VESTI FK Čukarički

U Čukaričkom testirani na prisustvo virusa COVID-19--

U Čukaričkom testirani na prisustvo virusa COVID-19

 Fudbaleri mlađih kategorija Čukaričkog, omladinci i kadeti, u petak ujutro su odradili Pi-Si-Ar (PCR) test na virus COVID-19. Istom metodom su testirani i članovi stručnih štabova mlađih kategorija belo-crnih i članovi uprave, koji će zajedno sa omladinskom i kadetskom selekcijom u ponedeljak putovati na pripreme na Zlatibor, gde će boraviti deset dana.

U Čukaričkom su tokom čitavog prethodnog perioda vodili računa o merama, preporukama i odlukama Vlade Srbije, u vezi sa pandemijom virusa COVID-19. Ujedno, u klubu misle o najmlađima, s obzirom da je zdravlje momaka na prvom mestu.

Takođe, na ovaj način je iskazana i briga o zaposlenima u hotelu „Palisad“ na Zlatiboru, koji će biti na usluzi mladićima sa Banovog brda, ali i o protivničkim timovima, s obzirom da su i u omladinskoj i u kadetskoj konkurenciji već ugovoreni prijateljski mečevi. U klubu su se opredelili za pouzdaniju vrstu testa, čiji se rezultati čekaju dva dana.

Naime, prisustvo gena drugih virusa, pa čak i drugih veoma srodnih korona virusu (kao što su oni koji izazivaju običnu prehladu) se ovom metodom neće detektovati. Zbog toga PCR test je praktično 100% specifičan (jer se ne detektuju drugi virusi osim onog testiranog).

Čukarički takođe vodi brigu o svim ostalim merama tokom organizacije utakmica prvog tima, ali i mlađih kategorija, uz poštovanje svih propisa Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To podrazumeva poštovanje mera o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru za više od 100 lica, uz sve preventive koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

Komentari (0)

Napiši Komentar