VESTI FK Čukarički

Saša ilić: "Pinoles" prepoznao da je Čukarički klub koji gaji prave vrednosti--

Saša ilić: "Pinoles" prepoznao da je Čukarički klub koji gaji prave vrednosti

Odlika svake velike firme jeste i društvena odgovornost. Sport je jedna od grana društva u kojoj su mladi u prvom planu, gde se uče životnim vrednostima od malih nogu. Firma „Pinoles“ je između ostalog aktivna i u pomoći vrhunskim sportistima, godinama unazad jedan je od ponosnih sponzora fudbalskog kluba Čukarički.

Klub sa sedištem u ulici Beogradskog bataljona 25, u jednom od najlepđih delova grada Banovom brdu, smeštenom između Ade Ciganlije i Košutnjaka, uskoro će proslaviti i vek postojanja (osnovan 1926. godine). Pre tačno deset godina počela je moderna era ovog kluba, a među ponosnim sponzorima je i „Pinoles“. Prepoznali smo sve vrednosti ovog kluba, pre svega činjenicu da oko 250 dečaka trenira na Banovom brdu, gde uči prve fudbalske korake.

U svim reprezentativnim kategorijama reprezentacije Srbije su i članovi Čukaričkog, sve mlađe kategorije Brđana ostvaruju vrhunske rezultate. Takođe, prvi tim se pozicionirao u vrhu srpskog fudbala, već drugu sezonu na trećem mestu, kao najbolji iza večitih rivala Crvene zvezde i Partizana, sa zapaženim rezultatima i na inostranoj sceni i transferima igrača u najjače evropske lige.

Od ove sezone šef stručnog štaba je Saša Ilić, legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala. Ilić je za početak svoje, sigurni smo u budućnosti izuzetno uspešne trenerske karijere izabrao upravo Čukarički. Ekipu koja želi rezultat, želi da igra napadački fudbal, ali i da ujedno promoviše što veći broj mladih igrača, prvenstveno iz svoje Omladinske škole.

- Čukarički je sjajno organizovan klub, uverio sam se u to od prvog dolaska na Banovo brdo. Ekipa je vrlo talentovana, ove sezone igramo atraktivno, ostvarujemo i dobre rezultate. Izuzetno cenim činjenicu da je „Pinoles“ prepoznao sve što ovaj klub radi za srpski fudbal, ujedno i činjenicu da smo mi klub sa pravim vrednostima, da smo u suštini svi jedna velika porodica. Trudimo se da kroz ono što mi pokazujemo na terenu vratimo na najbolji mogući način ljudima koji nam pomažu, a sve na obostrano zadovoljstvo. Drago nam je što je „Pinoles“ kao firma prepoznala sport kao značajan segment našeg društva, očigledno je da ih vode ljudi koji su zaljubljenici u fudbalsku igru – kazao je Saša Ilić, šef struke trećeplasiranog tima Super lige Srbije.

Rekorder po broju nastupa za Partizan, koji kao trener beleži fantastične rezultate sa Čukaričkim, još je dodao:

- Svi u klubu cenimo što „Pinoles“ već dugo pruža podršku Čukaričkom. Ovo nije samo podrška prvom timu i profesionalnom sportu, već i briga za najmlađe u ovom delu Beograda. Činjenica je da u ovom klubu trenira 250 dečaka raznih uzrasta, da oni tek treba da pronađu neki svoj životni put, da se ostvare kao ljudi, a sport im u tome može umnogome pomoći. Takođe, na dobrom smo putu da ponovo izborimo plasman u Evropu, pa će na nama biti da između ostalog i naše sponzore i pre svega prijatelje iz „Pinolesa“ promovišemo i van granica Srbije na najbolji mogući način.

Komentari (0)

Napiši Komentar