VESTI FK Čukarički

Saša Ilić: Protiv večitih rivala insistiram na karakteru ekipe--

Saša Ilić: Protiv večitih rivala insistiram na karakteru ekipe

Poslednji meč Preliminarne faze Super lige Srbije Čukarički će odigrati na stadionu na Banovom brdu. Belo-crni će ugostiti ekipu Partizana u okviru derbija 30. runde, u nedelju od 19,05 časova. Pri pogledu na tabelu, taj susret će mnogo više značiti gostujućem timu, koji se sa Crvenom zvezdom bori za titulu prvaka. Ipak, šef struke Čukaričkog Saša Ilić smatra da i njegov tim ima rezultatske ambicije.

- Imamo veliko poštovanje prema Partizanu, znamo protiv koga igramo. Ali, sigurno je da će opredeljenje Čukaričkog biti da igra fudbal, da se ne brani, baš kao što je to bio slučaj u svakom meču ove sezone. Naš cilj je svakako da publika uživa, sigurni smo da će i ljudi koji budu došli na stadion i oni pored malih ekrana, imati šta da vide. Isto tako, i nama je meč rezultatski bitan, daleko smo još od toga da je Evropa obezbeđena, iako prednost jeste velika – kazao je Ilić.

Čukarički kolo pred početak plej-ofa ima 13 bodova više od najbližih pratilaca, niškog Radničkog i Voždovca, čak 15 više od TSC-a...

- Ponavljam, prednost jeste velika, ali nije nedostižna. Posebno zbog činjenice da nijedan meč do kraja šampionata neće biti lak. Mi ćemo, na primer, u naredne četiri utakmice tri puta igrati protiv Crvene zvezde i Partizana. A do sada smo u Super ligi, od kad sam na klupi Čukaričkog, gubili samo od tih timova – podsetio je Ilić.

Upravo će predstojeći dueli protiv večitih rivala, dva protiv Partizana i jedan protiv Crvene zvezde, pokazati koliko se ekipa Saše Ilića približila vodećim srpskim timovima.

- Upravo tako. Biće to najbolji mogući test za naš mladi tim. U međuvremenu smo ostali bez Đorđa Petrovića i Asmira Kajevića, koji su ostvarili lepe transfere. Prvi je bio standardni čuvar mreže, drugi rekorder po broju odigranih susreta za klub, nema potrebe da trošim reči koliko su bili značajni za ekipu. Opet, i za njih postoje zamene, neki drugi momci će dobiti, i siguran sam, iskoristiti šansu. U Čukaričkom se sve radi planski, pa ćemo isto tako pružiti priliku mladim momcima do kraja sezone, kad god nam se ukaže prilika.

Vratio se potom Ilić na priču o Partizanu, za koji ne krije da je u njegovom srcu.

- Svi znaju koliko Partizan meni znači, tu nema šta da se krije. Ali, profesionalci smo, naravno da ću se truditi da sa Čukaričkim ostvarim što bolji rezultat. Crno-beli se bore za titulu, kako sada stvari stoje ta borba biće vođena do kraja šampionata. Imaju sjajnog trenera, koji je veliki motivator, zna da igra na rezultat, uostalom to i potvrđuje aktuelna sezona, u kojoj je Partizan bio i u nokaut fazi evropskog takmičenja.

Crno-beli su izuzetno kvalitetan sastav, na svakoj poziciji imaju nekoliko dobrih fudbalera, opasnost vreba sa svih strana. Istakao je Ilić da i njegov tim ima svojih aduta.

- Tokom sezone, u duelima sa Crvenom zvezdom i Partizanom, insistirao sam pre svega na tome da Čukarički pokaže karakter. To je osnovni preduslov za dobar rezultat protiv ekipa takvog kvaliteta. I uspevali smo na gostovanjima u Humskoj i na stadionu „Rajko Mitić“, igra je bila dobra, doduše rezultat je izostao, tada nismo koristili svoje prilike. Treba da sačekamo svoje šanse i kad ih bude, da imamo dovoljno koncentracije da ih iskoristimo. Pitaće se naravno i Partizan, ali sam siguran da ni njima neće biti lako na Banovom brdu – poručio je Ilić.

Pred duel Čukaričkog i Partizana vlada ogromno interesovanje, karte su puštene u prodaju, blagajne na stadionu na Banovom brdu radiće u subotu od 12 do 17 časova, kao i u nedelju od 14 časova pa do početka utakmice. Ulaznice za istočnu tribinu prodavaće se po ceni od 400, a za zapadnu tribinu po 500 dinara.

Komentari (0)

Napiši Komentar