VESTI FK Čukarički

Proekret Čukaričkog za pobedu protiv Rada na Banjici--

Proekret Čukaričkog za pobedu protiv Rada na Banjici

Rad – Čukarički 2:3 (2:1)

Strelci: 0:1 – Vidosavljević u 6, 1:1 – Šaka u 39, 2:1 – Smiljanić u 44, 2:2 – Docić u 78. iz jedanaesterca, 2:3 – Stojanović u 87. minutu. Žuti kartoni: Nikolić, Trifunović, Tričković, Šaka, Kovalenko, Milošević, Jagodić (Rad), Kovač, Cvetković (Čukarički). Crveni karton: Šaka u 77. minutu (Rad).

RAD: Marković, Nikolić, Kasalica, Kovalenko, Tričković (od 67. Bosančić), Trifunović (od 84. Bjedov), Jagodić, Stjepanović, Milošević, Šaka, Smiljanić (od 80. Busnić).

ČUKARIČKI: Belić, Docić, Vidosavljević, Endijae, Kamenović, Stojanović (od 90. Aleksić), Ćirković, Ostojić, Šapić, Kovač (od 67. Kajević), Birmančević (od 82. Cvetković).

U dinamičnom meču, sa mnoštvom preokreta, Čukarički je u malom gradskom derbiju slavio protiv Rada na banjici – 3:2. Brđani su poveli, Građevinari u finišu prvog poluvremena preokrenuli, ali je kraj meča potpuno zasluženo pripao belo-crnima, koji su sa dva gola, Docića iz jedanaesterca i Stojanovića zabeležili vredna tri boda.

Prvu šansu na meču, i to vrlo dobru, imali su domaći, ali je Kasalica sa 15 metara iz dobre pozicije promašio loptu. Čukarički je poveo već u šestom minutu, korner sa leve strane vrlo dobro je izveo Docić, odbrana Rada nije reagovala najbolje, a Vidosavljević je primio loptu i preciznim udarcem savladao je Markovića – 0:1.

Mogli su Brđani šest minuta kasnije da dupliraju prednost, posle odlične akcije koju je pokrenuo Birmančević, dodao je do Vidodsavljevića, ovaj odložio Kovaču, ali je posle njegovog šuta lopta otišla za koji santimetar iznad gola Rada. Posle novog prodora Birmančevića sudija Grujić je svirao slobodan udarac za Čukarički, a sa 20 metara šutirao je Stojanović, za malo preko gola domaćih.

Opao je tada ritam igre, sve do 39. minuta. Lošu reakciju odbrane Brđana iskoristio je Šaka, koji je posle solo prodora sa 13 metara šutirao i savladao Belića, iz prve šanse za svoj tim – 1:1. Dalo je to krila Građevinarima, samo tri minuta kasnije imali su sjajnu priliku da preokrenu, ali je posle šuta Kovalenka sa pet metara Endijae loptu izbio bukvalno sa gol linije.

Ipak, tu grešku Rad je ispravio u 44. minutu, Kovalenko je snažno šutirao sa 20-tak metara, Belić je kratko odbio loptu, a sve to je sjajno ispratio Smiljanić, pokupio je odbitak i smestio loptu u mrežu Čukaričkog – 2:1.

U 57. minutu Docić je pokušao iskosa sa leve strane iz slobodnog udarca, ali je Marković bio oprezan. Pet minuta kasnije pokušaj Endijaea glavom, posle ubacivanja Docića, ali je bio za malo neprecizan. U 71. minutu sjajaj udarac Docića sa 18 metara iz slobodnog udarca, još bolja intervencija golmana Rada Markovića, koji je sprečio izjednačenje.

Tek u 73. minutu domaći su imali prvu priliku u nastavku meča, ali je Kasalica posle prodora po levoj strani bio neprecizan. Inicijativu je Čukarički krunisao izjednačenjem u 78. minutu. Vidosavljević je primio loptu u šesnaestercu, oborio ga je Šaka, koji je skrivio jedanaesterac, ujedno zaradio i drugi žuti karton. Precizan izvođač bio je kapiten Docić – 2:2.

U 87. minutu Čukarički je iskoristio brojčanu prednost, posle gužve u šesnaestercu Rada i šuta Endijaea, najbolje se snašao Stojanović, koji je zatresao mrežu rivala za drugi preokret na susretu, ovoga puta u korist njegovog tima – 2:3. Do kraja meča nije bilo šansi, Čukarički je zabeležio prvu ovosezonsku pobedu u gostima, četvrtu u Super ligi Srbije.

Komentari (0)

Napiši Komentar