VESTI FK Čukarički

Saša Ilić: Voleo bih da Čukarički igra kao Mančester siti, ali to je nemoguće--

Saša Ilić: Voleo bih da Čukarički igra kao Mančester siti, ali to je nemoguće

Čukarički je slavio prvu prolećnu pobedu, slavili su Brđani protiv Mladosti. Sva tri boda belo-crnima doneo je golom u 75. minutu Marko Rakonjac, posle prelepe akcije u kojoj su još učestvovali Miladin Stevanović I ibrahima Endijae.

- Zahtevna, prava takmičarska utakmica. Znali smo da će biti tako i pre nego što je počela. Mladost ima izuzetno iskusnu ekipu i nekoliko pojedinaca koji će predstavljati budućnost srpskog fudbala, bar se tome nadam. Mnogo je teško igrati protiv njih. Imali su prve dve prilike na meču, mogli su da postignu pogodak, bila bi tada utakmica sasvim drugačija – priznao je šef struke Čukaričkog Saša Ilić, koji je potom nastavio:

- Zadovoljan sam reakcijom mojih igrača, s obzirom da ni teren još nije u stanju u kakvom bismo želeli da bude. Takođe, duvao je vetar, bila je to otežavajuća okolnost za oba tima. Utakmica je bila vrlo borbena, bez nekih vanserijskih poteza. U drugom pouvremenu smo dosta bolje odigrali, uspeli smo da postignemo pogodak. Smatram da je krajnji rezultat realan.

Čukarički je zbog suspenzija bio lišen pomoći dvojice startnih štopera iz duela protiv Crvene zvezde, kao i jednog od najbolji igrača ove sezone, Srđana Mijailovića.

- Zbog kartona dobijenih u duelu protiv Crvene zvezde nisu nam igrala trojica igrača, Drezgić, Šapić i Mijialović. Duže je već povređen kapiten Docić, van stroja je i Čolić. Sigurno je da imamo izuzetno dobar balans starijih, iskusnijih igrača i talentovane dece. Možemo da kontrolišemo situaciju ukoliko neko iz nekog razloga ne može da igra. Raduje me reakcija mojih igrača. Znali smo da Mladost može da nam napravi problem iz oduzete lopte na našoj polovini. To se i događalo kad su imali dve izgledne situacije, posebno posle udarca Petrova glavom. Mnogo je teško igrati protiv tako iskusne ekipe, koja zna da igra na rezultat, dugo je zajedno. Čekali smo momenat, drago mi je da su momci bili strpljivi i na kraju su zasluženo pobedili.

Istakao je Ilić da smarta da je njegov tim bolju partiju pokazao na premijeri na stadionu „Rajko Mitić“, nego što je to bio slučaj tokom prvog susreta na Banovom brdu.

- Po mom mišljenju, bolje smo odigrali protiv Crvene zvezde, a izgubili smo sa 3:0. Proitv Mladosti možda nismo bili na tom nivou, ali smo pobedili. Ciljevi su nam uvek isti, želimo da budemo u vrhu srpskog fudbala i da promovišemo mlade igrače.

Čukarički je ostao bez najboljeg strelca Đorđa Jovanovića, ali je priliku dobio i iskoristio Marko Rakonjac.

- Jovanović je bio izuzetno bitan igrač za Čukarički. Pričao sam ranije da ima ogroman potencijal, znam ga dok je bio maloletan, igrali smo tada zajedno u Partizanu. Drago mi je da je napravio odličan transfer i da je u Makabiju počeo da daje golove. Mislim da su njegovi dometi baš visoki. Ostali smo sa mladim Rakonjcem, još mlađim Spasojevićem, došao je nešto stariji Aganspahić. Uverili smo se svi da ćemo od njega imati korist, vrlo je vredan momak, bio je najbolji pojedinac u Novom Pazaru, polako se uklapa u našu filozofiju.

Pričao je šef struke i o tome kako bi želeo da njegov tim igra, čemu će težiti do kraja sezone.

- Zavisi, od utakmice do utakmice. Želim da moja ekipa igra, kao što i svaki trener želi, brzo, tečno, koliko je to moguće. Da pokazuju talenat, prvenstveno tu mislim na mlade igrače, treba im samo vremena, moraju da budu strpljivi. Stalno im pričam da sam bio u njihovim godinama, a da oni u mojima nisu. Ponavljam, Čukarički ima izuztno veliki broj mlade i talentovane dece, koja će sigurno dobijati šansu. Sve njih čekaju lepe karijere. Kako bih tačno voleo da igramo fudbal? Voleo bih da igramo kao Mančester siti, ali to je nemoguće – zaključio je Ilić.

Komentari (0)

Napiši Komentar