VESTI FK Čukarički

Velika pobeda Čukaričkog na gostovanju Napretku u Kruševcu--

Velika pobeda Čukaričkog na gostovanju Napretku u Kruševcu

Napredak – Čukarički 1:2 (0:1)

Strelci: 0:1 – Lukić u 12, 1:1 – Marjanović u 57, 1:2 – Đ. Jovanović u 70. minutu. Gledalaca: 1.000. Sudija: Jovan Šegrt. Pomoćnici: Marko Đuričić i Milan Pašajlić. Žuti kartoni: Tomić (Napredak), Đ. Jovanović (Čukarički).

NAPREDAK: Vasiljević, S. Jovanović, Marinković, Mršić, Tomić (od 73. Rašković), Spremo, Marjanović, Krstić (od 73. Ml. Stevanović), Đ. Jovanović, Ćuković, Bačanin.

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Mi. Stevanović, Đ. Jovanović (od 86. Dabić), Tanasijević, Mijailović, Šapić, Janković (od 55. Savić), Kovač (do 90+2. Puškarić), Roganović (od 55. Čolović), Lukić (od 67. Ergelaš).

Čukarički je slavio veliku pobedu u derbiju desetog kola, protiv Napretka u gostima – 2:1. Bio je ovo prvi poraz Kruševljana pod Bagdalom posle devet vezanih pobeda, još od kraja aprila ove godine! Brđani su do velikog trijufma došli golovima Jovana Lukića u 12. i Đorđa Jovanovića u 70. minutu, dok je čast domaćih spasao bivši igrač belo-crnih Saša Marjanović, u 57. minutu.

Čukarički je bolje otvorio meč, Brđani su u 12. minutu poveli posle prelepe akcije. Bio je to brz napad belo-crnih, Đorđe Jovanović je prosledio loptu do Roganovića, koji je odlično primio u protivničkom šesnaestercu, leđima okrenut golu, još lepše je odložio do Jovana Lukića, a ovaj je preciznim udarcem sa 15 metara savladao Vasiljevića – 0:1.

Usledio je period igre u kojem je Napredak imao inicijativu, pa i dve dobre prilike za izjednačenje. Najpre u 26. minutu, kad je Krstić primio loptiu i šutirao, ali ga je Tošić izblokira, potom je intervenisao i golman Petrović, a na kraju je situaciju pred svojim golom raščistio Stevanović.

Četiri minuta kasnije još bolja prilika za domaće, Bačanin je ušao u šesnaesterac, prelepo proigrao Đorđa Jovanovića, koji je iz prve šutirao i pogodio stativu, lopta se odbila do Krstića, koji je neometan sa deset metara šutirao visoko preko Petrovićevog gola. Do kraja poluvremena viđena je još jedna solo akcija napadača Čukaričkog Đorđa Jovanovića, koji je prebacio protivničkog čuvara i potom šutirao sa 25 metara, ali pored gola Napretka.

Prvu priliku u nastavku imao je domaćin, ali je Bačanin posle centaršuta sa leve strane glavom šutirao visoko preko Petrovićevog gola. U 55. minutu trener Brđana Saša Ilić načinio je dvostruku izmenu, promenio je oba krila, na teren je poslao Savića i Čolovića umesto Jankovića i Roganovića.

U 57. minutu Napredak je izjednačio, golom bivšeg igrala Čukaričkog. Saša marjanović isprva nije najbolje primio loptu, ali je zbunio Stevanovića, a potom je samo precizno „bocnuo“ preko Petrovića – 1:1. Probao je u 61. minutu Savić sa 20 metara, ali je Vasiljević krajnjim naporom uspeo da odbrani.

I četiri minuta kasnije Savić je tukao, ovoga puta sa leve strane, sa ivice peterca, ali je Vasiljević i taj udarac ukrotio. Dobar je bio i pokušaj Kovača, koji je posle odbitka natrčao na loptu na 20 metara od gola, šutirao je vrlo snažno, ali je izblokiran. Bolju igru u nastavku Čukarički je krunisao novim vođstvom.

U 70. minutu Mršić je katastrofalno pogrešio, iskoristio je to Ergelaš, koji je gotovo bez gledanja uposlio Đorđa Jovanović, a ovaj je rutinski poslao loptu u suprotni ugao Vasilejvićevog gola – 1:2. Odmah je uzvratio Napredak preko Bačanina, ali je njegov šut sa 15 metara Petrović lako odbranio.

U prvom minutu nadoknade Marjanović je bio inicijator još jedne akcije, posle koje su Kruševljani dobili korner. Ipak, Beograđani suuspeli da otklone opasnost, u međuvremenu u igru je ušao i Darko Puškarić, najiskusniji u timu Brđana, posle više od šest meseci. Nedugo potom, sudija Šegrt je označio kraj meča.

Komentari (0)

Napiši Komentar