VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog i Urala, Nemanja Stevanović odbranio penal-NemanjaStevanović-

Remi Čukaričkog i Urala, Nemanja Stevanović odbranio penal

Čukarički – Ural 0:0

Stadion u Parekliši. Gledalaca: 50. Žuti kartoni: Puškarić, Stojanović (Čukarički).

ČUKARIČKI: N. Stevanović (od 54. Petrović), M. Stevanović (od 46. Veličković), Kopitović (od 67. Rubežić), Puškarić (od 46. Šapić), Bogosavac (od 46. Birmančević), Docić (od 46. Kovač), Đorđević (od 46. Kiso), Kajević (od 46. Luković), Ovusu (od 46. Aleksić), Stojanović (od 39. Vidosavljević), Mudrinski (od 46. Šarić).

URAL: Baklov, Arojan, Dinga, Dancev, Ilijin, Žigulev, Galimov, Tatarinov, Lukojanov, Magomadov, Krotov. Igrali su još: Poletajev, Brizgalov, El Kabir, Krotov.

Posle pobede protiv Tjumena (3:1) i remija sa Gornjikom (1:1), Čukarički je i u trećem prijateljskom meču na pripremama na Kipru ostao neporažen, odigrao je nerešeno protiv ruskog Urala, mreže se ovoga puta nisu tresle – 0:0.

Čukarički je imao inicijativu na početku meča, ali bez konkretnih šansi. Na drugoj strani, Ural je zapretio prvi put u 14. minutu, a posle nespretnog starta Miladina Stevanovića na Ilijinu, sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Isti igrač je izveo jedanaesterac, ali ga je Nemanja Stevanović maestralno pročitao. U nastavku akcije lopta se odibla do Tatarinova, koji je snažno šutirao sa 18 metara, imali su Brđani mnogo sreće u tim trenucima, zatresla se prečka njihovog gola.

Nije se mnogo toga dešavalo u drugom delu prvog poluvremena, sve do 39. minuta, kad je glavni sudija, s obzirom da se radi o prijateljskom meču, izbegao da pokaže Stojanoviću drugi žuti karton, ali je insistirao na izmeni. Trener belo-crnih Krunić je odmah reagovao i u igru ubacio Vidosavljevića. U 44. minutu odličan napad ruskog tima, umakao je Galimov čuvarima, ali je još jednom sjajno intervenisao golman Stevanović, bez dileme najzapaženiji pojedinac Čukaričkog u prvih 45 minuta.

U nastavku, kao i na prethodna dva meča protiv Tjumena i Gornjika, Krunić je dosta toga iskombinovao, ali je ovoga puta dvojicu igrača, Nemanju Stevanovića i Kopitovića, ostavio na terenu, uz sedam izmena i Vidosavljevića koji je ušao krajem prvog poluvremena. U nastavku prvu priliku, i to vrlo dobru, imao je Ural, Žigulev je gađao donji levi ugao Stevanovićevog gola, ali je čuvar mreže belo-crnih još jednom bio maestralan. Koji minut posle toga, mesto na terenu je ustupio mladom Petroviću.

Prvi ozbiljniji pokušaj Čukarički je imao tek u 55. minutu, Šarić je šutirao sa 18 metara, ali pravo u golmana Urala. Oslobodili su se Brđani, te su u 66. minutu imali još jednu priliku. Vidosavljević je iz slobodnog udarca dodao loptu do Veličkovića, ovaj je prevario jednog protivničkog igrača, uputio povratni pas, a sa 16 metara šutirao je Aleksić, no pravo u golmana Poletajeva. Minut kasnije, šef struke Brđana u igru je poslao omladinca Slobodana Rubežića, momka koji igra na poziciji štopera.

Preuzeli su inicijativu igrači Čukaričkog, a do nove šanse došli su u 75. minutu. Vidosavljević je odlično proigrao usamljenog Aleksića na levoj strani, ovaj je vukao loptu do ivice šesnaesterca i šutirao, ali ponovo u golmana Urala. Dva minuta kasnije, na odbijenu loptu na 18 metara natrčao je Kiso, ali je njegov udarac otišao visoko preko gola rivala. Naredni meč na pripremama na Kipru, Čukarički će odigrati u utorak, 5. februara protiv letonskog RFS-a. Tri dana kasnije sledi poslednja provera, „generalka“ sa bugarskim Levskim.

Komentari (0)

Napiši Komentar