VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog protiv Ašdoda za kraj priprema u Sloveniji--

Remi Čukaričkog protiv Ašdoda za kraj priprema u Sloveniji

Čukarički – Ašdod 1:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Šapić u 34, 1:1 – Haroš u 56. minutu. Stadion u Bledu. Gledalaca: 50. Sudija: Šmajc (Slovenija). Žuti kartoni: Docić, Mijailović, Rakonjac (Čukarički), Akal (Ašdod).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović (od 76. Nikčević), Šapić (od 76. Radojićič), Tanasijević (od 61. Drezgić), Roganović (od 61. Tošić), Docić (od 61. Kovač), Mijailović (73. Lukić), Kempbel (od 56. Čolović), Čolić (od 54. Kajević), Janković (od 54. Endijae), Jovanović (od 61. Rakonjac).

AŠDOD: Misoati, Cvetković, Ben Zaken, Koen, Kamaeni, Abu Akal, Inbrom, Rajnov, Kanan, Bilu, Bajo. Igrali su još: Hason, Zasno, Bazia, Haroš, Sabag, Nguen, Bagajoko, Netalel, Sisoj, Turijel.

Čukarički je odigrao nerešeno protiv Ašdoda, najkvalitetnijeg rivala na pripremama u Sloveniji. Izrealcima je pripao početak oba poluvremena, Brđanima ostatak susreta, na kraju pravednih 1:1. Poveli su belo-crni pole sjajne akcije iz prekida, centrirao je Docić, a Šapić glavom zakucao loptu u mrežu Ašdoda. Izraelci su izjednačili početkom drugog poluvremena, pogotkom Haroša.

Izraelci su bili nešto bolji rival na startu meča, imali su posed lopte, činilo se i nešto lakše su „nalazili“ rupe u odbrani Čukaričkog. Do prve prilike Ašdod je došao u 12. minutu, posle kornera Bajo je glavom iz dobre pozicije, sa osam metara, šutirao pravo u Petrovića. Uzvratio je agilni Janković pet minuta kasnije, posle dobrog dodavanja Čolića, šutirao je vezni igrač Brđana sa 20 metara, ali pravo u golmana Misoatija.

Već u 18. minutu dobra prilika za Ašdod, Kakan je raspalio po lopti sa 25 metara, ona je zavrpila zamalo pored stative Petrovićevog gola. Mogli su belo-crni do vođstva u 23. minutu, Jovanović je primio loptu u šesnaestercu rivala, sjajnim driblingom se oslobodio čuvara i oštro je centirao po zemlji, Kempbel je zamalo zakasnio da je sprovede u tada već praznu mrežu.

Posle pola sata igre Docić je vrlo dobro centirao iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, odbrambeni igrač Ašdoda je izbio loptu, na koju je natrčao kapiten Čukaričkog, oštro je šutirao po zemlji, ali pravo u golmana protivničkog tima. U 36. minutu Brđani su poveli posle prekida, Docić je maestralno centrirao, a Šapić glavom odlično reagovao, lopta se od prečke odbila u gol Ašdoda – 1:0.

Kempbel je bio u centru pažnje i u 42. minutu, presekao je akciju Izraelaca, ali je potom u situaciji „dva na dva“ loše reagovao, iako je imao usamljenog Jovanovića. Na startu drugog poluvremena prvi su zapretili Izraelci, u 50. minutu Bilal je pokušao sa 18 metara, ali je to bilo preslabo za sigurnog Petrovića. Ašdod je stigao do izjednačenja u 56. minutu. Stezali su Izraelci obruč oko gola Čukaričkog, a na kraju je Haroš sa 15 metara vrlo preciznim udarcem savladao Petrovića – 1:1.

Menjala su potom obojica trenera, a Čukarički je brzo uspeo da uspostavi ravnotežu, pa čak i da ponovo bude bolji rival u pojedinim momentima susreta. Iz talvog odnosa snaga stigla je i prilika, prva ozbiljnija u drugom poluvremenu za Čukarički, u 71. minutu Čolović je dobro šutirao sa 16 metara, ali je golman Hason uz malo poteškoća uspeo dobro da reaguje.

Osam minuta kasnije, Čoloivć je dobro ubacio loptu iz kornera, najviši u skoku je bio Rakonjac, ali je bio zamalo neprecizan. Kako se meč bližio kraju tako je i Čukarički postajao sve opasniji. Malo je nedostajalo da u 86. minutu Brđani opet povedu, posle možda i najlepše akcije na meču i nekoliko razmenjenih pasova, Rakonjac je šutirao sa 16 metara, golman Ašdoda je samo poglednom ispratio loptu koja je otišla koji santimetar pored desne stative njegovog gola. Bilo je to i poslednje uzbuđenje na ovom susretu.

Komentari (0)

Napiši Komentar