VESTI FK Čukarički

Stefan Šapić: Prvo Voždovac, pa tek onda Evropa-StefanŠapić-

Stefan Šapić: Prvo Voždovac, pa tek onda Evropa

Iako nije najstariji u Čukaričkom, čak nije ni blizu po godinama onim najiskusnijim prvotimcima, Stefan Šapić je ubedljivo najduže na Banovom brdu. Čak 12 godina je najviši igrač Super lige u belo-crnom dresu, prošao je sve mlađe kategorije Čukaričkog, a sada je nezamenljivi član prve postave.

Retko kad se dešava da Šapić propusti utakmicu, takve u prethodbe tri sezone od kad je debitovao mogu da se nabroje na prste jedne ruke. Isto tako, u svakom prelaznom roku Stefanovo ime je visoko kotirano kad se pominju odlasci iz kluba. Sa razlogom, interesovanja posle sjajnih partija u Čukaričkom, mnoštva utakmica bez primljenog gola, nekoliko pogodaka ima prilično. Ali, u Upravi Brđana veruju da je Šapić jedan od ključnih igrača za start Super lige i pre svega takmičenja u Ligi Konferencija.

- Počeo sam konstantno da igram kod trenera Sima Krunića, uspostavio sam kontinuitet mečeva. Neverovatno mi je da je došla i ta stota utakmica, sjajan je osećaj, ipak sam ponikao u ovom klubu, davno je bilo kad sam došao na stadion na Banovom brdu. I dalje sam tu, nastavljam u dobrom ritmu i nadam se još bolji partijama i golovima – naglasio je na startu razgovora Stefan Šapić, koji je dres Brđana oblačio 102 puta.

Šapić je istakao da želi da napravi dodatni iskorak sa klubom, a potom je pojasnio na šta konkretno misli:

- Svake godine Čukarički ima iste ambicije, da igra u Evropi, da proba da napadne i neki trofej, najrealnije je u Kupu Srbije, da probamo da ponovimo istorijski uspeh kluba. Što se tiče Lige Konferencija, najpre da prođemo prvu prepreku, da se klub po prvi put u istoriji plasira u treću rundu jednog od evropskih takmičenja.

Prvi rival u kvalifikacijama za Ligu Konferencija Čukaričkom će biti azerbejdžanski Sumgait, prvi susret na programu je 21. jula na Banovom brdu.

- Iskreno, ne znamo još mnogo o rivalu. Ali, iako je floskula, zaista svi danas igraju fudbal. Imamo još vremena da se pripremimo, znamo da će stručni štab odraditi sve što je do njih, na nama je da ih adekvatno ispratimo i da na terenu od prvog minuta krenemo onako kako treba.

Ipak, Šapić je istakao da fokus ekipe treba da bude na premijernom meču Super lige protiv Voždovca.

- Kao što sam već kazao, ambicija je da igramo konstantno u Evropi. Zbog toga je od ogromne važnosti da prvenstvo počnemo sa pobedom protiv Voždovca, mnogo bi nam značila na polju samopouzdanja, između ostalog i zbog Evrope. Čukaričkom je svaka utakmica bitna, svi saigrači su toga svesno i neće biti nikakvih problema.

Ko su najveći konkurenti Čukaričkom za ponovni plasmanu Evropu?

- Ne volim da pričam na tu temu. U redu, teško da će neko ugroziti Crvenu zvezdu i Partizan, ali... Svaka ekipa ima svoj režim, sprema sena svoj način. Zaista, fudbal je svemoguć, zbog toga i jeste najlepšti sport. Sve je moguće, ne bih bilo koga da izdvajam, prvenstvo tek treba da počne, duga je sezona.

Direktor kluba Vladimir Matijašević istakao je spoj mladosti i iskustva u timu, zamenik kapitena Stefan Šapić istakao je da deli njegov stav. - Neverovatno je kako je sklopnjen tim. Imamo starije i iskusne igrače, mladi momci vrlo brzo napreduju i pokazuju ogroman potencijal. Drago mi je zbog toga, ali moramo da nastavimo u ovom ritmu.

Zanimljiva je situacija da je Šapić sada jedan od iskusnijih igrača, što je i njemu pomalo čudno.

- Sve je bilo drugačije do pre godinu, dve. Baš sam razmišljao nedavno o tome kako leti vreme. Nije bilo tako davno kad sam se ustalio u prvom timu. Eto, sad spadam u iskusnije igrače, na meni je da pomažem ekipi, pa i mlađim momcima što je više moguće.

O dosadašnjem toku priprema Šapić je imao samo reči hvale.

- Promenili smo lokaciju za pripreme i zaista neverovatni su uslovi na Bledu, oduševljen sam. Što se tiče utakmica, za sada imamo četiri od četiri. Čukarički je takav klub da je svaki meč bitan, pa i prijateljski. Pokušavamo da u svaku utakmicu uđemo što je bolje moguće, to i stručni štab traži od nas. Mislim da je sve odlično izgledalo do sada. Okosnica tima je tu, vrlo dobro se među sobom poznajemo, pred Voždovac će sve verujem funkcionisati kako treba – kazao je Šapić, koji je potom dodao:

- Optimista sam i u pogledu golova, verujem da će ih biti još, da ću biti ekipi od pomoći i u tom segmentu.

Šapić je ostao bez prošlogodišnjeg cimera, Dimitrije Kamenović je postao član Lacija.

- Izuzetno mi je drago zbog toga. Normalno je da ćemo se vremenom i razići, igrati u drugim klubovima. Eto, da pomenem mog bivšeg cimera Kamenovića, otišao je u Lacio, veliki klub, sjajna liga... Mogu samo da zamislim njegov osećaj. Baš smo se čuli, trebalo bi da otputuje u Rim na početak priprema. Tamo su i naši momci, Marušić, Milinković-Savić, biće mu od pomoći u novoj sredini.

Koji bi meč lacijala voleli da gledate?

- Neki derbi, možda protiv Intera ili Rome. Nadate li se da će vas Kamenović zvati u goste? - Ne znam, videćemo, vreme će pokazati, ali nadam se da hoće – nasmejao se Šapić, koji je potom otkrio gde bi voleo da nastavi karijeru:

- Španija. Taj stil fudbala mi se najviše sviđa. Nekako mi se čini da igraju gospodski, što se tiče i lige i ekipa. Pratim njihovu ligu, neka „divljanja“, sve je od noge do noge. Eto, i reprezentacija im je stigla u polufinale Evropskog prvenstva. Nemam omiljeni klub tamo, ali ako me pitate od dva giganta španskog fudbala, više volim Real Madrid.

Na kraju, Šapić se još jednom vratio na evropske kvalifikacije.

- Zaista je dug put do grupne faze. Počinjemo od drugog kola, ali svakako da maštamo o plasmanu u grupnu fazu. Bilo bi to od ogromnog značaja i za imidž kluba i za svakog igrača pojedinačno. Znam da momci imaju veliku želju, ali hajde prvo da preskočimo drugo kolo, korak po korak. Ali, pre svega toga, utakmica protiv Voždovca – upozorio je Stefan Šapić.

Komentari (0)

Napiši Komentar