VESTI FK Čukarički

Prvi poraz Čukaričkog u sezoni, Crvena zvezda bolja za gol-SlobodanTedić-

Prvi poraz Čukaričkog u sezoni, Crvena zvezda bolja za gol

Prvi poraz Čukaričkog, Crvena zvezda bolja za gol Crvena zvezda – Čukarički 2:1 (0:0)

Strelci: 1:0 – Srnić u 53, 1:1 – Tedić u 67, 2:1 – Gobeljić u 72. minutu.

Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 7.600. Sudija: Danilo Grujić. Pomoćnici: Ivica Stojanović i Jovan Grujić. Žuti kartoni: Babić (Crvena zvezda), Kopitović, Puškarić, Kajević, Mudrinski (Čukarički).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Terzić, Savić, Babić, Gobeljić, Jovičić (od 58. Meleg), Jovančić, Simić, Srnić (od 83. Kafu), Jevtović (od 69. Ben), Pavkov.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Đorđević, Docić, Zorić (od 84. Šarić), Ovusu, Birmančević (od 70. Kajević), Tedić (od 77. Mudrinski).

Čukarički je doživeo prvi neuspeh u sezoni, posle pet mečeva bez poraza Brđani su izgubili na gostovanju šampionu Crvenoj zvezdi. Nije imala nameru ekipa Sime Krunića da se brani na stadionu „Rajko Mitić“, naprotiv u većem delu meča bili su ravnopravan rival, ali su domaći na kraju slavili petu pobedu u isto toliko odigranih mečeva ove sezone.

Prvu šansu imala je Crvena zvezda, u devetom minutu, Jevtović je ušao u šesnaesterac i centrirao, ali je na drugoj stativi loptu u korner izbacio Puškarić. Posle ubacivanja iz ugla nije bilo opasnosti po gol Čukaričkog.

Četiri minuta kasnije oprobao je udarac sa 25 metara Jovančić, ali je Nemanja Stevanović bio siguran. U 15. minutu sjajna prilika za crveno-bele, posle ubacivanja Jevtovića Pavkov je u padu šutirao glavom sa sedam metara, ali pravo u Stevanovića.

Prvi šut ka golu domaćina Čukarički je imao u 22. minutu, iskosa sa leve strane iz velike udaljenosti šutirao je Miladin Stevanović, ali je Borjan bio siguran. Imala je Zvezda posed lopte, ali Čukarički nije bio inferioran, pokušavali su izabranici Sime Krunića da ugroze gol rivala.

Ipak, do prve naredne prilike došli su domaći. Slobodan udarac sa 20 metara izveo je Srnić, lopta je otišla za malo preko prečke Stevanovićevog gola. Uzvratio je samo dva minuta kasnije Tedić, koji je sjajno ispratio ubacivanje Docića iz slobodnog udarca, zahvatio je loptu glavom, ali je ona otišla koji santimetar pored gola domaćih.

Probao je nešto kasnije kapiten Docić iz slobodnog udarca sa 35 metara, ali je šutirao pravo u Borjana. Bilo je to poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu. Crvena zvezda je krenula agresivnije i to im se brzo isplatilo u drugom poluvremenu, već u 53. minutu.

Nije uspeo Čukarički da postavi ofsajd zamku, Simić je proigrao Terzića, a ovaj je prosledio loptu do Srnića, kojem nije bilo teško da je sprovede u tada već nebranjenu mrežu – 1:0.

U 61. minutu najbolja prilika za Čukarički, slobodan udarac sa 17 metara izveo je Docić, ali je šutirao pravo u sigurnog Borjana. Samo šest minuta kasnije Čukarički je izjednačio. Docić je maestralno izveo korner, na drugoj stativi loptu je glavom vratio Kopitović, a tamo je dočekao i sproveo u mrežu mladi Tedić – 1:1.

Nije dugo trajala radost Čukaričkog. Marko Gobeljić je u 72. minutu sjajnu solo akciju krunisao golom za novo vođstvo, krenuo je desni bek Crvene zvezde skoro sa svoje polovine, ušao u protivnički šesnaesterac i matirao Stevanovića – 2:1.

Dva minuta kasnije mogao je Srnić da postigne i drugi pogodak, ali je Stevanović odlično odbranio. Odličnu akciju crveno-beli su imali u 84. minutu, Ben je usamljen primio loptu na sedam metara od gola, šutirao je, ali za malo pored gola. Krenuo je u napad Čukarički, Docić je izveo korner, a iz svega se izrodila opasna kontra Zvezde. Na kraju je Meleg šutirao sa deset metara, a pogodio je stativu.

Komentari (0)

Napiši Komentar