VESTI FK Čukarički

Sedamnestogodišnji fudbaler Luka Marković na zimu prelazi u italijanski Krotone--

Sedamnestogodišnji fudbaler Luka Marković na zimu prelazi u italijanski Krotone

Omladinac Čukaričkog Luka Marković potpisao je profesionalni ugovor sa italijanskim Krotoneom (FC Crotone) na četiri godine i novi dres će zvanično obući u zimskom prelaznom roku. Interesovalo se za njega više velikih evropskih klubova i kako sam kaže, italijanski fudbal trenutno vidi kao najbolje okruženje za sebe. 

"Naravno da sam prezadovoljan što ću igrati u serija A italijanskog fudbala, što mi je ukazano poverenje u inostranom klubu i što me vide u njihovom seniorskom timu. Imaju velika očekivanja od mene i daću sve od sebe da ih opravdam", rekao je Marković koji je 19. februara napunio 17 godina. 

Pojašnjava da će ostati u Čukaričkom do zime i da očekuje da će krajem januara preći u Italiju. "Nisam još išao u Krotone, ići ću tokom reprezenatativne pauze. Igram ovde i evo baš danas smo imali dobru prvenstvenu utakmicu, pobedili smo i upisao sam svoj prvi het trik ove sezone uz jednu asistenciju". 

Omladinci Čukaričkog pobedili su u sedmom kolu Moravac Orion iz Mrštana sa 6:0 (5:0). 

"Zahvalan sam pre svega saigračima u Čukaričkom i treneru Veličku Kaplanoviću. Oni su glavni podsticaj za mene i ubeđen sam da ne bi ni potpisao u Italiji bez njih. Naravno, posebno se zahvaljujem (vlasniku kluba) gospodinu Obradoviću i (sportskom direktoru) Matijaševiću", rekao je mladi napadač i podsetio da je u klub na Banovom brdu došao kao mlađi kadet u januaru 2015. iz Crvene zvezde. 

Najviše, prema njegovim rečima, voli da se seti svoje prve utakmice u dresu Čukaričkog u kojoj je njegova ekipa pobedila Rad, a on bio dupli strelac na debiju. "Igrali smo na turnirima u inostranstvu - u Austriji, Rumuniji..Sve u Čuki je proteklo baš kako treba. Zna se da sam posećivao Liverpul, Romu, Bajern, Salzburg i uverio sam se da kvalitetom naš klub ne zaostaje za njima. U inostranstvu se možda jače trenira, ali kvalitetom ne zaostajemo, mislim da smo mi talentovaniji, a oni vredniji". 

Marković kaže i da je za njega dragoceno iskustvo koje je stekao u Čukaričkom kao deo omladinske ekipe prošle sezone u takmičenju u Ligi šampiona mladih. "Svaki minut u tim utakmicama je iskustvo za mene. Nismo imali sreće protiv Rozenborga, ali prošla jesen je profesionalno jako značajna za svakog mladog igrača koji je dobio priliku i bio deo evropskog takmičenja". 

Omladinci Čukaričkog osvojili su šampionsku titutlu u sezoni 2015/16 i time izborili plasman za Ligu šampiona mladih. U prvom kolu pobedili su slovenačke Domžale, a u drugom ih je iz daljeg toka takmičenja izbacio norveški Rozenborg u revanšu u Beogradu. Primili su naši omladinci dva gola u poslednjim minutima tog meča, pa im nije ništa značio povoljan rezultat od 1:0 iz Norveške. 

Naš Marković kaže da mu je pored fudbala važno školovanje. "Odličan sam učenik trećeg razreda fizioterapeutske škole i sigurno ću završiti ono što sam počeo". 

Omladinci Čukaričkog trenutno imaju 16 bodova i dele prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom. Upisali su ove sezone pet pobeda i po jedan poraz i nerešen rezultat. 

Želimo im da uspešno nastave domaće prvenstvo i Luki da postiže golove, a od zime i da svoje fudbalsko umeće pokaže u italijanskom klubu. 

Komentari (0)

Napiši Komentar