VESTI FK Čukarički

Pregled učinka reprezentativaca iz Čukaričkog: Omladinci blistali u Belfastu!-MilutinVidosavljević-

Pregled učinka reprezentativaca iz Čukaričkog: Omladinci blistali u Belfastu!

Tokom prvenstvene pauze Čukarički je ponovo bio lišen usluga mnoštva igrača, konkretno njih 14 dobili su pozive za razne reprezentativne selekcije. U seniorskoj reprezentaciji Crne Gore su Boris Kopitović, Darko Zorić i Asmir Kajević. Sokolovi su igrali protiv Srbije u Beogradu meč petog kola Treće grupe C divizije u ligi nacija, izgubili su sa 2:1. Kopitović je ceo meč proveo na terenu, zaradio je i žuti karton. Crnogorci će odigrati još duel protiv Rumunije, u utorak u Podgorici.

Mlada reprezentacija Srbije (do 21 godine), igrala je dva prijateljska meča u Petrovcu. Orlići su u prvom susretu izgubili od Crne Gore sa 1:0, dan kasnije su savladali Makedoniju (1:0). U prvom meču Veljko Birmančević i Aleksandar Đorđević su na terenu bili od 62. minuta. U drugom susretu igranom u Podgorici protiv vršnjaka iz Makedonije, sva tri igrača Čukaričkog bili su starteri, Stefan Veličković i Đorđević odigrali su čitav meč, dok je Veljko Birmančević u 40. minutu zaradio crveni karton.

Omladinska selekcija Srbije (do 19 godina), igrala je dva meča Grupe 9, prve runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Već posle ta dva susreta Orlići su izborili plasman u Drugu rundu kvalifikacija, uz velike zasluge igrača Čukaričkog. Najpre je Srbija na premijernom susretu u Belfastu remizirala protiv Kazahstana (2:2), u tom meču starteri su bili Dimitrije Kamenović i Milutin Vidosavljević, Nikola Terzić je na terenu bio od 46, a Slobodan Tedić od 83. minuta. Strelac drugog gola za orliće, tada već sa igračem manje za važan bod, bio je Vidosavljević u 78. minutu.

Odlučujući duel igran je protiv domaćina turnira Severne Irske, a Srbija je slavila posle preokreta sa 3:1. I to na kakav način! Na poluvremenu su domaći vodili sa 1:0, a potom su igrači Čukaričkog režirali preokret. Najpre je Tedić iznudio jedanaesterac, koji je u 52. minutu Vidosavljević iskoristio za izjednačenje. Samo 12 minuta kasnije pogodio je i Kamenović za vođstvo, a u 69. minutu pobedu je overio Terzić! Omladincima je ostao još jedan susret, protiv selekcije Poljske u utorak, biće to borba za prvo mesto u grupi.

Marko Rakonjac je nastupao za Omladinsku selekciju Crne Gore (do 19 godina), na turniru Grupe 11 prve runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Crnogorci su remizirali sa Kiprom (0:0), a izgubili su od Letonije (2:1) i Rusije (2:0). U prvom meču Rakonjac je sve vreme bio na terenu, u drugom je igrao od 55. minuta, u poslednjem je bio starter, igrao je do 78. minuta.

Mlađa kadetska selekcija Srbije (do 16 godina), igrala je dva prijateljska meča protiv vršnjaka iz Gruzije, oba na terenima sportskog centra FSS u Staroj Pazovi. U prvom susretu Srbija je slavila sa 3:2, u drugom sa 2:1. Ognjen Ajdar je bio najbolji pojedinac prvog meča, postigao je dva pogotka, odigrao je ceo meč. U tom susretu do 74. minuta na terenu je bio i Dario Grgić. U drugom meču protiv istog rivala, Dario Grgić je bio strelac prvog pogotka, igrao je do 64. minuta. Tomaš Trajković je na terenu bio od 46, a Ognjen Ajdar od 55. minuta.

Komentari (0)

Napiši Komentar