VESTI FK Čukarički

Simo Krunić: Drugi su se pojačali, ali sve zavisi od nas--SimoKrunic

Simo Krunić: Drugi su se pojačali, ali sve zavisi od nas

Čukarički je pripreme za prolećni deo sezone nastavio na Kipru, u svojoj staroj bazi, Limasolu. U ekspediciji belo-crnih je 24 igrača, među njima i poslednja dva pojačanja, Luka Luković i Stefan Kovač. Kao što je to bila praksa i pretrhodnih godina, uprava kluba sa Banovog brda na pripreme je povela i omladinski tim, te će i oni imati priliku da se eventualno nametnu za mesto među prvotimcima.

Na današnjem treningu prvog tima bio je upravo jedan omladinac, Vasilije Bakić, koji je nedelju dana pre polaska na Kipar potpisao i profesionalni ugovor sa Čukaričkim. Mladi štoper će biti u sastavu za meč protiv ruskog Tjumena (17,30 po kiparskom, odnosno 16,30 časova po srpskom vremenu).

- Na Kipru nas je dokečalo odlično vreme, dobar teren, tako da su uslovi za pripreme i trening sjajni. S obzirom kakvo je vreme u Srbiji, posle samo dva i po sata leta, gotovo da ne poverujete da je ovde tolika razlika. Imamo zaista sve što nam je potrebno. Već danas igramo prvu utakmicu, a na nama je da što bolje iskoristimo ovo lepo vreme – zadovoljan je bio Simo Krunić, šef stručnog štaba Čukaričkog.

Krunić je ukratko govorio i kakav je plan Čukaričkog tokom priprema.

- Radićemo prepodne i popodne, imaćemo pet utakmica, cilj je da isprobamo što više igrača koji konkurišu za prvi tim, uključujući i omladince. Pokušavamo da još bolje uigramo ekipu, da se kroz ove pripreme isfiltrira prvih 13, 14 igrača. Imamo neka mesta gde je jača konkurencija, jednostavno videćemo kroz ovo vreme ko bolje radi, ko će se izboriti za mesto u timu.

Kako je Krunić objasnio, proklamovani cilj sa početka sezone, a to je plasman u Evropu, ostaje isti.

- I na početku, prilikom prvog okupljanja, postavili smo taj cilj, sad želimo da zadržimo četvrto mesto. Naravno da će biti teško, druge ekipe su se pojačale. Imamo prednost, imamo dobre igrače, imamo sve uslove i mislim da zbog toga sve zavisi od nas – zaključio je u optimističkom tonu Krunić.

Čukarički će na Kipru odigrati pet prijateljskih mečeva. Prvi je na programu već danas protiv Tjumena (17,30 po kiparskom, odnosno 16,30 časova po srpskom vremenu), slede dueli sa poljskim Gornjikom 30. januara, ruskim Uralom 2. februara, letonskim RFS-om tri dana kasnije, dok će „generalku“ Brđani imati protiv bugarskog Levskog, 8. februara. Povratak sa Kipra predviđen je za 9. februar, a prvi meč u nastavku sezone Čukarički će igrati u Nišu protiv Radničkog nedelju dana kasnije u okviru 22. kola Super lige Srbije.

Na Kipru je i omladinska ekipa Čukaričkog, koja će takođe boraviti dve nedelje na ovom sredozemnom ostrvu. Ekipa koju predvode Veličko Kaplanović i Vladimir Bulatović odigraće četiri prijateljska meča u Limasolu, rivali će im biti B tim poljskog Gornjika (28. januar), omladinci moskovskog Spartaka (1. februar), Omonija (4. februar) i Suduva (8. februar).

Komentari (0)

Napiši Komentar