Vukanović se odlično snašao pored Šapića i Tošića, levi bek Čukaričkog ga je potom oborio u svom šesnaestercu, a siguran sa bele tačke bio je Kanga – 0:3. Koji minut kasnije dobra prilika za Brđane, Kajević je centrirao sa desne strane, Birmančević je pokušao glavom sa pet metara, ali nije bio precizan.

U 62. minutu Sanogo je divljački startovao na Dociću, koji je istog momenta morao da napustio igru. Kapiten Čukaričkog je pritom teško povređen, a sudija Lukić je Sanogu pokazao žuti karton. Imao je u 81. minutu Pantić odličnu priliku, lepo se oslobodio čuvara u protivničkom šesnaestercu, šutirao je iskosa sa desne strane i pogodio stativu.

Isti igrač je sam sebi stvorio odličnu šansu dva minuta kasnije U 84. minutu Čukarički je napokon postigao pogodak, posle greške Petrovića sevnula je kontra domaćina, koju je preciznim šutem sa 20 metara završio Savić – 1:3. Mogla je Zvezda do četvrtog gola ostao je usamljen Spiridonović, šutirao je sa 17 metara, Petrović je okrznuo loptu, koja je potom pogodila stativu.

Komentari (0)

Napiši Komentar