VESTI FK Čukarički

Veselinović: Bilo je ovo veliko iskustvo za sve nas--AleksandarVeselinovic

Veselinović: Bilo je ovo veliko iskustvo za sve nas

Čukarički se porazom od Moldea na Banovom brdu (1:3) oprostio od Evrope. Trudili su se belo-crni koliko su mogli, na kraju su morali da čestitaju Norvežanima na prolasku u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, što je Čukaričkom ostao nedosanjani san, i iz četvrtog pokušaja.

- Čestitam ekipi Moldea na zasluženoj pobedi i prolasku u treće kolo kvalifikacija, bili su bolji rival. Takođe, moram da čestitam i momcima na svemu što su u ovoj letnjoj epizodi uradili za sebe i klub, a uspeli su da malo doprinesu i koeficijentu srpskog fudbala. Igrali smo protiv kvalitetnijeg protivnika, ovo je veliko iskustvo za sve nas – istakao je Aleksandar Veselinović, šef stručnog štaba Čukaričkog, koji je potom dodao:

- Utakmica je počela onako kako smo mi i želeli, ali sve je stalo u ta uvodna tri-četiri minuta, ispostavilo se da se sve i završilo tada. Iskreno, u prvom meču smo imali sreće, ali smo sada primili nesrećni gol iz rikošeta, bio je to hladan tuš za naše momke, od kojeg se nismo oporavili do kraja utakmice. Gajili smo velike ambicije, možda i prevelike, ali realnost je nešto drugo kad igrate protiv ovo kvalitetnog rivala.

Pohvalio je Veselinović svoje izabranike za želju, volju, borbenost, ali mu je zbog jedne stvari bilo prilično žao:

- Trebalo je da više uživaju u igri, bez obzira na rezultat, treba uživati. Tada će i rezultati biti još bolji. Jedina prava škola je životno iskustvo, ali je ono skupo. Jedno je kad imate 36 godina u fudbalu, a neko nema ni 20 godina u životu. Ponavljam, velika škola za nas, ali realnost je sasvim surova.

Veselinović je potom govorio i o narednim obavezama Čukaričkog, pre svega u Super ligi, s obzirom da će na Banovom brdu belo-crni već u nedelju od 20 časova ugostiti surdulički Radnik.

- Ostaje nam da se okrenemo onome što nas čeka, a to je vrlo, vrlo teška utakmica protiv Radnika. Moramo da se što pre resetujemo i da nastavimo putem kojim smo krenuli – napomenuo je Veselinović.

Još pre početka sezone iz kluba je otišao najbolji strelac Ognjen Mudrinski, još nekoliko igrača je na izlaznim vratima. Priznao je Veselinović da u dogovoru sa Upravom kluba razmišljaju i o pojačanjima do kraja prelaznog roka, 31. avgusta.

- Svakodnevno smo u komunikaciji, pravimo planove, ali u fudbalu, posebno u julu i avgustu, dešavaju se takve stvari da vas najbolji igrači napuste. Probaćemo da reagujemo na svaku situaciju. Kad vidite ove transfere iz poslednjih dana, to su ozbiljni transferi za srpski fudbal, ali mislim da će cena ovih igrača biti još veća za godinu, dve, uz svo uvažavanje igrača koji su sada u fokusu.

Nije želeo u najavi meča Veselinović da pominje kadrovske probleme, uz opasku da bi izgledalo kao da je unapred tražio alibi, ali je posle revanša sa Moldeom pohvalio centarfora ekipe.

- Tedić je ležao u krevetu dva dana zbog bolesti, a kad dete od 19 godina izdrži svih 90 minuta, onda morate da mu čestitate – istakao je Veselinović.

Komentari (0)

Napiši Komentar