VESTI FK Čukarički

Stefan Čolović: Velika pobeda protiv TSC-a, bićemo još bolji u nastavku sezone-StefanČolović-

Stefan Čolović: Velika pobeda protiv TSC-a, bićemo još bolji u nastavku sezone

Jedan od najboljih mečeva ove sezone u Super ligi odigran je prethodnog vikenda u Bačkoj Topoli. U derbiju 12. kola Čukarički je na gostovanju slavio protiv TSC-a (2:1), u meču koji je zadovoljio kriterijume fudbalskih sladokusaca. Brđani su osvojili velika tri boda protiv jednog od najvećih rivala u borbi za plasman u Evropu, upravo su na tabeli na trećoj poziciji preskočili TSC, pred pauzu zbog reprezentativnih obaveza. Jedan od najboljih pojedinaca tog susreta bio je strelac vodećeg gola Stefan Čolović.

- Za naše prilike, bio je to sjajan meč., igran u evropskom ambijentu. Zaista domaćini zaslužuju sve pohvale za ono što su uradili u Bačkoj Topoli. I nama je taj stadion i čitav ambijent bio motiv više. Jednostavno, u takvom okruženju igrači se bolje osećaju, motivisaniji su da pruže mnogo više. Siguran sam da bi kvalitet naše lige dodatno porastao kad bi bilo više takvih stadiona – kazao je Stefan Čolović, koji je potom nastavio:

- Smatram da su TSC i Čukarički dve najkvalitetnije ekipe posle večitih u ovoj ligi. To pokazuje i stanje na tabeli, bila je ovo zaista derbi utakmica, borba dve ekipe za treće mesto. Zasluženo smo pobedili vrlo dobar tim, iako smo ponovo kuburili sa povredama.

Da jedna nesreća nikad ne dolazi sama pokazala je i utakmica u Baćkoj Topoli, na kojoj se povredio najbolji strelac Čukaričkog Đorđe Jovanović.

- Eto, imali smo i taj hendikep da ostanemo bez trenutno najboljeg igrača. Upravo je snaga Čukaričkog činjenica da svako ima zamenu, da u svakom momentu stručni štab može da pronađe adekvatno rešenje. Bilo ko od pojedinaca ko dobije šansu donese nešto novo. Bogatstvo kluba su mladi igrači, a na Banovom brdu ih ima najviše u čitavoj ligi. Uz nas iskusnije, smatram da imamo odličnu rotaciju i velike šanse da završimo na poziciji na kojoj smo trenutno.

Partizan i Crvena zvezda su se izdvojili na vrhu tabele, deluju gotovo nedodirljivo, uz sve to prate ih i sjajni rezultati u Evropi.

- Baš zbog toga nam je i cilj da ove sezone budemo treći. I da igramo dobar fudbal, da postižemo golove i da pobeđujemo, a da večitima priđemo koliko god to bude bilo moguće. Trenutno su Crvena zvezda i Partizan iznad ove lige, imaju najbolje ekipe, širok roster, igraju na vrhunskom nivou. Očekujem da i njima budemo konkurentniji kad se kompletiramo, prođemo zimske pripreme sa novim stručnim štabom – kazao je Čolović, koji je dodao da se raduje evropskim uspesima srpskih timova:

- Pratim sve nastupe večitih na međunarodnoj sceni, drago mi je da pariraju evropskim ekipama, to je dobra slika i za našu ligu. Zvezda i Partizan mogu da povuku i ostale klubove, njihov uspeh omogućiće preostalim predstavnicima Srbije lakše rivale u kvalifikacijama u narednim sezonama. Čukarički je već napravio pomak, po prvi put zaigrao u trećoj rundi, bio blizu da eliminiše Hamarbi. Klub se najviše zasniva na promociji mladih, naša filozofija je drugačija, ali vremenom ćemo biti još bolji i u Evropi.

Vratio se potom Čolović na utakmicu u Bačkoj Topoli.

- Ispostavilo se da smo pobedu „platiti“ povredom Đorđa Jovanovića. U toj kontri, kad se on povredio, jednostavno nisam video da dotrčava iz drugog plana, inače bih mu odigrao loptu. Kad sam zaobišao golmana i video prazan gol, šutirao sam, njihov igrač je intervenisao, izbacio loptu i povredio nehotično našeg centarfora. Iskupio sam se vrlo brzo, dok se Jovanoviću još ukazivala pomoć imao sam priliku i iskoristio je za vođstvo. Nadam se da će se Đole brzo oporaviti, a dobra stvar je da Rakonjac ulazi u šanse, da se Endijae vraća posle povrede... Velika je stvar što smo na strani slavili u dva derbi meča, u Kruševcu i u Topoli. Krivo mi je samo što smo ispustili dva boda protiv Radnika, ispromašivali smo se, ali smo ih čini mi se i potcenili, iako smo svakako bolja ekipa.

Istakao je bivši igrač irskog Dandalka da bi bio više nego zadovoljan da ekipa ostane na trećoj poziciji do kraja šampionata.

- Liga je dosta jača nego prošle godine, i ekipe sa dna tabele otkidaju bodove favoritima, osetili smo to i na sopstvenoj koži. Ne treba zaboraviti da smo protiv TSC-a u gostima igrali sa dvojicom štopera koji su još omladinci, Kovačević i Drezgić imaju 17, odnosno 18 godina. Normalno je da ima oscijalija, ali očekujem da budemo još bolji kad se svi oporave, a mladi momci steknu dodatno iskustvo. Na polju samopouzdanja smo mnogo dobili prethodnim pobedama na gostujućim terenima.

Oktobar će biti vrlo zahtevan za Brđane, koji će najpre u dva meča biti domaćini, Vojvodini pa Proleteru, potom idu u goste Loznici u okviru prvog kola kupa Srbije, pa trenutno lideru Partizanu...

- Vojvodina je uvek nezgodna, sa sjajnim napadom, Vukadinović, Čović i Simić svima mogu da naprave probleme. Mislim ipak da smo favoriti, kao i protiv mog bivšeg tima Proletera. Nije to ista ekipa sa starta prvenstva, znatno su se pojačali, sad su po kvalitetu u prvih sedam-osam timova. Ali, mi se pitamo, a znamo koliko bi nam značilo šest bodova iz ta dva susreta. Tek kad završimo te dve utakmice, pravićemo planove za dalje.

Komentari (0)

Napiši Komentar