VESTI FK Čukarički

Srđan Mijalović: Meč protiv TSC-a istinski derbi, idemo na pobedu-SrđanMijailović-

Srđan Mijalović: Meč protiv TSC-a istinski derbi, idemo na pobedu

Pre nešto više od godinu dana, tačnije 26. oktobra 2021. Srđan Mijailović je debitovao za Čukarički. Bilo je to u duelu protiv TSC-a u Senti, u okviru 12. kola Super lige Srbije, u okršaju tada dva kandidata za plasman u Evropu nije bilo pobednika (0:0). Nisu tada Brđani došli do tri boda, nisu bili doduše nezadovoljni ni bodom, ali je svima bilo jasno da će Mijailović biti kapitalno pojačanje.

I nekadašnji reprezentativac Srbije je to dokazao u prethodnih godinu dana. Igra Čukaričkog se prilično stabilizovala njegovim dolaskom, ekipa je kasnije izborila evropsku vizu, čak stigla i do istorijskog trećeg mesta u Super ligi.

- Sećam se vrlo dobro te utakmice. Nije bilo mnogo vremena za uigravanje, iako sam prethodno neko vreme već trenirao sa ekipom. U međuvremenu smo se dogovorili oko angažmana, pa sam vrlo brzo morao u vatru, već u Senti. Odigrali smo dobro taj meč, čak i bili bolji rival, ali je najbitnije da smo posle toga bili još bolji, usledila je serija pobeda – podsetio je Srđan Mijailović.

Godinu dana kasnije mnogo je sličnosti. Čukarički će ponovo gostovati u sličnom periodu godine TSC-u, ponovo su ova dva tima među najozbiljnijim kandidatima za plasman u Evropu, ponovo će mnogo toga zavisiti od Mijailovića...

- Razlika je u tome što ćemo igrati na novom stadionu TSC-a u Bačkoj Topoli. Svi se radujemo utakmici na velelepnom zdanju, koje će i nama u Čukaričkom biti velika inspiracija. Znamo ko nam je rival, TSC ponovo ima vrlo kvalitetan i sjajno izbalansiran tim, predvođen sa klupe nekadašnjim selektorom Srbije. Na nama je da uveličamo derbi kola i naravno da damo trenutni maksimum. Bez ikakve dileme, idemo na pobedu, u kakvom god sastavu da budemo.

Brđani i dalje nisu kompetni, u narednom periodu biće lišeni usluga kapitena Marka Docića, još nekoliko igrača je rovito i upitno za predstojeći duel.

- Igraće oni koji su najspremniji u ovom momentu. Ostaje nam još ovaj meč protiv TSC-a pred novu reprezentativnu pauzu, potom dva veoma bitna duela na domaćem terenu protiv Vojvodine i Proletera, start u Kupu Srbije, derbi sa Partizanom... Ali, ne treba da gledamo dugoročno, već samo da razmišljamo o TSC-u. Ekipa iz Bačke Topole je u dosadašnjem toku šampionata pokazala da je najozbiljniji kandidat za plasman u Evropu, trenutno su trećeplasirani, igraju prilično dopadljivo – kazao je Mijailović, koji je potom nastavio:

- Mi smo takođe počeli da igramo vrlo dobro u gostima, na strani smo u tri poslednja duela u Kragujevcu, Lučanima i Kruševcu osvojili sedam bodova. I to uz mnogo kadrovskih problema. Pohvalio bih i mlađe momke, koji su pokazali da na njih može da se računa, ali se isto tako nadam da ćemo uskoro, možda već posle pauze biti kompletni. A to bi nam mnogo značilo, s obzirom da nas čeka pakleno težak raspored, u kojem će svaka utakmica biti od velike važnosti – kazao je Srđan Mijailović, bivši igrač Crvene zvezde, turskog Kajzerija i ruskog Arsenala iz Tule.

Komentari (0)

Napiši Komentar