VESTI FK Čukarički

Veličković: Mladost nas ponizila u Kupu, na pobedu u Lučanima!-StefanVeličković-

Veličković: Mladost nas ponizila u Kupu, na pobedu u Lučanima!

Stefan Veličković je, uz Ognjena Mudrinskog, bio džoker sa klupe Sime Krunića u derbi meču protiv Partizana. Upravo je akcija ove dvojice momaka, koji su na teren kročili u drugom poluvremenu, bila dovoljna za izjednačenje, ispostavilo se i za bod u duelu sa crno-belima (1:1).

- Partizan je bio bolji u prvom poluvremenu, primili smo gol u uvodnom delu meča, to nas je poremetilo. Njima je pripalo prvo poluvreme, mi smo bili bolji u nastavku. Kad je krenulo drugo poluvreme, Puškarića je „presekla“ zadnja loža, a ja sam bio jedini defanzivac na klupi. Trener Krunić me je stavio na moju poziciju, desnog beka, a Miladina Stevanovića prekomandovao na mesto štopera – kazao je Veličković, koji je potom dodao:

- Nadam se da sam ispunio očekivanja stručnog štaba. Mogli smo i do tri boda, ali promašili smo dve šanse u finišu meča. Svi mi kažu da je centaršut za gol bio vrlo dobra.

Da li ste zadovoljni remijem protiv Partizana?

- Nikad nisam zadovoljan bez tri boda, ali ipak ne možemo da tugujemo što smo igrali nerešeno protiv Partizana, posebno posle njihovog vođstva.

Koliko se mečevi protiv večitih rivala razlikuju od duela sa ostalim timovima u Super ligi?

- Dosta su drugačije te utakmice, iz mnogo razloga. Ali, na kraju se ispostavi da i nije toliko velika razlika između Crvene zvezde, Partizana i ostalih ekipa.

Veličković je do sada uglavnom vrebao šansu sa klupe, nekoliko puta je bio i „van protokola“.

- Čekam šansu, nemam problem sa tim. Drago mi je da na mojoj poziciji igra takav igrač kao što je Miladin Stevanović, mladi reprezentativac Srbije. Lično, takva konkurencija mi izuzetno prija. Moram da se zahvalim i trenerima Renduliću i Delibašiću, koji mi mnogo pomažu oko nekih detalja, radimo individualno, dosta pažnje se obraća na odbranu, centaršuteve... Sa njima postajem sve bolji.

Odmora nema, već u subotu od 16 časova Čukarički će na megdan Mladosti. Rivalu koji ih je elimisao iz osmine finala Kupa Srbije, pobedom od 4:1 na Banovom brdu.

- Lučanci su nezgodan protivnik po nas, protiv njih uvek imamo teške utakmice. Nadam se da ćemo ih dobiti i da ćemo im vratiti za poraz u Kupu, iskreno, ponizili su nas na našem terenu. Iz tog poraza smo videli da niti jednog trenutka ne smemo da se opuštamo.

Utakmicom protiv Mladosti zatvoriće se „prvi krug“ šampionata. Čukarički je sa 26 bodova na četvrtoj poziciji. Dovoljno za zadovoljstvo na Banovom brdu ili ne?

- Moglo je i bolje, bilo je kikseva, imali smo sigurnu pobedu u Bačkoj Palanci, pa smo primili gol. Protiv Radnika u Surdulice smo takođe poklekli u finipu. Sa druge strane, četvrta pozicija je dobra, pokušaćemo da je zadržimo, što da ne, i da se popnemo koje mesto više.

Veličković već ima dugačak staž u Čukaričkom, u koji je došao januara 2015. godine iz rodnog Niša, gde je bio član Radničkog. Istakao je još jednog trenera koji je uticao na njegov razvoj:

- Veliku zahvalnost dugujem i šefu omladinaca Veličku Kaplanoviću, mnogo mi je pomogao.

Komentari (0)

Napiši Komentar