VESTI FK Čukarički

Stefan Cvetković: Spremni smo za evropske mečeve protiv Banantsa-StefanCvetković-

Stefan Cvetković: Spremni smo za evropske mečeve protiv Banantsa

Uprava kluba sa Banovog brda nije želela da nagomilava igrače u prvom timu, tendencija je ostala ista kao i prethodnih godina, oslonac je na Omladinskoj školi. Shodno toj logici, u letnjem prelaznom roku za sada su angažovana samo dvojica igrača. Iskusni Nikola Ćirković je došao kao zamena za povređenog Miladina Stevanovića, dok je Stefan Cvetković procenjen kao igrač koji bi mogao u budućnosti mnogo da donese klubu.

Bivši omladinac Crvene zvezde prošlu sezonu je sa velikim uspehom završio u Grafičaru, sa kojim je osvojio prvo mesto u Srpskoj ligi grupa „Beograd“. Čukarički već ima pozitivna iskustva sa angažovanjem igrača iz ovog ranga, prošle zime je iz IMT-a doveden Stefan Kovač, takođe momak koji je prošao mlađe kategorije crveno-belih. U Čukaričkom je debitovao u Super ligi, a sada je gotovo neizostavni član startne postave Brđana.

- Proveo sam poslednjih godinu dana u Srpskoj ligi. Iskreno, nije mi bilo lako u prvom trenutku, kad su mi u Crvenoj zvezdi rekli da ću ići na pozajmicu u Grafičar. Ali, brzo sam promenio mišljenje, shvatio da je za mladog igrača to odlično takmičenje, daleko bolje i zahtevnije od Omladinske lige Srbije. Imali smo tu prednost da su u Grafičaru Zvezdina deca, isto tako je u IMT-u bilo dosta momaka koji su prošli školu Čukaričkog – rekao je Stefan Cvetković, ofanzivni vezista, koji je potpisao ugovor sa Brđanima.

U Crvenoj zvezdi Cvetković nije zaigrao za prvi tim, iako je svojevremeno potpisao profesionalni ugovor. Sada će šansu za debi u elitnom rangu srpskog takmičenja sačekati u Čukaričkom.

- Imam velika očekivanja u sezoni koja je pred nama, smatram da Čukarički ima kvalitetan tim, i da možemo dosta toga da napravimo u Super ligi, ali i u Evropi. Bitno je samo da svako od nas da svoj maksimum. Iskreno, nisam razmišljao mnogo o tome šta je bilo, Zvezdi sam zahvalan na svemu, želim klubu sve najbolje. Mislim da je u ovom trenutku prelazak u Čukarički najbolja moguća opcija za mene, trudiću se da maksimalno radim na svakom treningu i da budem od koristi ekipi, a na šefu je da odluči ko će igrati – optimista je Cvetković.

Momak rođen u Leskovcu 12. januara 1998. godine, sa 12 godina je došao u Beograd, devet godina je proveo u Crvenoj zvezdi. Fudbalski put ga je potom odveo na Banovo brdo.

- Koga god da sam pitao za savet, o Čukaričkom sam čuo sve najbolje. Srećan sam što sam zadužio dres ovog kluba, moje je da opravdam očekivanja. Iskreno, najviše mi se svidelo kako su me saigrači prihvatili, svi su odlični momci i kvalitetni fudbaleri.

Čukarički će novu sezonu početi utakmicom protiv jermenskog Banantsa (četvrtak, 20,30 časova). Cvetković uverava da je ekipa spremna za duele u Evropi.

- Odlično smo odradili pripreme u Sloveniji, odigrali nekoliko vrlo dobrih prijateljskih mečeva, imali dosta teških treninga. Verujem da smo spremni za početak sezone, na nama je da posao protiv Jermena odradimo maksimalno ozbiljno i da prođemo u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Imali smo analizu Banantsa, gledaćemo ih još do četvrtka, vrlo su dobra ekipa, iskusnija i starija od nas, moraćemo da budemo oprezni. Mislim da je naša prednost što prvi meč igramo na Banovom brdu, tu ćemo ih još bolje upoznati. Evropski mečevi su posebni, prilično drugačiji od duela na domaćoj sceni. To su najbolji predstavnici svojih zemalja. Opet, smatram da mi u Srbiji imamo najtalentovanije igrače, ostaje nam da to pokažemo na terenu – istakao je Cvetković.

Levokrilni vezista je dodao da Čukarički ima odličan balans iskustva i mladosti, te da je to jedna od stvari na kojoj se bazira odlična atmosfera u svlačionici.

- Naravno, stariji igrači su ti koji „vode“ svlačionicu, pomažu nama mlađima, trude se da nas savetuju u svakom trenutku. Lično, najviše saveta sam dobio od Luke Stojanovića. Cvetković je od ranije poznat kao igrač kojeg odlikuje brzina.

Na pitanje ko je najbrži u Čukaričkom nije dao konkretan odgovor.

- To već ne znam...

Da li ste makar među najbržima u timu?

- Jesam, tako pokazuju rezultati – osmehnuo se Cvetković na kraju razgovora.

Komentari (0)

Napiši Komentar