VESTI FK Čukarički

Sjajan meč u Novom Sadu, remi Čukaričkog i Vojvodine--

Sjajan meč u Novom Sadu, remi Čukaričkog i Vojvodine

Vojvodina – Čukarički 1:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Bojić u 12, 1:1 – Tedić u 75. minutu iz jedanaesterca. Stadion: „Karađorđe“. Bez prisustva gledalaca. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Goran Stanojević i Miroljub Petković. Žuti kartoni: Čović, Bojić (Vojvodina), Zorić, Tedić, Stevanović (Čukarički).

VOJVODINA: Rockov, Saničanin, Topić, Čović (od 73. Stojković), Đorđević, Andrić, Drinčić, Mrkaić (od 63. Zukić), Bojić (od 84. Gemović), Bralić, Vukadinović.

ČUKARIČKI: Petrović, Tedić, Endijae (od 30. Vidosavljević), Kamenović (od 71. Stevanović), Puškarić, Zorić (od 52. Mićin), Ćirković, Šapić, Kovač, Birmančević, Eze (od 71. Ortiz).

Čukarički je u sjajnoj utakmici u Novom Sadu odigrao nerešeno protiv Vojvodine – 1:1. Prvu šansu, i to odličnu, imao je Endijae u sedmom minutu. Odilično ga je proigrao Birmančević, ali je Senegalac za malo zakasnio.

Samo dva minuta kasnije uzvratila je Vojvodina, Vukadinović je odlično prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je Petrović bio na visini zadatka. Nastavili su Novosađani sa napadima, pa je odmah potom šansu imao i Topić, ali je Petrović „skinuo“ zicer.

Ipak, već u sledećem minutu Novosađani su poveli, posle centaršuta sa leve strane na drugoj stativi je sjajno reagovao Bojić, koji je glavom poslao loptu u mrežu – 1:0. Još jednom je Petrović bio na iskušenju, ovoga puta u 15. minutu posle pokušaja Bojića, sjajno je reagovao golman Čukaričkog.

Dugo su Brđani čekali na priliku, a imali su je u 28. minutu, kad je najpre Birmančević lošije reagovao, ali je odbrana Vojvodine ispucala loptu do Endijaea, koji je šutirao, za malo preko gola. Odmah potom senegalac je morao van terena zbog povrede, mesto je prepustio Vidosavljeviću.

Fantastičnu akciju imali su belo-crni u 34. minutu, Vidosavljević je iz prve proigrao Tedića, koji je šutirao, ali pravo u Rockova. Pokušao je i Birmančević minut kasnije, sa 20-tak metara šutirao je visoko preko gola domaćih. Prvu šansu u nastavku imao je Čukarički, odlično je sa 22-23 metra šutirao Vidosavljević, ali je lopta prohujala pored stative domaćeg sastava.

Isti igrač je pokušao sa ivice šesnaesterca u 63. minutu posle dodavanja Mićina, Rockov je morao da boksuje loptu u korner. Mićin je uneo dosta živosti u igru Čukaričkog, a imao je i dobru priliku u 70. minutu, ali je njegov šut sa 18 metara izblokiran. Odmah potom Veselinović je izvršio dvostruku izmenu, pa je umesto Kamenovića i Ezea na teren poslao Stevanovića i Ortiza.

U jeku napada Čukaričkog Vojvodina je imala šansu da moždai reši meč. Topić je ostao usamljen, šutirao je sa 25 metara, Petrović je kratko odbio loptu, na koju je natrčao Bojić, ali je bio za malo neprecizan, u situaciji kad je golman belo-crnih već bio savladan.

U 75. minutu izjednačenje, posle jedanaesterca za Čukarički, siguran sa bele tačke bio je Slobodan Tedić – 1:1. Dobru priliku za preokret u 86. minutu imao je Vidosavljević, ali je njegov šut sa 17 metara završio za malo pored gola Vojvodine.

Komentari (0)

Napiši Komentar