VESTI FK Čukarički

Veliki preokret Brđana protiv Voždovca, Birmančević pogodio za trijumf u 85. minutu--

Veliki preokret Brđana protiv Voždovca, Birmančević pogodio za trijumf u 85. minutu

Čukarički – Voždovac 3:2 (1:1)

Strelci: 1:0 – Birmančević iz jedanaesterca u 25, 1:1 – Nišić u 31, 1:2 – Putinčanin u 58, 2:2 – Endijae u 68, 3:2 – Birmančević iz jedanasterca u 85. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Zoran Široki. Pomoćnici: Oliver Petrović i Goran Stanojević. Žuti kartoni: Šapić, Ostojić, Birmančević (Čukarički), Milović (Voždovac).

ČUKARIČKI: Petrović, Kamenović (od 62. Ostojić), Kajević (od 90. Lukić), Puškarić, Mijailović, Ćirković, Šapić, Endijae (od 80. Rakonjac), Kovač, Birmančević (od 90. Vidosavljević), Eze (od 62. Kamenović).

VOŽDOVAC: Preković, Milović, Stojčev (od 77. Vujnović), Nišić (od 77. Milosavljević), Lasickas (od 68. Janković), Gajić, Putinčanin, Ajdinović, Živković, Stanković, Pantović (od 56. Milojević).

Sjajan meč na Banovom brdu, Čukarički je slavio pobedu protiv gradskog rivala posle velikog preokreta – 3:2. Gosti su imali prednost od 58. minuta kad je Putinčanin glavom savladao Petrovića, ali su Endijae pogotkom u 68. i Birmančević svojim drugim iz jedanaesterca, pet minuta pre kraja obezbedili velika tri boda Brđanima.

Prvu priliku imali su gosti u osmom minutu, posle centaršuta sa desne strane Stanković je zahvatio volej, ali je golman Brđana Petrović bio na mestu. Brzo je Čukarički uspostavio ravnotežu, čak je bio i bolji rival, a sve to je krunisao u 25. minutu. Endijae je došao je lopte u protivničkom šesnaestercu, rukom ga je oborio Stanković, dileme nije bilo, sudija Široki je pokazao na belu tačku. Precizan izvođač najstrože kazne bio je Veljko Birmančević – 1:0.

Dva minuta kasnije uzvratili su gosti, onovo posle napada sa desne strane, Živković je centirao, na loptu je na 13 metara natrčao Pantović, ali je šutirao pored gola Brđana. I treći opasan napad Voždovčana bio je preko iste strane, Putinčanin je u 31. minutu sjajno umakao čuvarima, potom uputio povratni pas, a Nišić je savladao Petrovića – 1:1.

Isti igrač je imao dobru priliku i u 36. minutu, šutirao je sa 17 metara, bio je zamalo neprecizan. U 37. minutu solidna prilika za Čukarički, posle centrašuta Kamenovića loptu je glavom zahvatio Kovač, ali je šutirao preko gola Voždovca. Pet minuta kasnije odlična prilika za domaće, Kajević je maestralnim potezom izbacio čuvare i potom centrirao, ali je Eze glavom iz vrlo dobre pozicije šutirao preko gola.

Sjajno je Voždovac počeo drugo poluvreme, diktirao je ritam, stvarao šanse, a u 58. minutu su i poveli. Posle odličnog izvenedog kornera Putinčanin je ostao usamljen, pa je lako glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog Petrovića – 1:2. Načinio je tada Đorđević dve izmene, u igru je uveo Savića i Ostojića, umesto Ezea i Kamenovića.

Brzo je Čukarički uspostavio ravnotežu, a u 68. minutu stigao je do izjednačenja. Ćirković je prelepo dodao loptu do Kajevića, ovaj još preciznije do Endijaea, koji je rutinski savladao Prekovića – 2:2. Deset minuta pre kraja zbog povrede je teren napustio Endijae, zamenio ga je mladi Rakonjac.

Vrlo brzo je Čukarički inicijativu krunisao novim pogotkom. Kajević je ušao u šesnaesterac rivala, a kad je poslao loptu ka protivničkom petercu Milović je igrao rukom, bio je to drugi penal za belo-crne. I ponovo je odgovornost preuzeo Birmančević, koji je još jednom bio siguran, za vođstvo Čukaričkog – 3:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar