VESTI FK Čukarički

Srđan Mijailović: Respektujemo Tvente, ali uz pomoć publike sve je moguće-SrđanMijailović-

Srđan Mijailović: Respektujemo Tvente, ali uz pomoć publike sve je moguće

Čukarički osmi put učestvuje u evropskim takmičenjima, šesti put u novijoj istoriji kluba. Tek drugi put belo-crni su stigli do treće runde kvalifikacija nekog od evropskih kupova. Ali, nikad Brđani nisu imali tako atraktivnog rivala kao što je Tvente. Uz sve to, eventualno iznenađenje i eliminacija Holanđana donela bi Brđanima spektakularne duele sa italijanskom Fiorentinom.

Ima Čukarički motiva na pretek da se hrabro suprotstavi Tventeu, a mnogo toga zavisiće već od prve utakmice, koja će biti odigrana u četvrtak (20 časova) na stadiona Partizana. Jedan od iskusnijih u timu Dušana Kerkeza, defanzivni vezista Srđan Mijialović, veruje da njegov tima ima šanse, a pre priče o Holanđanima ima poruku za publiku:

- Mnogo bi nam značila podrška, mnogo je lepše igrati u ambijentu kakav je bio protiv Luksemburžana pre nedelju dana. Klub je omogućio da većina ulaznica bude besplatna, verujem da publika ima šta da vidi. Holandski fudbal je ponovo na vrhunskom nivou, a mi obećavamo da ćemo pružiti maksimum i pokušati da zajedmo sa ljudima na stadionu slavimo veliku pobedu – kazao je Mijailović.

Tvente je izuzetno atraktivan rival, u pripremnom periodu ostvarivao je pobede i protiv Šalkea i Bolonje, ali će im duel sa Čukaričkim biti prvi zvanični u sezoni.

- To može da bude naša prednost, s obzirom da smo već odigrali šest utakmica, da smo u takmičarskom ritmu. I, što je najbitnije, iz meča u meč smo podizali formu, a svi smo svesni da možemo još mnogo bolje. Iskreno se nadam da ćemo najbolji susret u dosadašnjem toku sezone odigrati upravo protiv Tventea, samo u tom slučaju možemo do aktivnog rezulatata pred revanš. A pod tim podrazumevam bilo kakvu pobedu, čak i nerešen ishod, nema sumnje da se nećemo do kraja predavati – naglasio je Mijailović.

Iako je dugi niz godina nastupao u inostranstvu, u turskoj i ruskoj ligi, Mijailović nije imao prilike da odmeri snage sa holandskim timovima.

- Nikad u karijeri nisam igrao protiv ekipa iz te zemlje i izuzetno sam srećan zbog toga. Holandska liga je prošle sezone bila druga najbolja po rezultatima u Evropi, odmah iza engleske i to dovoljno govori o njihovim kvalitetima. Ajaks je igrao u nokaut fazi Lige šampiona, Fejenord je stigao do finala Lige konferencije, PSV je stao u četvrtfinalu, a Vitese i AZ u osmini finala. A u konkurenciji sa svim tim timovima, u domaćem šampionatu, Tvente je zauzeo četvto mesto i to sasvim dovoljno govori o njihovim kvalitetima.

Brđani su, ispostavilo se, rutinski odradili posao protiv luksemburškog Rasing uniona u mečevima druge runde kvalifikacija, slavili su sa 4:1 i 4:0. Sada nemaju ulogu favorita, ali Mijialović još jednom ponavlja da se Čukarički do kraja neće predavati.

- Znamo šta nas čeka, dugih 180 minuta u dva meča, možda i više. Respektujemo protivnika, ali smo svesni da i mi posedujemo kvalitet. Pokazali smo to u početku sezone, vezali pet pobeda, bilo bi dobro da nastavimo u tom ritmu. Imamo već prošlogodišnje iskustvo igranja evropskog meča protiv Hamarbija na stadionu Partizana, tada je sve izgledalo sjajno. Imali smo odličnu podršku, na terenu je takođe bilo vrlo dobro. Sada je na nama da pokušamo da ostvarimo sličan rezultat u prvoj utakmici i da potom ne ponovimo greške iz revanša u Stokholmu. Ali, polako, najpre da se koncentrišemo na prvih 90 minuta dvomeča protiv Tventea.

Raduje Mijailovića i činjenica da je Čukarički ostvario oba trijumfa protiv Rasinga i da su Brđani doprineli nacionalnom koeficijentu.

- I to je vrlo bitna činjenica. Svaki naredni uspeh značio bi svim igračima, klubu koji ima šansu da napravi iskorak i na evropskoj sceni. I naravno, nadamo se da možemo da osvoji još bodova za nacionalni koeficijent, iako je žreb zaista bio nemilosrdan prema nama, imena Tventea i Fiorentine su za svako poštovanje. Čukarički nije zapostavio ni domaći šampionat.

Doduše, premijerni meč nije ulio optimizam, nije bilo prijatno posle poraza od TSC-a na Banovom brdu.

- Ove sezone čak pet timova će iz srpske Super lige ostvariti plasman u evropske kupove, zbog toga je svaki bod od velikog značaja. Jesmo poraženi tada na startu, ali smo se konsolidovali, vezali tri pobede, od toga dve na gostujućim terenima, pa smo već došli do trećeg mesta. U međuvremenu imali smo i već pomenute duele u Evropi. Sada u sjajnoj atmosferi dočekujemo mečeve protiv Tventea, ali ćemo posle prvog duela u Humskoj morati da razmišljamo i o Spartaku iz Subotice – kazao je Mijailović.

Komentari (0)

Napiši Komentar