VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog i Novog Pazara u derbiju kola na Banovom brdu--

Remi Čukaričkog i Novog Pazara u derbiju kola na Banovom brdu

Čukarički - Novi Pazar 2:2 (1:1)

Strelci: 0:1 - Mijić u 7, 1:1 - Ivanović u 40, 2:1 - Docić iz jedanaesterca u 49, 2:2 - Mijić iz jedanaesterca u 80. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Čedomir Andrejić i Miloje Milićević. Žuti kartoni: Joksimović, Pešukić (Novi Pazar).

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić, Kovačević, Docić, Stevanović, Ivanović, Vujadinović, Badamosi, Petković (od 57. Sisoko), Ovusu (od 46. Kovač), Endijae (od 87. I. Miladinović).

NOVI PAZAR: Kljajić, Pešukić, Islamović (od 62. Bogdanovski), Gavrić, Joksimović, Mujezinović (od 67. Kiković), Jović (od 90. Zimonjić), Lončar, Mijić, Stanojlović (od 62. Momčilović), Damjanović.

Čukarički i Novi Pazar odigrali su nerešeno u derbiju 17. Kola Super lige Srbije – 2:2. Imali su gosti prednost posle pogotka Mijića u sedmom minutu, Brđani su useli da preokrenu golovima Ivanovića u 40. I Docića iz jedanaesterca u 49, ali je na kraju izjednačio Mijić, koji je takođe pogodio sa penala.

Samo što je počeo meč, Novi Pazar je imao odličnu priliku, Stanojlović je bez većih problema primio loptu u šesnaestercu Čukaričkog, okrenuo se i šutirao zamalo pored Mićovićevog gola. Iz druge prilike gosti su poveli, Islamović je prosledio loptu do Jovića, koji je odlično proigrao Mijića, a ovaj je sa šest metara lako savladao Mićovića - 0:1.

Sjajnu priliku posle solo akcije u 14. minutu imao je Ivanović, dobio je vezista Brđana više prostora, lako je driblingom u protivničkom šesnaestercu izbacio rivala i potom sa 14 metara šutirao preko gola Kljajića. Prepustili su tada Pazarci inicijativu Čukaričkom, koji je dugo i strpljivo gradio akcije, ali je do izjednačenja došao posle velike greške gostiju.

Poslao je Tošić loptu u šesnaesterac, gde je Pešukić vrlo loše intervenisao, lopta se odbila do Ivanovića, koji je takav poklon iskoristio, sa sedam metara savladao je Kljajića - 1:1. Mogao je domaćin i do preokreta, posle ubacivanja sa leve strane loptu je zahvatio Badamosi, ali je dobio samo korner.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Damjanović je nesmotrenoi igrao rukom u svom šesnaestercu, posle pregledanog snimka sudija Mitić je opravdano pokazao na belu tačku. Kljajić je pogodio stranu, ali je šut Docića bio izuzetno precizan, Brđani su u 49. minutu preokrenuli rezultat – 2:1.

Sjajnu priliku za izjednačenje gosti su imali u 54. minutu, posle greške Kovačevića na sredini terena, Stanojlović je bio u vrlo dobro situaciji, ali je Vujadinović fenomenalnom intervencijom zaustavio napad Pazaraca. Tek 20-tak minuta kasnije novo uzbuđenje, posle ubacivanja Lončara Pešukić je šutirao, ali je odbrana Čukaričkog u poslednji čas uspela da ga izbolokira.

Posle ubacivanja iz kornera i duela Badamosija i Joksimovića, sudija Mitić je ponovo gledao VAR, i posle dugog većanja pokazao je na belu tačku. Mijić je vrlo preciznim udarcem savladao Mićovića, koji je uspeo da pogodi stranu, ali ne i da obrani taj udarac – 2:2. Šansu utakmice propustio je Kovač na isteku prvog minuta nadoknade, posle centaršuta sa desne strane je nešto slabije šutirao sa pet metara, dovoljno da Kljajić taj udarac odbrani.

Komentari (0)

Napiši Komentar