VESTI FK Čukarički

Uroš Drezgić: Partizan najveći ispit za nas u dosadašnjem delu sezone-UrošDrezgić-

Uroš Drezgić: Partizan najveći ispit za nas u dosadašnjem delu sezone

Čukarički je u poslednjih šest kola osvojio 16 bodova, nije slavio samo protiv niškog Radničkog na domaćem terenu. U duelu protiv Javora na Banovom brdu belo-crni su produžili seriju dobrih igara i rezultata, pred tri vezana gostovanja.

Duel sa Ivanjičanima Dušan Kerkez i njegov stručni štab počeli su sa čak tri bonus igrača, sva trojica bila su u odbrambenoj liniji tima, štoperi Bojan Kovačević i Uroš Drezgić, kao i desni bek Viktor Rogan. Tokom meča, šansu su dobila još trojica igrača sa tim statusom, Nikola Petković, Mihajlo Spasojević i Stefan Tomović.

- Dosta je momaka u prvom timu sa kojima sam igrao zajedno u mlađim kategorijama Čukaričkog. Mnogo nam to svima znači, svi su izašli iz istog sistema, odlično se poznajemo, verujemo jedni u druge. Verujem da i ljubitelji fudbala vole da vide toliki broj mladih igrača na terenu. U našem klubu se sve radi sistematski. Eto, iako smo tek kročili u prvi tim, već Čukarički ima “zamene” na našim pozicijama, tu su Serafimović, Stojanović, koji su se dokazivali i na pripremama sa prvim timom. I to nas sve raduje – kazao je Uroš Drezgić.

Mladi štoper je na startu sezone bio među starterima, potom je jedno vreme bio među rezervistima, ali se sada ponovo vratio među jedanaest.

- Hteo bih da se zahvalim šefu i stručnom štabu što su verovali u mene. Od prvog dana su mi govorili šta da radim, kako da treniram i kako da se ponašam, da će šansa doći, da u svakom trenutku moram da budem spreman. Na žalost, povredio se jedan od naših najboljih igrača Darko Puškarić, zaista nam je svima bilo krivo zbog toga. On je čovek koji “drži” svlačionicu, sjajan je momak i želim mu da se što pre oporavi. Svaku narednu utakmicu igraćemo i za njega, a nadamo se da će što pre na teren i da će uskoro biti ponovo sa nama – kazao je Uroš Drezgić, momak koji je pre nekoliko dana proslavio 20. rođendan.

U duelu protiv Javora Drezgić je bio starter, prvi put od polovine avgusta i gostovanja Radničkom 1923 u Kragujevcu.

- Svakom igraču znači da igra, posebno u ovim godinama. Izneli smo tu utakmicu protiv Radničkog iz Niša, nažalost izmakla nam je pobeda. Mnogo bolje je bilo već protiv Javora, sačuvali smo svoju mrežu, iako je Javor igrao vrlo dobro, nisu se samo branili. Na kraju, uz sve poštovanje rivala, naš kvalitet je došao do izražaja.

Za Drezgića je pomalo čudna bila situacija u kojoj je on stariji u štoperskom tandemu, pored njega na terenu je bio još 18-godišnjak Bojan Kovačević.

- Uglavnom sam do sada bio u situacijama, isto važi i za Kovačevića, da igramo uz jednog starijeg štopera, Puškarića ili Vujadinovića. Nije isto, ali nas dvojica smo već igrali zajedno za Čukarički u Omladinskoj ligi Srbije, vrlo dobro se poznajemo, znamo šta treba da radimo.

Kovačević je protiv Voždovca nedavno postigao i prvenac u seniorskom fudbalu, možemo li to da očekujemo uskoro i od Drezgića?

- Odlazim u protivnički šesnaesterac kad su prekidi, očekujem i pogodak što pre. Ponekad pogodim na treningu, nadam se da će tako biti i na zvaničnim mečevima.

Za odličnu partiju protiv Ivanjičana Drezgić je nagrađen i individualnim priznanjem, izabran je u idealni tim 14. kola Super lige Srbije.

