VESTI FK Čukarički

Veliki preokret Čukaričkog protiv Rada, Kajević u 89. za pobedu-AsmirKajević,Samuel KwameOwusu-

Veliki preokret Čukaričkog protiv Rada, Kajević u 89. za pobedu

Čukarički - Rad 2:1 (0:1)

Strelci: 0:1 - Lutovac u 20, 1:1 - Ovusu u 75, 2:1 - Kajević u 89. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 400. Sudija: Aleksandar Živković. Pomoćnici: Goran Stanojević i Milan Šutulović. Žuti kartoni: N. Stevanović, Puškarić, Bogosavac, Docić (Čukarički), Mladenović, M. Marković, Bainović, Kasalica (Rad).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Puškarić, Šapić, Bogosavac, Docić, Đorđević (od 72. Vidosavljević), Ovusu, Birmančević (od 56. Kajević), Stojanović (od 87. Tedić), Mudrinski.

RAD: D. Marković, Mladenović (od 73. Ljubinković), Tričković, Lutovac, Petrović, Šipčić, Ignjatijević (od 46. Marinković), Bainović, Mihajlović (od 56. Kasalica), Perendija, M. Marković.

Veliki preokret Čukaričkog protiv Rada za važna tri boda. Vodio je Rad na Banovom brdu sve do 75. minuta, ali Brđani nisu odustajali. Ovoga puta tvorac preokreta bio je Asmir Kajević, asistent kod prvog i strelac pobedonosnog pogotka u 89. minutu.

Prvu šansu na meču imao je Rad, pokušao je Lutovac udarcem sa 25 metara da lobuje istrčalog Stevanovića, ali nije uspeo da ga prebaci. Uzvratio je koji minut kasnije Čukarički, koji je potom preuzeo terensku inicijativu. Već u četvrtom minutu Mudrinski je prelepo uposlio Ovusua, koji je ostao usamljen u duelu sa golmanom Rada, ali mu je ovaj odbranio udarac.

U nastavku akcije Mudrinski se pored trojice protivničkih igrača izborio za šut, Čukarički je dobio korner. Posle ubacivanja iz ugla idealnu priliku je imao Puškarić, ali je sa dva metra glavom promašio gol. Vrlo dobru šansu Brđani su imali i u 13. minutu, Docić je ubacio loptu iz kornera, a Mudrinski glavom u padu šutirao preko gola Markovića.

Kazna za promašaje Čukarički je stigla u 20. minutu. Bainović je odlično izveo korner, a Lutovac bio najviši u skoku, glavom je poslao loptu u mrežu Stevanovića - 0:1. U 26. minutu duel Lutovca i golmana Stevanovića van šesnaesterca Čukaričkog sudija je okarakterisao kao prekršaj, te je golmanu belo-crnih pokazao žuti karton. Bainović je iz slobodnog udarca šutirao za malo pored gola.

Do kraja poluvremena još po jedna prilika na obe strane, prva za Rad, Tričković je centrirao sa leve strane, Mladenović neometan sa deset metara zahvatio volej, ali je Stevanović meastralno intervenisao. U 43. minutu odlična šansa za Čukarički, Ovusu je napravio dar-mar po desnoj strani, lepo centrirao, a Bogosavac glavom šutirao, lopta se od zemlje odbila preko gola Rada.

U nastavku prvi je zapretio Čukarički, akcija je krenula od Puškarića, koji je dodao do Docića, ovaj je uposlio Mudrinskog, centarfor domaćih je šutirao sa 17 metara, ali je Marković krajnjim naporom izbio loptu u korner. U 53. minutu udarac iz daljine oprobao je Đorđević, šutirao je sa 25 metara, ali preko gola.

U 59. minutu idealna prilika za domaće, posle maestralnog proigravanja Kajevića, Stojanović je bio ostao usamljen na šest metara, ali je iz te pozicije promašio gol. Pokušao je i Mudrinski u 65. minutu, sa 18 metara, šutirao je pravo u Markovića, bolja opcija bila je da uposli Kajevića.

Sve to je bila najava izjednačenja, koje se dogodilo u 75. minutu. Bogosavac je centrirao sa ivice šesnaesterca, Kajević je sa druge stative glavom vratio loptu, a u gužvi se najbolje snašao Ovusu, koji je iz neposredne blizine savladao Markovića - 1:1. U 89. minutu potpuni preokret, Docić je ubacio loptu iz kornera, Šapić je zakačio glavom, golman Marković je kratko odbio, a na pravom mestu se našao Kajević, koji je lako pogodio sa tri metra - 2:1.

Mogao je Ovusu u 91. minutu sve da reši, akcija je krenula od Bogosavca, koji je dodao do Vidosavljevića, a ovaj je uposlio momka iz Gane, no njegov šut nije bio precizan. Minut kasnije akcija Vidosavljevića, šutirao je sa 15 metara, dobio je samo korner. Bilo je to poslednje uzbuđenje na meču.

Komentari (0)

Napiši Komentar