VESTI FK Čukarički

Simo Krunić pred Vojvodinu: Imamo veliki fond kvalitetnih igrača, problem je izabrati najboljih 11--SimoKrunic

Simo Krunić pred Vojvodinu: Imamo veliki fond kvalitetnih igrača, problem je izabrati najboljih 11

Čukarički je na reprezentativnu pauzu otišao u sjajnom raspoloženju, posle najubedljivije ovosezonske pobede, nad Dinamom iz Vranja (6:1). Posle jedanaestog kola Brđani su na četvrtoj poziciji, sa 22 boda, dva manje od Partizana i niškog Radničkog. Belo-crni će ponovo igrati derbi kola, ovoga puta protiv Vojvodine, još jednom ove sezone pred TV kamerama (petak, 17,30 časova, TV Arenasport). Trener Čukaričkog Krunić već je navikao da tokom reprezentativne pauze radi u okrnjenom sastavu, ali je istakao da ga ta činjenica ne brine. Naprotiv.

Tako je bilo i u septembru, tako je i sada. To je odlična stvar za klub, koji se trudi da ima što više reprezentativaca u svim kategorijama. Ne žalimo se, niti nam to stvara bilo kakav problem. Naprotiv, ponosni smo na činjenicu da je Čukarički jedan od klubova koji daje najviše reprezentativaca u Super ligi Srbije – kazao je Krunić.

Upravo su neki momci, koji su imali manju minutažu, pokušali i uspeli da još jednom pokažu šefu struke Brđana da na njih može da računa u predstojećem periodu. Podsetimo, Čukarički je u Staroj Pazovi prošle subote slavio u prijateljskom susretu protiv izuzetno kvalitetne mlade selekcije Francuske (do 21 godine) sa 2:1, sa nekim iznuđenim rešenjima, gde je na primer Ovusu igrao na poziciji levog beka, a Stojanović štopera...

Imam veliki fond igrača, priličo kvalitetnih, ali i iskusnih. To smo već koristili tokom sezone, uspevali smo nekoliko puta sa klupe da promenimo tok mečeva, podrazumeva se i rezultat. Problem je da izaberem najboljih 11, možda nekad i ne igraju svi koji su u tom trenutku najbolji.

Pred prošlu pauzu Krunić je ocenio bodovni saldo, tada je naglasio da bi bio u potpunosti zadovoljan da je Čukarički imao dva-tri boda više. U međuvremenu, Brđani su igrali odlično, a na taj period se osvrnuo šef struke tima iz vrha ulice Beogradskog bataljona.

Uvek može bolje, ali i lošije. No, svi smo zaista zadovoljni onim što smo do sada postigli. Ali, to je sve iza nas, gledamo šta nas čeka u narednim susretima.

A prvi naredni rival je Vojvodina, ekipa koja igra promenljivo ove sezone, ali je izuzetno kvalitetna.

Dobar klub, doveli su dosta igrača pred početak ove sezone. Normalno da zaslužuju bolju poziciju na tabeli od one na kojoj se trenutno nalaze, Novosađane smatram jednim od najvećih konkurenatra našem timu za visok plasman. Kvalitetna su ekipa, sa odličnim trenerom, koji dobro poznaje Čukarički. Od igrača tražim samo da budu na onom nivou ozbiljnosti i borbenosti kao u prethodnim mečevima – istakao je Krunić.

U poslednjem kolu prošlog šampionata, Vojvodina je na Banovom brdu ubedljivo slavila (6:1). Da li je to motiv više za vaše igrače?

Ne mislim da je podsećanje na tu utakmicu uopšte bitno pred ovu predstojeću. Jednostavno, to je već bilo poslednje kolo, rezultatski nebitno, nije bilo ni motiva kod igrača Čukaričkog, koji su tada ostali bez plasmana u Evropu.

Kakva je kadrovska situacija pred duel sa Novosađanima?

Đurić je bio prehlađen, svi ostali su zdravi i spremni za meč protiv Vojvodine. Možda je samo Đorđević, koji je debitovao za mladu reprezentaciju Srbije imao kratak razmak između dva meča, tog protiv Jermenije i sutrašnjeg protiv Vojvodine. Dao je maksimum u tom susretu, debitovao je i to je razumljivo, te je malo umorniji.

Komentari (0)

Napiši Komentar