VESTI FK Čukarički

Stevanović: Maksimum za pobedu u derbiju sa Vojvodinom-MiladinStevanović-

Stevanović: Maksimum za pobedu u derbiju sa Vojvodinom

Derbi 11. kola Super lige Srbije biće igran na Banovom brdu, Čukarički će ugostiti ekipu Vojvodine (nedelja, 19 časova). Biće to duel pretendenata za plasman u Evropu, ekipa koje su se prilično pojačale pred početak ove sezone, timova koji su u dosadašnjem toku šampionata prikazivali kvalitetne igre.

Obe ekipe su ostvarile po dve pobede u prethodne dve runde, sa tom razlikom da su Novosađani oba meča igrali na domaćem terenu. Brđani su pre gostovanja u Surdulici na strani uzeli tek jedan bod u duelima sa Kolubarom i Radničkim 1923, pa je upravo taj meč sa Radnikom bio od ogromne važnosti za beogradski tim.

- Uhvatili smo ritam sa dve vezane pobede, protiv Mladosti i Radnika. I iskreno se nadamo da će niz pobeda biti produžen, ne samo posle meča sa Vojvodinom. Pored rezultata, raduje me i igra koju smo prikazali u Surdulici, bili smo prilično konkretni, postigli golove na vreme, potom rutinski priveli meč kraju. A nisam baš imao često prilike da se radujem protiv Radnika na strani, ne samo u dresu Čukaričkog, već i ranije kad sam igrao za Partizan. Iskreno, pribojavao sam se te utakmice, a ispalo je najbolje moguće. Mnogo nam znači pobeda i način na koji smo do nje stigli pred derbi protiv Novosađana - poručio je desni bek Čukaričkog Miladin Stevanović.

Kad smo već kod tradicije, Čukarički u prethodnih deset prvenstvenih mečeva protiv Vojvodine ne zna za poraz. Međutim, čak osam od tih deset utakmica završeno je nerešenim ishodom, dok su Brđani su slavili u prethodna dva susreta.

- Uvek su čudni mečevi protiv Vojvodine. Pamtim u prethodnom periodu dve utakmice kad smo vodili sa po 2:0, a na kraju je bilo nerešeno, u Novom Sadu 2:2, na Banovom brdu 3:3. I ne samo da su čudni mečevi, ono mnogo bitnije je da su i vrlo kvaliteteni. Siguran sam da će tako biti i sada. Vojvodina se silno pojačala, čak i pred kraj prelaznog roka, kad su doveli Čumića i Vitasa. Sva prethodna pojačanja već su se pokazala u lepom svetlu. Novosađani igraju vrlo dobar fudbal, sve to je ispraćeno i rezultatima. Nisu mnogo menjali u odbrani, više su to činili u ofanzivi, ali su zaista odlični. Istakao bih i sjajnog trenera Milana Rastavca, odlično ga poznajem. Nema dileme, biće nam Vojvodina jedan od najozbiljnijih konkurenata za plasman u Evropu i to sa pozicije koja bi garantovala plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja - pohvalio je rivala Stevanović.

Desni bek Čukaričkog ističe važnost meča protiv Novosađana, uz napomenu da ima još mnogo da se igra.

- Jeste utakmica sa Vojvodinom bitna, ali videli smo da u ovoj ligi može svako svakog da dobije. Dobra stvar je da ni Crvena zvezda i Partizan nisu tako dominantni kao prošle godine, to vraća neizvesnost i nadu svim ostalim ekipama. Čukarički uvek ide na pobedu, bez obzira ko je rival, da li se radi o večitima, Vojvodini ili Radniku... Još je rano govoriti ko su nam najveći konkurenti. Vojvodina to svakako jeste, TSC igra vrlo dobro, uspeo je da ostane u Beogradu neporažen i protiv Crvene zvezde i protiv Partizana, a svi znamo koliko je to teško. Novi Pazar je iznenadio sve u Srbiji, iako nam je bilo jasno da su kvalitetan tim, ali su njihovi rezultati zaista sjajni, svaka im čast. Pobedili smo iz u gostima, iako tada nismo blistali, ta pobeda tek sada dobija na značaju. Ne treba optisivati ni Voždovac, niti neke druge kluboe, ima još mnogo da se igra.

Na kraju, Stevanović se vratio na derbi meč protiv Vojvodine.

- Očigledno je da su nam ciljevi vrlo slični, zbog toga su i na Banovo brdo i u Novi Sad stigla velika pojačanja. Siguran sam da će publika imati priliku da uživa u derbi meču. Mi smo kiksnuli u prvom kolu, potom se stabilizovali, pa su usledila dva gostovanja na kojima smo uzeli samo bod. Sada smo opet na dobrom putu, želja nam je da pred pauzu odemo sa visokom pozicijom na tabeli. Spremni smo i koncentrirsani na Vojvodinu, analiziraćemo ih još, ali ih već dosta dobro poznajemo. Želimo pobedu, a za ovakav meč moraćemo da damo i 150 odsto svojih mogućnosti - zaključio je Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar