VESTI FK Čukarički

Tedić: Veselinović me je prebacio iz kadeta u prvi tim, sada ponovo sarađujemo-SlobodanTedić-

Tedić: Veselinović me je prebacio iz kadeta u prvi tim, sada ponovo sarađujemo

Na početku prošle sezone Slobodan Tedić je bio jedan od najzapaženijih igrača Čukaričkog. Ostavio je mladi Novosađanin sjajan utisak u belo-crnom dresu, pa je čak i dobio nagradu za najbolje mladog igrača elitnog srpskog šampionata, u izboru Zajednice Super lige. Zanimljivo, on je jedan od igrača Brđana koji je već sarađivao sa novim šefom struke Aleksandrom Veselinovićem.

- Posle jedne utakmice, dok sam još bio kadet, predsednik Omladinske škole mi je kazao da u ponedeljak imam trening sa prvim timom, tada je šef bio Aleksandar Veselinović. Došao sam na stadion, pre treninga šef me je pozvao u kancelariju i rekao da ću ostati sa njima, ako budem dobro trenirao, u suprotnom vraćam se među kadete. Posle prvog jutarnjeg treninga poručio mi je da ostajem sa njima. Trenirao sam pet-šest dana, trebalo je i da debitujem. Ali, otišao sam na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom, tamo se i povredio i usledila je pauza od četiri meseca. U međuvremenu, šef je otišao iz Novom Sada, nedugo zatim sam i ja napustio Vojvodinu – prisetio se tih dana Tedić.

Isto tako, Tedić je istakao da je priželjkivao da se njemu i Veselinoviću putevi negde ponovo sretnu:

- Bila mi je želja da ponovo negde sarađujem, s obzirom da smo imali zaista dobar odnos u Vojvodini. Ispunila mi se želja u Čukaričkom, pokušaću to zalaganjem na treninzima i na terenu da iskoristim na najbolji mogući način. Veselinovićeve metode rada su mi izuzetno zanimljive, stalno ima nekih igrica, uglavnom sa loptom, nema „suvog“ trčanja, a mislim da je to neophodno da bismo napredovali. Početak priprema u Sloveniji mi je iskreno bio težak, ali smo upravo zbog tih metoda koje sam pomenuo sve lakše podneli. Eto, igrali smo i neku vrstu odbojke na jutarnjem treningu, atmosfera je bila sjajna, iako su Bogosavac i ekipa malo „krali“, ali nema veze.

Tedić u špicu napada ima paklenu konkurenciju, s obzirom da je u Čukaričkom najblji strelac u istoriji Super lige Srbije, Ognjen Mudrinski.

- On je iskusan igrač, baš sam voleo da učim od njega, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Drago mi je što imam takvu konkurenciju, to je veliki podstrek za mene. Pokušavam svaki njegov savet da primenim u igri. On pre svega ima istančan njuh za gol, sjajno se kreće, uz jak šut koji poseduje. U jednom periodu prošle sezone, dok se Mudri izvlačio iz povrede, počeo sam da igram, davao sam i golove. U međuvremenu, Mudrinski se vratio, krenulo ga je, ali opet je bilo prostora i za mene, ulazio sam u skoro svakom meču.

Pitali smo Tedića šta bi „ukrao“ od Mudrinskog, da je u prilici.

- Voleo bih taj bezobrazluk u igri, da ne gledam nikog, samo da šutiram i da „pakujem“, uz taj rezantan šut koji on poseduje.

Lepo mišljenje Tedić ima i o kolegi pristiglom iz omladinskog tima, Marku Rakonjcu.

- Odličan igrač! Isto smo visoki i mršavi, on je svakako sjajna konkurencija, teraćemo jedan drugog da budemo sve bolji na svakom novom treningu.

Već pomenuta individualna nagrada na kraju prethodne kalendarske godine bila je ogroman motiv za Tedića.

- To je nagrada pre svega za to što sam sa 17-18 godina igrao i postizao golove. Značilo mi je mnogo, dobio sam podstrek za još jači rad. Prošlom sezonom sam prezadovoljan, nisam ni očekivao da će se sve odvijati baš tako brzo. Prvi put sam u startnoj postavi zaigrao protiv Crvene zvezde na „Marakani“, iskreno nije mi bilo svejedno, ali uspeo sam i da dam gol, bila je to velika stvar za mene.

Da li ste zacrtali cifru golova za sledeću sezonu?

- Nisam, ali što više to bolje.

Koliko može Čukarički u novoj sezoni?

- Dosta nam je podmlađen sastav, ali smatram da možemo opet daleko da doguramo. Potrebna nam je pre svega pomoć iskusnih igrača, kao što su Puškarić, Docić i još neki drugi, da nas poguraju. Šef nam je probudio taj „bezobrazluk“, želja je da budemo agresivniji na terenu, a kao ekipa smo evidentno veoma talentovani. Ako se budemo borili i dobro radili, biće sve kako treba.

Pre starta na domaćoj sceni, Čukarički će već odigrati oba susreta prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, protiv jermenskog Banantsa, 11. i 16. jula.

- Prva utakmica nam je od ogromnog značaja, najbitnije je da ne primimo gol, u tom slučaju bili bismo daleko rasterećeniji u Jermeniji. Što se mene tiče, neka na Banovom brdu bude i 1:0 za nas, biću zadovoljan – kazao je Tedić, koji je potom dodao:

- Igrao sam evropske utakmice sa reprezentacijom, mislim da je to drugi nivo fudbala. Tako će biti i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde nam je želja da što dalje doguramo. Za nas je veoma dobro što ne menjamo mnogo ekipu, svako svakoga poznaje u dušu.

Komentari (0)

Napiši Komentar