VESTI FK Čukarički

Remi u derbiju u Bačkoj Topoli, Čukarički golom Drezgića osvojio bod--

Remi u derbiju u Bačkoj Topoli, Čukarički golom Drezgića osvojio bod

TSC - Čukarički 1:1 (1:0)

Strelci: 1:0 - Ratkov u 25, 1:1 - Drezgić u 50. minutu. Stadion: TSC arena. Gledalaca: 1.500. Sudija: Aleksandar Živković. Pomoćnici: Svetozar Živin i Jovan Grujić. Žuti kartoni: Stojković, Cvetković, Petrović (TSC), Kovač, Drezgić, Ovusu, Sisoko, Tošić, Endijae (Čukarički).

TSC: V. Ilić, Ćalušić, Stojković (od 78. Tomanović), Jovanović, Antonić, Stojić, Cvetković, Petrović, L. Ilić, Đakovac, Ratkov (od 78. Vukić).

ČUKARIČKI: Mićović, Rogan, Tošić, Kovačević, Ivanović, Sisoko, Badamosi, Drezgić (od 76. Vujadinović), Rogan (od 67. Endijae), Janković (od 12. Lučić), Kovač (od 67. Petković).

TSC i Čukarički su odigrali nerešeno u derbi meču 16. kola Super lige Srbije – 1:1. Ekipa iz Bačke Topole povela je posle kornera u 25. minutu, posle ubacivanja Luke Ilića Ratkov je glavom savladao Mićovića, izjednačio je na sličan način Drezgić, posle kornera koji je odlično izveo Ivanović.

Prvu priliku, i to veliku, imali su domaći u trećem minutu, Petrović je odlično prošao po levoj strani, centrirao je, a Ratkov je u padu nogom šutirao preko gola Mićovića. Uzvratili su Brđani preko Ovusua, koji je šutirao sa 18 metara, ali pravo u golmana Ilića. Vrlo dobru priliku u osmom minutu imao je Stojić, posle lošije intervencije odbrane belo-crnih nije oklevao, šutirao je snažno sa 15 metara, ali preko gola Čukaričkog.

Šest minuta kasnije posle centaršuta Lučića sa desne strane Badamosi je sjajno zahvatio loptu glavom, ali je Ilić odbranio njegov udarac. Sjajnu akciju Beograđani su imali u 17. minutu, u njoj je učestvovalo gotovo "pola tima", a posle dodavanja Ovusua šutirao je Ivanović sa 15 metara, bio je zamalo neprecizan iz vrlo dobre pozicije.

TSC je poveo u jeku inicijative Brđana i to posle prekida. Luka Ilić je odlično izveo korner, a Antonić je udaljen sa pet metara glavom sproveo loptu u mrežu Mićovića - 1:0. U 28. minutu domaći su mogli da dupliraju prednost, ali nisu zahvaljujući maestralnim intervencijama Mićovića. Golman belo-crnih je najpre odbranio udarac Stojića sa 16 metara, potom i Jovanovića iskosa sa 15 metara.

U 43. minutu Brđani su mogli do izjednačenja, posle dodavanja Ivanovića Kovač je šutirao sa ivice šesnaesterca, zamalo pored gola domaćina. U 45. minutu Stojić je imao kolosalnu priliku, šutirao je neometan sa pet metara, ali je Mićović nogom odbranio taj udarac, u nastavku akcije lopta se odbila do Luke Ilića, koji je šutirao visoko preko gola Čukaričkog.

Sjajno su belo-crni započeli drugo poluvreme. Ivanović je perfektno izveo korner, a Drezgić je bio najviši u skoku, posle njegovog udarca glavom lopta se od prečke odbila u gol TSC-a za izjednačenje - 1:1.

Mogao je Čukarički do preokreta u 69. minutu, Rogan je dobio malo više prostora, odlično je centrirao, a Endijae je glavom šutirao zamalo pored gola tima iz Bačke Topole. Dobru priliku za domaće posle kornera u 86. minutu imao je Tomanović, ali je glavom šutirao pored gola Mićovića.

Komentari (0)

Napiši Komentar