VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Novi Pazar sjajan kao domaćin, ali idemo na pobedu-StefanKovač-

Stefan Kovač: Novi Pazar sjajan kao domaćin, ali idemo na pobedu

Jedan od najzanimljivijih mečeva 32. kola Super lige Srbije biće igran u Novom Pazaru, gde istoimena ekipa dočekuje Čukarički (nedelja, 13 časova). Oba tima će u tom susretu imati pobedničke ambicije, Novopazarci se bore za opstanak u eliti, a Brđani žele da što pre obezbede plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija i da ostanu u trci za treće mesto.

Svesni su u Čukaričkom da je Novi Pazar ove sezone mnogo bolji tim na svom terenu, nego na gostovanjima. U prilog tome ide i rezultat prvog meča ova dva tima, odigranog na Banovom brdu, kad su belo-crni lako slavili sa 4:0.

- To su činjenice, Novi Pazar igra daleko bolje kao domaćin, na svom terenu osvojio je čak 32 boda, a na strani samo četiri. U seriji su od šest pobeda na tom terenu, i sve to nas poziva na dodatni oprez. Opet, mi sa njima imamo izuzetno dobar skor, dobili smo ih već ove sezone i u gostima, u prvoj rundi Kupa sa 3:1. Tada su oni poveli, uspeli smo da izjednačimo, postigao sam potom gol za vođstvo – podsetio je Stefan Kovač, vezista Čukaričkog.

Kovač je ipak svestan da njegovom timu neće biti lako protiv Novopazaraca, ali ni u bilo kom meču do kraja sezone.

- Ostala su nam još četiri vrlo teška gostovanja, upravo protiv timova koji se bore za opstanak. Odmah posle Novog Pazara ćemo igrati protiv Voždovca na strani, čeka nas još put u Ivanjicu i Kruševac. U dosadašnjem toku sezone pobeđivali smo sve timove koji su u donjem delu tabele, želja je da do kraja nastavimo taj niz. Znamo da nas u Pazaru čeka tvrd meč, ali i mi smo u dobroj seriji rezultata, koja je počela krajem jesenjeg dela šampionata, a još bolja je bila na proleće. Njihova je prednost što su navikli na svoj teren i specifičan ambijent, ali smatram da je kvalitet na našoj strani – istakao je Kovač.

U Novom Pazaru je i jedan igrač Čukaričkog na pozajmici, ofanzivni vezista Bojica Nikčević.

- Postigao je pogodak u pobedi protiv TSC-a, drago mi je zbog njega. Nadam se da će se već na početku sledeće sezone vratiti na Banovo brdo i da će što pre zauzeti mesto u startnoj postavi. Čukarički je ekipa koja mnogo pažnje poklanja razvoju mladih igrača, posebno iz svoje Omladinske škole, a Nikčević je jedan od tih momaka – poželeo je sreću saigraču Kovač.

Upravo je Stefan jedan od onih koji su dobili šansu na Banovom brdu. Kovač je doduše prošao omladinski staž u Crvenoj zvezdi, pa je preko IMT-a stigao u Čukarički.

- Došao sam u klub u januaru 2019. godine, a već sam odigrao 70 mečeva. Zaista sam prezadovoljan kad se osvrnem na boravak u Čukaričkom, u kojem sam dobio superligašku afirmaciju. Postigao sam sedam golova, ali mislim da je upravo to ono što mi nedostaje da bi utisak bio još bolji. Trudiću se u narednom periodu da i u tom segmentu igre budem bolji. Ali, najbitnije je da svako od nas odradi svoj deo posla i da ekipa pobeđuje.

Kovač je sjajnim igrama u dresu Čukaričkom, ali i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, skrenuo pažnju stranih klubova, pa ne bi bilo iznenađenje da na leto ode sa Banovog brda.

- Svakom igraču je želja da se oproba u evropskom fudbalu, na višem nivou nego što je to kod nas. U Srbiji je Čukarički jedan od najboljih timova, za mlade igrače svakako najbolji. Ali, fokusiran sam na ekipu, sve oko eventualnog transfera prepuštam ljudima u klubu, a ja ću se truditi da im dobrim igrama olakšam posao – zaključio je Kovač.

U toku prethodne nedelje sudijski ekspert Igor Radojičić održao je predavanje o izmenama i dopunama pravila za narednu sezonu, uz akcenat na implementaciju VAR sistema u Super ligi Srbije.

- Pozdravljam tu odluku, čim se VAR tehnologija koristi u najjačim ligama sveta, to znači da ima pozitivne efekte. Iz onoga što smo videli, biće potrebno određeno vreme i sudijama i igračima da se prilagode na neke situacije, ali svakako da će VAR biti svima nama od velike pomoći.

U jednom od primera koje je Radojičić prikazivao, bila je i situacija sa prvog ovosezonskog meča između Čukaričkog i OFK Bačke, kad je Kovač dobio direktan crveni karton.

- Potpuno zaslužen. Nisam se bunio tada, uopšte nemam naviku da se raspravljam sa sudijama. Izuzetak je bio meč protiv Proletera u Novom Sadu, nisam uspeo da se suzdržim, a trebalo je da pustim sudiju da donosi odluke onako kako misli da treba – poručio je Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar