VESTI FK Čukarički

Šapić u 92. minutu doneo pobedu Čukaričkom u Novom Sadu-StefanŠapić-

Šapić u 92. minutu doneo pobedu Čukaričkom u Novom Sadu

Proleter (NS) – Čukarički 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 – Šapić u 90+2. minutu. Stadion: „Karađorđe“. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Andrija Stojanović. Pomoćnici: Milan Minić i Darko Savović. Žuti kartoni: Živojinović, Marjanović (Proleter), Kovač, Tanasijević (Čukarički).

PROLETER: Vasiljević, Mitrović, Marjanović, B. Jovanović, Pejić, Leandro, Bašanović, Janković, Živojinović, Tomović, Ivanović.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Stevanović, Đ. Jovanović (od 78. Rakonjac), Kamenović, Tanasijević, Mijailović, Savić (od 73. Ergelaš), Pantić (od 73. Kajević), Šapić, Kovač (od 59. Čolović).

Čukarički je ostvario još jedan trijumf u gostima, slavio je protiv Proletera i to golom u drugom minutu sudijske nadoknade. Brđani su bili dominantni tokom čitavog meča, a inicijativu su krunisali tek u 92. minutu, kad je Docić maestralno izveo korner, a Šapić glavom savladao na ovom susretu izvanrednog golmana Proletera Vasilj

vića – 0:1. Samo što je počela utakmica, Čukarički je imao stopostotnu priliku. Bila je to akcija dvostrukih strelaca iz prethodnog meča, Jovanović je umakao odbrani Proletera, potom fantastično uposlio Savića, ali je njegov šut sa pet metara odbranio Vasiljević. Imao je Čukarički terensku inicijativu, ali ne i izgledne šanse kao što je bila ona sa starta susreta.

U 22. minutu Brđani su izveli zanimljivu akciju posle korkera, na kraju je sa 18 metara šutirao Pantić, ali je to učinio dosta loše, pa je odbrana domaćih lako reagovala i otklonila opasnost. Žestoko je oštećen gost u 26. minutu, lopta je došla do Kovača, koji je ostao „oči u oči“ sa golmanom Novosađana, za ruku ga je povukao odbrambeni igrač Proletera, ali umesto očiglednog jedanaesterca, sudija Stojanović pokazao je žuti karton prvotimcu Brđana.

Nastavio je Čukarički sa boljom igrom, a mogao je do vođstva u 36. minutu. Dugo je Docić držao loptu, uspeo je na trenutak da se oslobodi čuvara i da šutira sa gotovo 30 metara po zemlji, Vasiljević je nekako uspeo da skrene loptu u korner vrhovima prstiju. Posle ubacivanja iz ugla pokušao je i Pantić, ali je njegov udarac sa 15 metara izblokiran u poslednji čas.

Odlično su Beograđani počeli i drugo poluvreme, pa su do vođstva mogli posle samo pet minuta nastavka. Docić je po zemljic ciljao iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali je Vasiljević taj udarac nekako uspeo da odbrani. Gosti su dobili korner, izveo ga je sa leve strane Docić, Jovanović je zahvatio loptu glavom, ali je ponovo Vasiljević sjajnom intervencijom spasao svoj tim.

Tek u 58. minutu Proleter je došao do prilike, bila je to lepa akcija domaćih, koju je udarcem sa 16 metara završio Tomović, ali je na sreću gostiju šutirao preko Petrovićevog gola. Imao je potom sjajnu priliku Kamenović, posle dodavanja Savića, primio je loptu u protivničkom šesnaestercu, ali je sa sedam-osam metara bio neprecizan.

Do kraja meča pokušala su obojica trenera izmenama da promene ritam meča i da dođu do trijumfa. Ali, izglednijih prilika nije bilo, sve do akcije rezervista Brđana, Ergelaš je odlično centrirao sa leve strane, Rakonjac je glavom gađao dalji ugao golmana Vasiljevića, koji je uspeo da uhvati „živu“ loptu. Ipak, to je bila samo najava onoga što će se dogoditi u nadoknadi susreta. Docić je još jednom maestralno izveo korner, Šapić je zahvatio loptu glavom, a Vasiljević ovoga puta nije mogao da spasi svoj tim – 0:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar