VESTI FK Čukarički

Tedić od januara igrač Mančester sitija, do kraja sezone ostaje u Čukaričkom!-SlobodanTedić-

Tedić od januara igrač Mančester sitija, do kraja sezone ostaje u Čukaričkom!

Slobodan Tedić će od januara 2020. godine postati igrač Mančester sitija. To je epilog dogovora dva kluba, po kojem će talentovani napadač do kraja sezone ostati na Banovom brdu, a od januara će zvanično biti igrač engleskog prvaka na pozajmici u Čukaričkom. Veliko zadovoljstvo postignutim dogovorom izrazio je i sportski direktor kluba Nenad Mirosavljević.

- Postigli smo dogovor sa jednim od najboljih svetskih klubova. Za Tedića, ali i sve nas koji radimo u klubu, ovo je velika stvar, ujedno i veliki motiv da nastavimo da radimo u istom ritmu, sa još većim žarom. Kad jedan takav klub kao što je šampion Engleske kod nas nađe igrača koji im je interesantan, pa ga pritom još i angažuje, to znači samo jedno, da smo na dobrom putu – kazao je Mirosavljević.

Tedić je rođen 13. aprila 2000. godine, fudbalsku karijeru počeo je u mlađim kategorijama Vojvodine, odakle je došao u Čukarički. Za belo-crne odigrao je ukupno 49 mečeva, postigao je devet golova. Ove sezone nastupao je u pet mečeva Super lige Srbije, gde je jednom bio strelac, dok je u kvalifikacijama za Ligu Evrope odigrao sva četiri susreta, postigao je tri gola. Tedić je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije Srbije, a trenutno je član mlade reprezentacije (do 21 godine).

- Dugo je ovaj momak bio na skeneru Sitija, dugo su ga pratili skauti njihovog kluba, bilo je čak utakmica kad nismo ni znali da su oni na tribinama. Gledali su svaki njegov meč, svaki njegov pokret, što je sasvim normalno za najveće svetske klubove. Kad su nas zvanično kontaktirali, lako smo se i brzo dogovorili. Ovo je potvrda našeg dobrog rada, ali i najbolji mogući marketing za Čukarički, i uopšte za kompletan srpski fudbal – istakao je Mirosavljević.

Sportski direktor Čukaričkog posebno je naglasio da će Tedić do kraja sezone ostati na Banovom brdu, te da će od januara naredne godine zvanično postati član engleskog velikana.

- Po dogovoru sa Mančester sitijem, Tedić će do kraja sezone ostati u Čukaričkom. Nama će ta činjenica mnogo značiti, sigurno da nam je olakšano sa te strane, jasno je svima kakvi su Tedićevi kvaliteti i da bismo teško u kratkom roku mogli da pronađemo adekvatnu zamenu.

Čukarički je odradio sjajan prelazni rok. Klub su napustili već pomenuti Slobodan Tedić, još ranije Samuel Ovusu, Ognjen Mudrinski i Boris Kopitović. U međuvremenu su došli Nikola Ćirković, Miloš Ostojić, Mink Peters, Ibrahima Endijae, a poslednjeg dana prelaznog roka i Petar Mićin, Vilson Kvame Ovusu i Viktor Lukić.

- Veoma sam zadovoljan prelaznim rokom, napravili smo veoma dobre stvari, nekoliko sjajnih transfera, pre svega tu mislim na Tedića, Mudrinskog, Ovusua, Kopitovića. Otišli su nam veoma bitni igrači, a opet doveli vrlo kvalitetne igrače. Opet imamo veoma mladu ekipu, a uspeli smo da ostvarimo dobre rezultate u prvenstvu. Dobro smo odigrali u Evropi, imamo pet pobeda u šest mečeva, izgubili samo u Senti od TSC-a. Lično sam prezadovoljan – kazao je Mirosavljević, koji se potom osvrnuo na pojačanja:

- Mićin je igrač kojeg poznjemo odlično, na Banovom brdu je stekao fudbalsko ime. Mnogo smo dobili sa njim, zna gde je došao, neće mu biti potreban period prilagođavanja. U međuvremenu je dobio na iskustvu, iako nije mnogo igrao. I Lukić je nekad bio naš igrač, a kroz Omladinsku ligu Srbije i prvi tim Brodarca, dodatno smo se upoznali sa njegovim kvalitetima. Veliki je potencijal, ali možda će mu biti potrebno malo vremena da se dokaže na višem nivou. Ovusu je talentovan igrač, rođen 2000. godine, videćemo kako će se snaći, s obzirom da je sa drugog kontinenta. Igra na poziciji levog beka, a može i ofanzivno.

Pomenuo je potom Mirosavljević i ostale novajlije, koji su već imali udela u rezultatima Čukaričkog ove sezone.

- Ćirković je prvi stigao, igrač je sa velikim iskustvom, prošao je pripreme sa nama, pokazao se kao ozbiljno pojačanje. Iz Kruševca smo doveli Endijaea i Ostojića, to su iskusni superligaški igrači. Ostojić poseduje ozbiljan kvalitet, postavio se ovde kao da je već duži vremenski period. Endijae je godinama unazad jedan od najboljih igrača Napretka, došao je kao zamena za Ovusua, a već je igrama u ove dve utakmice dokazao šta može. Tek očekujemo od njega ono najbolje. Ne treba zaboraviti Minka, čekali smo od njega da se oporavi, konačno je sa ekipom. Ukoliko bude zdrav, biće pojačanje i veliko iznenađenje za sve.

Komentari (0)

Napiši Komentar