VESTI FK Čukarički

Tanasijević: Kad je pozvao Čukarički, nisam imao mnogo dilema-StrahinjaTanasijević-

Tanasijević: Kad je pozvao Čukarički, nisam imao mnogo dilema

U smiraj prelaznog roka Čukarički je angažovao još jednog povratnika iz inostranstva. Posle Danila Pantića, Srđana Mijailovića i Đorđa Jovanovića, opremu belo-crnih i dres sa brojem 19 zadužio je Strahinja Tanasijević, sada već bivši igrač Kjeva iz Verone.

Strahinja je rođen 12. juna 1997. godine u Beogradu, igra na mestu štopera, a bio je i član mlađih reprezentativnih kategorija Srbije. Superligaški debi imao je u ekipi Rada, u oktobru 2017. godine. Posle samo 11 odigranih mečeva za prvi tim Građevinara skrenuo je pažnju tima iz Serije A, pa je usledio potpis ugovora sa Kjevom. Posle tri godine Strahinja se vraća u srpski fudbal.

- Imao sam još šest meseci ugovora sa Kjevom, ali sam uz posredovanje Filipa Đorđevića, nekadašnjeg saigrača, prihvatio ponudu tima sa Banovog brda. Iskreno, nisam želeo da se vraćam u Srbiju, osim u slučaju dogovora sa Čukaričkim. Imao sam još jednu ponudu domaćeg kluba, bilo je još interesovanja, ali ništa konkretno. Znam kakav je moj novi klub, najstabilniji u Srbiji, ima dobre rezultate, forsira mlade igrače, sve to je presudilo da dođem ovde – kazao je Strahinja Tanasijević.

Novi štoper Čukaričkog nije se naigrao po odlasku iz Rada. Zabeležio je jedan nastup za Kjevo u Seriji A, igrao je u Primaveri, potom na pozajmicama u tada francuskom drugoligašu Parizu, i potom u Radu.

- Otišao sam sa 20 godina u inostranstvo. Kad sad vratim film, malo se kajem što sam tako rano krenuo preko granice. Trebalo je možda da sačekam još pola godine, godinu dana, da steknem još iskustva i samopouzdanja. Kad odeš malo stariji i iskusniji, drugačije i razmišljaš... Opet, sa druge strane, veliko je ovo bilo iskustvo za mene.

Tanasijević je od ranije poznavao nekolicinu novih saigrača, a kao prevashodni cilj istakao je da želi da se igrački vrati i da se prilično uželeo utakmica.

- Igrao sam u Radu sa Birmančevićem, Tošića znam iz reprezentacije... Momci su me sjajno prihvatili, ekipa je mlada, stariji se ponašaju kao da su naši vršnjaci, baš sam srećan ovde u klubu. Odgovaraju mi ambicije kluba koji napada Evropu, moje lične su da se izborim za svoje mesto, da se igrački vratim i da pomognem timu da ostvari ciljeve – optimista je Tanasijević.

Nedavno je šef stručnog štaba Čukaričkog Dušan Đorđević istakao da će Tanasijević biti veliko pojačanje.

- Šefa znam od ranije, igrao sam protiv tima koji je on sa klupe predvodio dok sam bio član Žarkova. Trener me je takođe odlično privatio, odgovaraju mi njegova staloženost i mirnoća.

Tanasijević je u Inđiji, u prvom kolu drugog dela šampionata, sa klupe ispratio pobedu Čukaričkog.

- Baš sam se iznenadio koliko je ekipa čvrsto izgledala na tom meču, posebno određeni igrači. Jedva čekam da i ja zaigram sa njima. Znam kakva je konkurencija, iako te momke ne gledam tako. Nemamo uopšte odnos da smo konkurenti, ali sam svestan njihovih kvaliteta.

Strahinja je istakao da je spreman za maksimalne napore već za duel protiv Vojvodine, u kojem očekuje trijumf svog tima:

- U svakoj utakmici idemo na pobedu, pa će tako biti i protiv Vojvodine. Ako ponovimo pristup meču kao protiv Inđije, rezultat će doći sam po sebi.

Komentari (0)

Napiši Komentar