VESTI FK Čukarički

Sjajni Brđani, Čukarički slavio i protiv Arsenala iz Tule--

Sjajni Brđani, Čukarički slavio i protiv Arsenala iz Tule

Čukarički – Arsenal Tula 3:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Kluševič u 42, 1:1 – Vidosavljević u 44, 2:1 – Savić u 82, 3:1 – Čolović u 85. minutu. Stadion u Zebodenu. Gledalaca: 40. Sudija: Ristovej.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Šapić, Tanasijević, Roganović, Mijailović (od 65. Kovač), Docić (od 72. Lukić), Vidosavljević (od 60. Kajević), Kempbel (od 54. Savić), Janković (od 65. Čolović), Jovanović (od 60. Rakonjac).

ARSENAL: Šamov, Šukanov, Stepanov, Dovbnia, Sokol, K. Kangva, E. Kangva, Panteleev, Kluševič, Pančenko, Markov. Igrali su još: Burlak, Novoselcev, Kostadinov, Banda, Lutsenko.

Jednu od najjačih provera Čukarički je imao u austrijskom Zebodenu, protiv standardnog člana ruske Premijer lige, Arsenala iz Tule. Odigrali su Brđani sjajan meč, sigurno najbolji u dosadašnjem toku priprema, ostvarili su treću pobedu tokom priprema. Ovoga puta, „skoknuli“ su do Austrije, ali im ni to nije smetalo da slave trijumf – 3:1.

Izveo je šef struke Brđana Dušan Đorđević prilično jak sastav, sa čak trojicom novajlija, levim bekom Roganovićem, te ofanzivnim vezistima Jankovićem i Kempbelom. Igrali su belo-crni dosta dobro na početku susreta, a prvu priliku su imali već u trećem minutu, Docić je sjajno uposlio Jankovića, koji je iz vrlo dobre pozicije, iskosa sa leve strane, šutirao pored gola Arsenala.

U 13. minutu uzvratili su Rusi, Evans Kangva je šutirao sa 20 metara, ali je Vidosavljević uspeo da ga izblokira, u nastavku akcije udarac je oprobao i Kings Kangva, ali je Petrović uspeo da odbrani. Tri minuta kasnije dobra akcija Čukaričkog, Mijailović je sa desne strane lepo centrirao, Jovanović je glavom sa 12 metara zahvatio loptu, ali je ona posle njegovog udarca otišla pokraj gola Arsenala.

Posle tačno pola sata igre još jedna prilika tim iz Tule, Panteleev je šutirao sa 18 metara, ali je Petrović uspeo da izboksuje loptu. U finišu prvog poluvremena viđen je po jedan gol na obe strane. Najpre su Rusi poveli, u 42. minutu posle akcije po levoj strani i kombinacije Šukanova i Kluševiča, ovaj drugi je iznenada šutirao i sa 14 metara savladao Petrovića – 0:1.

Ipak, nastavili su Brđani su dobrom igrom, pa su već u 44. minutu došli do zasluženog izjednačenja. Janković je odlično uposlio Vidosavljevića, a Čukina desetka je preciznim udarcem u „malu mrežicu“ savladao Šamova – 1:1.

Arsenal je nešto bolje počeo drugi deo igre, imao je i prvu priliku u nastavku, Banda je šutirao sa 15 metara, ali ga je Stevanović sjajno izblokirao. U 65. minutu pokušao je Pantelejev, Belić je uspeo da otkloni opasnost. Ipak, finiš je u potpunosti pripao Brđanima, a trener Đorđević je izmenama osvežio tim i to mu se prilično isplatilo. Pre svega se to odnosi na ulazak Čolovića, koji je najpre bio asistent, potom i strelac.

Prethodno je mogao, posle sjajnog ubacivanja iz kornera Docića, Savić da donese vođstvo svom timu, ali je glavom sa sedam metara šutirao pravo u golmana Arsenala. Ipak, u 82. minutu isti igrač nije pogrešio.

Ogromne zasluge za gol imao je već pomenuti Čolović, koji je sjajnim uklizavanjem sprečio loptu da ode u autk ujedno asistiravši Saviću, mladi reprezentativac BiH dobio je duel sa protivničkim igračem, izašao je „oči u oči“ sa Šamovom, posle njegovog preciznog udarca lopta se od stative odbila u gol – 2:1. Samo tri minuta kasnije Brđani su zadali završni udarac timu iz Tule.

Ovoga puta Kovač je išao paralelno sa korner liniju, usledio je povratni pas ka petercu, a na nju je natrčao Čolović, koji je zakucao u mrežu rivala – 3:1. Poslednje dve provere Čukarički će imati u Kranju, najpre protiv slovenačke Olimpije 4. jula, potom tri dana kasnije protiv izraelskog Ašdoda.

Komentari (0)

Napiši Komentar