VESTI FK Čukarički

Veliki preokret Čukaričkog u Bačkoj Palanci za tri boda-VeljkoBirmančević,StefanŠapić-

Veliki preokret Čukaričkog u Bačkoj Palanci za tri boda

OFK Bačka – Čukarički 1:2 (0:0)

Strelci: 1:0 – Ašćerić u 53, 1:1 – Birmančević u 72, 1:2 – Šapić u 85. minutu. Stadion: „Slavko Maletin Vava“. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Milan Minić i Čedomir Andrejić. Žuti kartoni: Ratković, Kaspars, Nedeljković (OFK Bačka), Birmančević, Rakonjac (Čukarički).

OFK BAČKA: Milojević, Parađina, Lakić-Pešić, Nedeljković, M. Pantić (od 90. Kaspars), Ašćerić (od 64. Pisačić, od 71. Kazačoks), Mijatović, Ratković, Žakula (od 64. Ivančević), Eskić, Zdravković.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Stevanović, Jovanović (od 86. Vidosavljević), Kamenović (od 61. Puškarić, od 64. Tošić), Tanasijević, Čolović (od 86. Lukić), D. Pantić, Šapić, Kovač (od 64. Rakonjac), Birmančević.

Uz mnogo muke i posle velikog preokreta Čukarički je ostvario pobedu protiv OFK Bačke. Domaći su poveli u 53. minutu iz prve prilike na meču, pogodio je Ašćerić. Ipak, Brđani su najpre izjednačili golom Birmančevića posle solo akcije u 72. minutu, dok je u 85. trijumf i velika tri boda doneo Šapić preciznim udarcem glavom – 1:2.

Prvu priliku, i to vrlo dobru, Čukarički je imao na isteku četvrtog minuta, Pantić je odlično uposlio Jovanovića, koji je umakao odbrani rivala, ušao je u šesnaesterac i zaobišao protivničkog golmana, ali je otišao suviše iskosa, pa je pogodio tek spoljni deo mreže. Isti igrač imao je dobru šansu i u 16. minutu, Docić je maestralno centrirao iz kornera, Jovanović je zahvatio loptu glavom, ali je bio zamalo neprecizan.

U 27. minutu odlična akcija Brđana, Birmančević je presekao napad Bačke, dodao do Docića, kapiten gostiju je odlično uposlio Kovača, koji je u protivničkom šesnaestercu pronašao Čolovića, ali je njegov udarac sa 15 metara išao pravo u Milojevića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Nastavljeno je u istom ritmu u drugom poluvremenu, lopta je gotovo konstantno bila u posedu belo-crnih, ali su domaći poveli. I to iz prve prilike na susretu, u 53. minutu Eskić je šutirao sa ivice šesnaesterca, Petrović je kratko odbio loptu, samo na nogu Ašćeriću, koji je sa tri metra lako pogodio tada već praznu mrežu – 1:0.

Veliki maler zadesio je Brđane u 62. minutu. Samo minut pošto je ušao u igru Puškarić je zbog povrede morao iz igre. Trener Đorđević je umesto njega u igru poslao Tošića, istovremeno je Kovača zamenio Rakonjac. Brđani su izjednačili u 72. minutu. Bila je to solo akcija Birmančevića, dugo je vukao loptu i potom neodbranjivo šutirao sa 17 metara – 1:1.

Tri minuta kasnije Rakonjac je prvo varkom prevario dvojicu čuvara, potom je šutirao sa 16 metara, ali je Milojević uspeo da odbrani. Ipak, u 85. minutu domaćima nije bilo spasa. Miladin Stevanović je maestralno centrirao sa desne strare, najviši igrač u Super ligi Šapić bio je najviši u skoku, glavom je doneo vođstvo – 1:2. Mogao je sve dileme u 89. minutu da otkloni Rakonjac, dobio je sjajan pas od Birmančevića, ali miu je Milojević krajnjim naporom odbranio zicer sa deset metara.

Komentari (0)

Napiši Komentar