VESTI FK Čukarički

Preokret Čukaričkog za pobedu u gradskom derbiju protiv Voždovca--

Preokret Čukaričkog za pobedu u gradskom derbiju protiv Voždovca

Čukarički – Voždovac 3:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Burmaz jedanaesterac u 21, 1:1 – Tomović u 23, 2:1 – Docić jedanaesterac u 55, 3:1 – Ivanović u 61. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Marko Srećković. Pomoćnici: Atila Harmat i Nikola Rijavec. Žuti kartoni: Stevanović (Čukarički), Đuričić (Voždovac).

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić, Docić (od 73. Sisoko), Stevanović (od 66. Rogan), Tomović, Ivanović, Pankov, Badamosi (od 89. Spasojević), Drezgić (od 89. Serafimović), Lučić (od 73. Adžić), Kovač.

VOŽDOVAC: Krunić, Damjanović, Matić (od 66. Medić), Novevski (od 38. Vujanović), Mijailović, Đorđević, Ajdinović (od 53. Pantović), Lazarević (od 66. Jočić), Đuričić (od 66. Zečević), Ivezić, Burmaz.

Čukarički je posle preokreta slavio u malom gradskom derbiju protiv Voždovca – 3:1. Brđani su se ovim trijumfom učvrstili na četvrtom mestu, sa bodom manje od Partizana i dva od TSC-a, tri kola pre početka plej-ofa. Gosti su poveli iz jedanaesterca koji je u 21. minutu realizovao Burmaz. Izjednačio je samo dva minuta kasnije Tomović prelepim pogotkom, preokret je doneo Docić golom sa bele tačke u 55, a trijumf je potvrdio pogotkom u 61. minutu Ivanović.

Prvo uzbuđenje na meču viđeno je u 12. minutu, ostavili su gostujući igrači nešto više prostora Lučiću, koji je to iskoristio, šutirao je iskosa sa leve strane sa 20 metara, ali je Krunić uspeo da izbije loptu u korner. Tri minuta kasnije Kovač je postigao pogodak glavom, ali je posle VAR provere taj pogodak poništen, zbog ofsajd pozicije.

Voždovac je poveo posle prvog ozbiljnijeg napada na meču, Kovač je u 21. minutu neoprezno igrao rukom u svom šesnaestercu, a siguran realizator najstrože kazne bio je Burmaz, koji je loptu poslao u jednu, a golmana Mićovića u drugu stranu – 0:1. Nije to pokolebalo belo-crne, koji su nastavili sa napadima, a ubrzo im se to isplatilo.

Već u 23. minutu Čukarički je izjednačio, Pankov je pokrenuo akciju, dodao je do Lučića, ovaj iz prve prosledio loptu ka Tomoviću, koji se majstorskom varkom šuta najpre oslobodio čuvara, a potom izuzetno preciznim udarcem levom nogom savladao Krunića – 1:1. Mogli su Brđani do preokreta već u 26. minutu, ali je Kovač šutirao preko gola.

U 35. minutu, slično je završena akcija Čukaričkog koju je pokrenuo Tomović, a završio udarcem preko gola iz neposredne blizine Badamosi. Malo je nedostajalo da iz druge ozbiljnije akcije gosti ponovo povedu. Mijailović je u 43. minutu odlično izveo jedini korner u prvom poluvremenu za Voždovac, lopta je pored statične odbrane Čukaričkog došla do Burmaza, koji je šutirao sa šest metara, ali je odlično postavljen bio golman Mićović.

Čukarički je preokrenuo u 55. minutu, kad je jedanaesterac iznudio Ivanović. Sudija Srećković isprva nije pokazao na belu tačku, čak je vezisti belo-crnih pokazao žuti karton. Posle intervencije iz VAR sobe ispravio je svoju grešku, poništio karton Ivanoviću, a domaći su zasluženo dobili jedanaesterac, kojeg je uz malo sreće realizovao kapiten Docić – 2:1.

Taj gol je dodatno pokrenuo Brđane, koji su potom zaigrali daleko bolje. Blistao je u tom periodu igre Lučić, koji je najpre posle solo akcije i nekoliko driblinga šutirao iz neposredne blizine, ali je pogodio spoljni deo mreže. Minut kasnije, Docić je odlično uposlio Tomovića, ali je Krunić odbranio njegov udarac iskosa sa desne strane, sa 14 metara.

Nije se domaćin na tome zaustavio, odmah potom Lučić je napravio dar-mar po levoj strani, prelepo je dodao do Kovača, koji je šutirao sa 17 metara iz prve, pogodio je stativu. Ipak, u 61. minutu, ponovo je Lučić kreirao šansu, ovoga puta je ušao u šesnaesterac i uputio povratni pas ka Ivanoviću, koji se našao na pravom mestu, pa je sa šest metara rutinski savladao Krunića – 3:1.

Imao je još jednu priliku Badamosi, u 77. minutu posle idealnog centrašuta Rogana sa desne strame, ali je Gambijac glavom šutirao pored gola Voždovca. Mogao je tri minuta i Adžić da pogodi, ali je sa 17 metara bio zamalo neprecizan. Tek u 82. minutu Voždovac je stvorio priliku, preko Pantovića, ali je posle njegove solo akcije Mićović uspeo da otkloni opasnost.

Komentari (0)

Napiši Komentar