VESTI FK Čukarički

Radovan Pankov i Zoran Popović potpisali ugovore sa Čukaričkim--

Radovan Pankov i Zoran Popović potpisali ugovore sa Čukaričkim

Čukarički je u smiraj zimskog prelaznog roka angažovao još dva pojačanja, klub sa Banovog brda pojačali su golman Zoran Popović i štoper Radovan Pankov. Obojica su stigla na pozajmicu iz Crvene zvezde do kraja tekuće sezone. Zanimljivo, iskusni 34-godišnji golman na početku razgovora nam je otkrio malo poznati detalj, da je dugo u mlađim kategorijama bio član Čukaričkog.

- Sa devet godina sam počeo da igram u Čukaričkom fudbal, prvi trener bio mi je legendarni profesor Višnjić, na inicijativu mog brata koji je tada bio u klubu. Drago mi je da sam sreo i neke ljude koji su i tada bili u klubu, kao na primer Aleksandra Perina, sadašnjeg generalnog sekretara. Bio sam deset godina ovde, potom sam otišao u Voždovac – kazao je Popović, koji je potom nastavio:

- Sudbina je htela da se posle 15 godina vratim u Čukarički. Baš sam pričao sa suprugom i sa još nekim bliskim ljudima, da mi nije bilo ni na kraj pameti da ću pred kraj karijere ponovo biti na Banovom brdu.

Zbog svega toga, Popović je relevantan da uporedi nekadašnji Čukarički sa ovim sada.

- Velika je razlika u odnosu na moj prvi boravak u Čukaričkom. Klub je u nekom trenutku na žalost krenuo stranputicom, ali se srećom pojavio novi predsednik Obradović, koji je napravio sjajnu organizaciju i jedan od najboljih klubova u Srbiji tokom prethodnog perioda. Sve ovo deluje fenomenalno, napravljeno je mnogo dobrih stvari za Čukarički – kazao je Popović, koji je potom pričao o ciljevima u novom klubu:

- Cilj je da se sa Čukaričkim domognemo trećeg mesta i da budemo sigurni za Evropu. Pankov i ja smo došli da pomognemo koliko možemo, bićemo u službi stručnog štaba, da dobro radimo, da se nametnemo i da se borimo za mesto u startnoj postavi.

Popović je pohvalno pričao o konkurenciji na mestu golmana u timu sa Banovog brda.

- Ispratio sam mnogo utakmica Čukaričkom, pa i poslednju protiv Spartaka. Želeo bih najpre da pomenem Nemanju Belića, znamo se dugo, imamo sjajan odnos, dobri smo prijatelji i siguran sam da ćemo tako nastaviti i sad kad smo saigrači. Treba da guramo i bodrimo jedan drugog, da budemo obojica u službi tima. Takođe, Čukarički ima plejadu mladih igrača, koji su eto i u Suboticu napravili prevagu. Isto tako, u klubu je nekoliko talentovanih mladih golmana, pred kojima je svetla budućnost. Na nama kao iskusnijima je da im pomognemo fudbalski i ljudski, koliko je to moguće – istakao je Popović, koji je potom pomenuo i trener golmana Olivera Kovačevića.

- Radujem se saradnji sa njim, dugo je trener golmana. Svi njegovi golmani su imali vrlo dobre rezultate, sjajno su branili. Ozbiljno je ime u sprskom fudbalu, sa ogromnim iskustvom. Videćemo šta još možemo da unapredimo kod mene, da bi to bilo na nivou koji moj novi klub očekuje.

Uz golmana Popovića, na Banovo brdo stigao je i štoper Radovan Pankov, koji je izneo svoja očekivanja u novom klubu.

- Želim da sa Čukaričkim budemo najmanje treći i da stignemo u finale Kupa Srbije. Kad se pojavila opcija da će ovaj klub želi, iskreno oberučke sam prihvatio. Možda to javnost i ne zna, ali u međuvremenu sam odbio i jednu dobru ponudu iz inostranstva, da bih ostao ovde. U mom novom klubu su ljudi kojima verujem, a u ovom trenutku doneo sam najbolju odluku za mene i moju karijeru. Bio sam povređen, nisam imao mnogo minuta u prethodnih šest meseci, ali sam sada maksimalno spreman.

Pankov se kratko osvrnuo i na prethodni period u Crvenoj zvezdi.

- Proveo sam prelepe tri i po godine u Crvenoj zvezdi, imam preko stotinu nastupa za klub, osvajane su titule, kupovi, igrana je Evropa sa velikim uspehom. Zaista, ne mogu niti jednu negativnu stvar da izdvojim. Svi znaju da sam veliki navijač Zvezde, u Srbiju sam se vratio baš zbog toga da bih zaigrao za taj klub. Sada je došlo do momenta kad su na redu neke druge stvari.

Kako sada stvari stoje, Pankov će u belo-crnom dresu biti jedan od iskusnijih prvotimaca.

- U Crvenoj zvezdi sam bio možda i među mlađim igračima, ovde sam među iskusnijima. Nadam se da će momci imati šta da nauče od mene, ali i ja od njih. Mogu da garantujem da ću im u svakom trenutku biti podrška na terenu, da će čuti pokoji vredan savet. Opet, nije to preterana razlika u iskustvu, svi mi igramo fudbal. Eto, možda samo imam malo više iskustva u evropskim mečevima, ali sam siguran da ćemo sjajno sarađivati.

Na kraju, Pankov je istakao da mu se prilično sviđa nova ekipa, sa posebnim osvrtom na prvi meč u nastavku sezone i pobedu protiv Spartaka u Subotici.

- Sviđa mi se ekipa, sviđa mi se šta sam video u Subotici. Čukarički ima mnoštvo mladih igrača, talentovanih... Borila se ekipa i sa nešto lošijim terenom protiv Spartaka, na kraju osvojila tri boda. Mišljenja sam da Čukarički ima najbolji tim posle Crvene zvezde i Partizana, na nama je da probamo da ostvarimo klupske ciljeve – zaključio je Pankov.

Komentari (0)

Napiši Komentar