VESTI FK Čukarički

Prvo pojačanje Čukaričkog, Đorđe Ivanović potpisao na četiri godine--

Prvo pojačanje Čukaričkog, Đorđe Ivanović potpisao na četiri godine

Čukarički je angažovao prvo pojačanje za novu sezonu. Ugovor na četiri godine potpisao je ofanzivni vezista, Đorđe Ivanović. Momak rođen u Vukovaru 1995. godine prošlu sezonu završio je u Mariboru, sa kojim je osvojio titulu prvaka. U Sloveniji je nastupao kao pozajmljeni igrač beloruskog Šahtjora iz Soligorska, a prethodno je nosio dresove Spartaka, Partizana i Olimpije.

- Posle angažovanja trenera Dušana Kerkeza i delimično novog stručnog štaba, radimo na tome da se pojačamo i u igračkom smislu. Svi u klubu smo zadovoljni zbog prvog potpisa, Đorđe Ivanović je vrlo kvalitetan igrač, sa već zavidnom karijerom i u inostranstvu. Smatramo da može mnogo da nam pomogne, a osim njegovim igračkih kvaliteta ekipi će mnogo značiti i iskustvo koje poseduje. Sigurno je da nećemo gomilati igrače i da ćemo dovoditi pojačanja samo na određenim pozicijama. A Ivanović je igrač koji može da unapredi našu igru, već je dobro poznat srpskoj fudbalskoj javnosti – kazao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, koji se zahvalio i najbližim saradnicima u klubu na obavljenom poslu.

Ivanović je prošle sezone osvojio titulu sa Mariborom, njegov doprinos bio je od velikog značaja. S obzirom na to da je u Sloveniji bio na pozajmici, a posle dobrih partija, bilo je ponuda na početku letnjeg prelaznog roka.

- Imao sam veliku želju da se posle dve godine vratim u Srbiju. Drago mi je što sam potpisao ugovor baš sa Čukaričkim. Došao sam u zdravu sredinu, zdrav klub, u kojem mogu fudbalski da napredujem – kazao je Đorđe Ivanović, koji je potom dodao:

- Činjenica da sam potpisao ugovor na četiri godine dovoljno govori o međusobnom poverenju. Posebno bih se zbog toga zahvalio Upravi kluba i stručnom štabu, što su imali želju da me angažuju. Stigao sam i da popričam sa čelnim ljudima kluba, novim šefom struke.

Ivanović je istakao da je gledao mečeve Čukaričkog u prošloj sezoni i da mu se sviđa kako je ekipa izgledala.

- Dosta je tu mladih i kvalitetnih igrača, uz starije pojedince koji su već dugo u srpskom fudbalu. Pratio sam sve veće mečeve Čukaričkog, posebno one protiv večitih, TSC-a, Vojvodine... Zasluženo su bili treći, a u novoj sezoni idemo korak po korak, najpre da obezbedimo plej-of. Dok sam bio u Srbiji, uvek sam voleo da igram u Čukaričkom, nikad nisu bili ekipa koja se “zatvori”. Odgovara mi taj stil igre, i to je jedan od razloga što sam došao na Banovo brdo.

Igrao je Ivanović na više pozicija u napadu, istakao je da neće mnogo birati u Čukaričkom.

- Bio sam uglavnom na poziciji desnog krila u Partizanu, igrao sam levo krilo u Mariboru, u Soligorsku i Spartaku bio na polušpicu. Videćemo kakvi će biti zahtevi trenera – istakao je Ivanović.

Fudbaleri Čukaričkog će najpre odraditi uobičajene lekarske preglede, a prva prozivka i promocija novog šefa struke zakazana je za utorak, 7. jun. Ekipa će u Beogradu boraviti do 16. juna, kad se seli na dvonedeljne pripreme na Bled. U Sloveniji će Brđani odigrati pet kontrolnih utakmica, uskoro bi trebalo da bude poznat i spisak svih rivala.

Belo-crni će ove sezone nastupati na tri fronta, pored domaćih takmičenja, Super lige i Kupa Srbije, Čukarički će drugu sezonu uzastopno igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije, odakle startuje od druge runde. Žreba za ovu fazu takmičenja zakazan je za 15. jun.

Komentari (0)

Napiši Komentar