- Ovo mi je prvi put da sam bio u timu kola, mnogo mi znači taj podatak, pre svega na polju samopouzdanja. Ali, još je bitnija pobeda, da ekipa igra dobro i da pobeđuje. Bez ekipe ne bi bilo ni tih individualnih priznanja.

Naredni meč Čukarički će igrati u Humskoj protiv Partizana, u nedelju od 18,30 časova.

- Ne igraju Crvena zvezda i Partizan slučajno grupne faze evropskih takmičenja. To su dva najbolja tima u Srbiji i to su činjenice. Za duele protiv večitih rivala nama nikad nije manjkalo motivacije, neće to biti problem ni ovoga puta. Partizan se prilično pojačao, vrlo su dobra ekipa, u sve boljoj su formi, dobre igre u Super ligi Srbije nadogradili su u Evropi, slavili su u gostima protiv tima iz velike petorke, što je velika stvar – kazao je Drezgić, koji je potom pohvalno govorio o Partizanovim prvotimcima:

- Imaju vrlo iskusnu ekipu, eto Rikardo pogađa u skoro svakoj utakmici. Biće veliki izazov sačuvati prvog golgetera šampionata. Moramo da budemo fokusirani, ko god da dobije šansu u Humskoj. Meč protiv Partizana biće najbolji mogući test za nas i naše ambicije, da vidimo gde smo u odnosu na najbolje timove, da li u ovom trenutku možemo ravnopravno da se nosimo sa njima.

I crno-beli imaju nekolicinu mladih igrača koji su vrlo talentovani, neke od njih Drezgić odlično poznaje.

- Nikola Terzić i Kristijan Belić su bili sa nama u Čukaričkom, sjajni su momci, odlični igrači, pokazali su da mogu da igraju u Partizanu. Tu je i Jović, kojeg dobro poznajem. Svi su vrlo talentovani, tu su gde treba da budu. Uglavnom, posle nešto lošijeg starta sezone vrlo brzo se Partizan podigao, čini mi se da im je maksimum bio baš protiv Kelna u gostima.

Crno-beli će u četvrtak uveče igrati vrlo bitan evropski meč protiv Kelna, u Čukaričkom poručuju da im eventualni umor Partizana neće predstavljati bilo kakvu prednost.

- Ne obaziremo se na to da li će Partizan biti umoran ili ne posle Kelna. Oni imaju širok igrački kadar, sjajne pojedince na svim pozicijama, neće im biti problem da igraju dva meča nedeljno. Ali, i mi smo dobar tim, očekujem da budemo ravnopravni sa njima, da im se hrabro suprotstavimo, da pokušamo da ostanemo neporaženi u Humskoj.

Drezgić je tokom omladinskog staža često vodio ljute bitke sa Partizanom.

- Bio sam i kapiten omladinske selekcije Čukaričkog, često su naši mečevi protiv Partizana bili vrlo zanimljivi, sa najrazličitijim mogućim ishodima. Eto, u toj konkurenciji sam i dao gol crno-belima – podsetio je Drezgić.

Štopera Čukaričkog, inače člana mlade reprezentacije Srbije, raduje činjenica da će u Humskoj igrati pred većim brojem navijača.

- Vrlo je lep osećaj kad ima malo više ljudi na tribinama, kad se stalno čuje navijanje. Kad sam na terenu, mene ne zanima protiv koga igramo, uvek treba da dam maksimum i da pokušam da doprinesem mom timu da pobedi. Mnogo bi nam značilo da to bude već u nedelju, posebno nama mlađim igračima.

Brđani protiv Partizana započinju seriju neugodnih gostovanja. Posle meča u Humskoj, već u sredu od 14,30 časova u okviru prve runde Kupa Srbije Čukarički će gostovati Zlatiboru, a potom idu na noge TSC-u.

- Trenutno nam je samo Partizan u glavi, potom se okrećemo Zlatiboru i TSC-u. Naravno, očekujemo da prođemo dalje u Kupu Srbije, a meč u Bačkoj Topoli je još uvek vrlo daleko – istakao je Uroš Drezgić, koji je za Čukarički odigrao 35 mečeva.

Komentari (0)

Napiši Komentar