VESTI FK Čukarički

Prvi poraz Čukaričkog na Zlatiboru, Borac slavio pobedu--

Prvi poraz Čukaričkog na Zlatiboru, Borac slavio pobedu

Čukarički – Borac (Bl) 0:2 (0:1)

Strelci: 0:1 – Zakarić u 22, 0:2 – Vranješ iz jedanaesterca u 59. minutu. Stadion: „Švajcarija“. Igrano bez prisustva gledalaca. Žuti karton: Dujaković (Borac). Crveni karton: Kamenović (Čukarički) u 30. minutu.

ČUKARIČKI: Belić (od 46. Petrović), Ćirković (od 60. Stevanović), Ostojić (od 60. Šapić), Kamenović (od 30. Drezgić, od 60. Puškarić), Veličković (od 60. Tošić), Đorđević (od 60. Docić), Lukić (od 60. Kovač), Nikčević (od 23. Fratrović, od 46. Pantić), Eze (od 60. Savić), Terzić (od 60. Birmančević), Endijae (od 60. Rakonjac).

BORAC: Pavlović, Ćosić (od 46. Janičić), Dujaković, Milojević (od 46. Subić), Jovanović (od 88. Radulović), Brtan (od 89. Daglas), Danilović, Vranješ (od 88. Kajkut), Ziljkić (od 85. Crnov), Zakarić (od 85. Mamadu), Lukić (od 67. Marković).

Čukarički je četvrti meč na pripremama na Zlatiboru igrao protiv učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope, banjalučkog Borca. Tim iz Republike Srpske je prvi zapretio, u desetom minutu je Dujaković šutirao sa ivice šesnaesterca, ali preko gola na ovom meču kapitena Čukaričkog Belića. Tri minuta kasnije usledila je prelepa akcija Brđana, Lukić je odlično proigrao Ćirkovića, koji je sa desne strane vratio loptu na ivicu šesnaesterca, do nje je stigao Terzić, ali je njegov šut u poslednji čas izblokiran.

U 17. minutu slična akcija, samo po levoj strani, ovoga puta Endijae je dodao loptu do terzića, ali je i taj udarac, sa 18 metara, izblokirala odbrana Banjalučana. Odličan pokušaj Lukića sa 19 metara zaustavio je golman Pavlović, koji je loptu krajnjim naporom izbio u korner. U 22. minutu, posle greške odbrane Čukaričkog usledila je brza kontra Borca, Ziljkić je na nogama izdržao start Lukića, prosledio je loptu do Zakarića, koji je iz odlične pozicije savladao Belića – 0:1.

Borac je bio dominantan posle gola, a to je rezultiralo novom prilikom u 30. minutu. Kamenović nije imao mnogo izbora, kao poslednji igrač odbrane oborio je protivničkog napadača, zasluženo je dobio crveni karton. S obzirom da se radi o prijateljskom meču, prema dogovoru dvojice trenera, dozvoljena je izmena, pa je umesto Kamenovića u igru ušao Drezgić. Prethodno je zbog povrede teren napustio Nikčević, kojeg je odmenio Fratrović.

Posle dužeg vremena, lepa akcija belo-crnih, dupli pas razmenili su Fratrović i Terzić, ovaj drugi je ušao u šesnaesterac i šutirao iz vrlo dobre pozicije, ali pravo u Pavlovića. U nastavku akcije probao je i Eze, ali je mreža Borca ostala netaknuta. U završnici prvog poluvremena pokušao je Čukarički posle prekida, Terzić je iskosa sa desne strane centrirao iz slobodnog udarca, eze je glavom zahvatio loptu, ali je ona posle njegovog šuta otišla preko Pavlovićevog gola.

Prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je pred golom Banjalučana, Terzić je osvojio jednu loptu na 40 metara od gola, odmah je preko protivničke odbrane proigrao Endijaea, koji je zahvatio volej, ali je Pavlović njegov udarac sa 20 metara odbranio. Ipak, novu grešku Brđana Banjalučani su brzo iskoristili. Drezgić je u 59. minutu skrivio jedanaesterac, oborio je Vranješa, a upravo je ovaj igrač bio siguran sa bele tačke, iako je Petrović pogodio stranu – 0:2.

Odmah potom Veselinović je napravio „hokejašku“ izmenu, u igru je uveo novih devet igrača, prethodno je od starta drugog poluvremena zaigrao i Pantić. U 70. minutu odličan potez upravo Pantića, prelepo je proigrao Kovača, ali je ovaj napravio potez više, pa je Čukarički dobio samo korner. Bili su Brđani bolji tim u finišu meča, ali je odličnu priliku imao Borac, Marković je prelepo šutirao, ali je usledila još lepša odbrana Petrovića.

Komentari (0)

Napiši Komentar