VESTI FK Čukarički

Stefan Čolović: Uvek su dobri mečevi protiv TSC-a-StefanČolović-

Stefan Čolović: Uvek su dobri mečevi protiv TSC-a

Derbi 27. kola Super lige Srbije biće igran na Banovom brdu, Čukarički će ugostiti ekipu TSC-a (subota, 19 časova). Brđani su u poslednja četiri susreta osvojili deset bodova, ekipa iz Bačke Topole u tom periodu sakupila je osam bodova. Oba tima u poslednje četiri runde ne znaju za poraz, tako da postoje svi preduslovi za kvalitetnu utakmicu.

- Već smo odigrali jedan sjajan meč protiv TSC-a ove sezone, na njihovom prelepom stadionu u Bačkoj Topoli. Bila je to utakmica na evropskom nivou, uživanje je bilo igrati na takvom terenu. Uz sve to, pobedili smo, osvojili tada važne bodove – kazao je Stefan Čolović, koji je bio čovek odluke u tom susretu.

- Svašta se dešavalo na meču u Topoli. Imao sam i promašaj iz velike udaljenosti u situaciji kad je gol bio prazan, u toj akciji Đorđe Jovanović je pokušao da stigne loptu i povredio se. Šalili smo se tada da sam mu pokvario transfer, ali izgleda je ispalo još bolje, ostao je kod nas, nastavio da daje golove, a potom otišao u Makabi. I sada u Izraelu pokazuje da je igrač za velika dela.

Čolović je posle duže vremena propustio jednu utakmicu Čukaričkog, protiv Radnika u Surdulici, odnosno čitav meč je odgledao sa klupe. To se ove sezone dogodilo samo još u tri navrata, protiv Kolubare na Banovom brdu, kao i u evropskim duelima, takođe na domaćem terenu, protiv Sumgaita i Hamarbija.

- Dobro su momci izgledali u Surdulici, pokazali su karakter, bila je to prava prvenstvena utakmica. Kontrolisali smo meč, imali prilike, pogodili dve prečke, ali na kraju dobar je i bod. Šef ima dosta kvalitetnih igrača na raspolaganju, nekoliko nas je ovoga puta odmorio. Drago mi je da smo pokazali i da smo fizički spremniji od drugih ekipa, agresivniji, hitriji, držali smo rivala na njihovoj polovini, čak i u situaciji sa igačem manje. A Radnik nije nimalo loša ekipa...

Čolović je zadovoljan zbog činjenice da Čukarički ima čak 12 bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, niški Radnički i Vojvodinu.

- Izrasli smo u odličnu ekipu, koja se igrama i rezultatima odvojila od pratilaca. Imamo veliku prednost, to je činjenica, ali sve može da se pokvari u dve utakmice. Ne treba se opuštati, moramo da zadržimo nivo igara, da imamo samopouzdanja u svakom trenutku.

Neće biti lako Brđanima u narednom periodu, posle duela protiv TSC-a slede im dva gostovanja u Novom Sadu, Vojvodini, pa Proleteru, potom u poslednjem meču pred početak plej-ofa čekaju Partizan.

- Za sada razmišljamo o TSC-u. Dobra su ekipa, imaju odlične pojedince, dolaskom Lazetića na mesto trenera vidi se i pomak u igri. Dovoljno je da pomenem samo iskusnog Škuletića i ekstratalentovanog Banjca. Ipak, na Brdu treba mi da se pitamo. Isto tako je i Napredak imao odlične pojedince, ali kad smo na našem nivou, problema ne bi trebalo da bude.

Čolović je prezadovoljan i činjenicom da je ove sezone odigrao čak 26 utakmica.

- Malo sam odmorio sad, pre toga sam igrao četiri utakmice u nizu. Zadovoljan sam i svojim igrama, ušao sam u finu formu, posebno od dolaska Saše Ilića. Novi šef je osetio šta mi je potrebno, usmerio me je u najboljem mogućem pravcu, dao mi je određenu slobodu, potrebnu za moju poziciju. Naravno, imam i svoje zadatke koje treba da obavljam tokom utakmice.

Stefan je u poslednjih nekoliko dana na meti saigrača, zbog konstantnih „poraza“ tokom igara na treninzima.

- U poslednje vreme gubim, moram da priznam. Na jednom treningu pitali smo se da li je bilo do mene ili do Kajevića, potom je šef Ilić nedostajao... Ali, najbitnije je da ti porazi ne utiču na mene kad počne utakmica – našalio se Čolović.

Biće zanimljivo u finišu šampionata, između ostalog Čukarički će još dva puta odmeriti snage sa Partizanom i jednom sa Crvenom zvezdom.

- Da mi najpre odradimo sve što treba do početka plej-ofa, pa ćemo o tome razmišljati. Dueli protiv večitih nikad nisu laki, ali nešto ćemo se i mi pitati. Igraćemo sa istim žarom protiv oba večita rivala, bićemo ofanzivni, možemo svakom da napravimo probleme. Ali, najpre meč protiv TSC-a – još jednom je upozorio Čolović.

Komentari (0)

Napiši Komentar