VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Da pobedom završimo kalendarsku godinu-StefanKovač-

Stefan Kovač: Da pobedom završimo kalendarsku godinu

Čukarički je ostvario najubedljiviju pobedu u 18. kolu Super lige, slavili su belo-crni protiv Javora sa 3:0. Brđani su se zadržali na četvrtoj poziciji. Bila je to odlična partija izabranika Dušana Đorđevića, pre svega timska pobeda, u kojoj je u prvi plan ipak iskočio Stefan Kovač, strelac i asistent protiv Ivanjičana.

- Čitava ekipa je igrala odlično, ako sam i odskočio, to je zbog celog tima. Zaista su svi bili odlični protiv Javora, koji nije nimalo naivna ekipa. Imao sam tu sreću i da dam gol. Ne dešava se preterano često da neka ekipa gol postigne posle protivničkog kornera. Video sam kad je izbijena lopta iz našeg šesnaesterca da je Javoru razređena odbrana, da svi napadaju Vidosavljevića. Sprintali smo, teško je u tom trenutku istrčati 90 metara. Imao sam potom opciju i da dodam Birmančeviću, ali sam video da ga prati protivnik, pa sam mirno završio akciju – kazao je zadovoljni Stefan Kovač, koji je ove sezone postigao tri pogotka.

Igrao je Kovač fantastično i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, posebno to važi za duel protiv Belgije, gde je u pobedi Zmajića takođe bio strelac i asistent. Zbog svega toga, ovo je njegova polusezona karijere.

- U seniorskom fudbalu, da. Zaista sam zadovoljan kako se stvari odvijaju, ali ima još dosta detalja na kojima moram da poradim. Svi planovi su za sada vezani za Čukarički, odlično se osećam na Banovom brdu. Naravno, ukoliko bude ponude koja bi zadovoljila obe strane, ne bi bilo nikakvih problema – kazao je Kovač.

Do kraja prvog dela sezone Čukaričkom je ostalo, za sve na Banovom brdu, najteže gostovanje, Radniku u Surdulici. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da belo-crni nikad nisu slavili na najudaljenijem gostovanju u Super ligi, još od povratka u elitu 2013. godine.

- Znamo naravno svi za tu tradiciju. Specifičan je teren u Surdulici, stvara se dosta šansi na obe strane. Poslednja dva puta, prošle sezone u prvenstvu, i nedavno u Kupu, imali smo po dva gola prednosti, ali nam ni ti nije bilo dovoljno za prvu, mogu slobodno da kažem istorijsku pobedu protiv Radnika na strani – slikovito je pojasnio Kovač.

Vezista Čukaričkog je potom naglasio da je sutrašnji rival vrlo kvalitetna ekipa, koja zaslužuje respekt.

- U odličnoj su seriji, nemaju poraz u prethodnih šest mečeva. U poslednjem meču su nadigrali TSC u Senti, što malo kome pođe za rukom. Čvrsta su ekipa, ali imamo i mi svojih kvaliteta. Uz sve uvažavanje rivala, idemo na pobedu, kao i uvek, protiv bilo koga. Mnogo bi nam značila tri boda, mnogo bi nam značilo da pred zimsku pauzu ostanemo na četvrtom mestu. Prošli put smo imali peh, dobili crveni karton, potom primili izjednačujući pogodak u finišu susreta. Sada moramo da odigramo još bolje, još pametnije, da svaku priliku koristimo – poručio je stefan Kovač, jedan od najboljih pojedinaca ove sezone u Čukaričkom.

Komentari (0)

Napiši Komentar