VESTI FK Čukarički

Saša Ilić novi trener Čukaričkog, ugovor na dve godine, promocija u sredu--

Saša Ilić novi trener Čukaričkog, ugovor na dve godine, promocija u sredu

Saša Ilić će biti novi trener Čukaričkog. On će na klupi naslediti Dušana Đorđevića, koji je u ponedeljak sporazumno raskinuo ugovor sa belo-crnima. Legendarni fudbaler, koji je po završetku karijere uplovio u trenerske vode, bio je angažovan najpre u Fudbalskom savezu Srbije, a od srede će i zvanično preuzeti kormilo tima sa Banovog brda.

- Najpre bih želeo da se zahvalim Dušanu Đorđeviću na svemu što je učinio za klub u prethodnih godinu dana, pre svega na rezultatima koje je ostvario. Rastali smo se posle dogovora, ekipa je u poslednjih mesec dana delovala iscrpljeno i umorno, ali smo prevashodno želeli bolju igru. Poenta je bila da se razdrma ekipa, a Duletu želimo mnogo sreće u daljoj karijeri. Tu smo da mu pomognemo šta god možemo – kazao je Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog, koji je potom nastavio:

- Što se tiče novog šefa struke, izbor je pao na Sašu Ilića, legendu Partizana, kojem su počast odali i Zvezdini navijači. Znamo vrlo dobro kako se oprostio od fudbala, imao je veliku karijeru. Što se tiče trenerskog posla, ima iskustvo rada u mlađim reprezentativnim kategorijama, bio je i pomoćnik u stručnom štabu Draganu Stojkoviću Piksiju u seniorskom timu Srbije.

Promocija novog šefa struke biće održana na stadionu na Banovom brdu u 15,30 časova, a Ilić će potom odraditi prvi trening sa ekipom. Saša će na klupi Čukaričkog debitovati u duelu šestog kola Super lige Srbije, u okviru kojeg Čukarički gostuje Radničkom 1923 u Kragujevcu (subota, 16,55 časova).

- Možda ima malo rizika, Sale je tek počeo trenersku karijeru, ali njegova i vizija njegovog stručnog štaba se poklapa sa vizijom Čukaričkog. Brzo smo postigli dogovor, ugovor će biti potpisan na dve godine, sa njegovim stručnim štabom i ljudima koje je on doveo. Ciljevi kluba ostaju isti, plasman u Evropu, forsiranje mladih igrača, od Ilića očekujemo da malo ubrza tim, da napravi lepršaviju igru – zaključio je Matijašević.

Komentari (0)

Napiši Komentar